وطن امروز: آقای روحانی! خودکرده را تدبیر نیست
روزنامه وطن امروز در یادداشتی بر نارضایتی رئیسجمهور از وضعیت فعلی کشور در حوزههای اقتصاد و سیاست خارجی واکنش نشان داد.
روزنامه وطن امروز در یادداشتی با عنوان «خودکرده را تدبیر نیست» نوشت:
روحانی از شرایط کشور ناراضی است! رد این گزاره را میتوان در سخنرانی دیروز رئیسجمهور مشاهده کرد. البته این نخستینبار نیست که روحانی نسبت به شرایط تحت مدیریت خود ابراز نارضایتی میکند و خطاب به مخاطب مجهولی دستور به رسیدگی و اصلاح امور میدهد! پیش از این وزرای کابینه روحانی نیز بارها اعلام کرده بودند رئیس دولت و عالیترین مقام اجرایی کشور از شرایط اقتصادی کشور رضایت ندارد و خاطرش مکدر(!) است.
گلایه روحانی از مدیریت بازار و وضعیت نامطلوبی که این روزها مشاهده میشود در حالی است که در سالهای گذشته برخی وزرای دولت هم از بیتوجهی رئیسجمهور به درخواستهای آنان و عدم امکان تشکیل جلسه با وی گلایه کرده بودند، تا جایی که سال 94 نامه مشترک وزرای اقتصاد، صنعت، کار و دفاع به رئیسجمهور خبرساز شد. از سوی دیگر روحانی در شرایطی خود را در جایگاه گلایه داشتن قرار داده است که در تمام 7 سال گذشته هیچ اعتنایی نسبت به نقدها و هشدارهای منتقدان خود که این روزها را پیشبینی کرده بودند نکرد و حتی اسفند سال 96 در مجمع سالانه بانک مرکزی، منتقدان اقتصادی دولت خود را «کمعقل» خوانده و گفته بود: بیخبر نیستم از افرادی که تلاش میکنند این دستاورد صدمه ببیند.
البته این از روی کمعقلی است. وقتی حساب میکنم، میبینم کسانی که با دولت مخالفت میکنند، بیشتر بر مبنای کمبود عقل است. مبارزه با دولت معنی ندارد، مبارزه با دولت یعنی مبارزه با منافع ملی و منافع یک ملت؛ ضربه زدن به امید یک ملت و به اعتماد مردم است. روحانی در شرایطی سال پایانی دولت خود را سپری میکند که اساس رایآوری خود را بر پایه وعدههای گشایش اقتصادی در سایه مذاکرات خارجی تعریف کرده بود، با این حال سخنان روز گذشته وی نشان از آن داشت که گویا او از ثمره مذاکراتی که خود نیز روزگاری نهچندان دور سنگش را به سینه میزد رضایت ندارد.
کلیدواژه «دولت قبل» که گفتار ثابت دولت نخست روحانی را تشکیل میداد، روز گذشته بار دیگر تکرار شد اما این بار برای ارجاع به شرایطی مطلوبتر! رئیسجمهور در سخنرانی روز گذشته خود با اشاره به فشارهای خارجی، مدعی شرایطی سختتر از دولت قبل شد و گفت: ما اکنون در شرایط جنگ هستیم. برخی میگویند ما در شرایط تحریم هستیم، این حرف دقیق نیست ما در شرایط تحریم نیستیم، در دولت قبلی تحریم بودیم اما حالا در جنگ اقتصادی هستیم.
شاید نارضایتی روحانی از شرایطی که خودش آن را فراتحریمی و جنگی میخواند بیش از نارضایتیاش از شرایط اقتصادی محل سوال باشد. او در حالی در پایان دولت دوم خود از وضعیت حاصل از فشار خارجی گلایه دارد که اساس مسؤولیت خود را از میان برداشتن این شرایط تعریف کرده بود. شرایط نامطلوب این روزها را میتوان نتیجه عینیتیافته مدیریت روحانی دانست. جنگ اقتصادی این روزها ماحصل سیاست خارجی دولتی است که رئیس آن در میدان رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری، منتقدان خود را به «نفهمیدن زبان دنیا» محکوم میکرد.
شخصی که پس از برجام، از میان برداشته شدن سایه جنگ از سر کشور را نتیجه برجام میدانست، نمیتواند نقش برجام را از لوح این روزهای کشور پاک کند. با تمام این اوصاف و در شرایطی که آخرین ماههای دولت روحانی در حال سپری شدن است، شاید بهتر باشد آقای رئیسجمهور حداقل در این روزها کمی مخاطب نارضایتیهایش را تغییر دهد، شاید بهتر باشد زمانی که به دنبال مخاطب نارضایتیهای خویش میگردد، کمی آرامتر خود را مورد خطاب قرار دهد و پیش از آنکه وضعیت این روزهای کشور را برای خود واگویی کند به عواملی که کشور را به این شرایط نزدیک کرد نیز اشارهای کند.
24
(اقای حسن روحانی قبل از ریاست جمهوری سال 1394: چنان رونق اقتصادی درست بکنم که مردم اصلا به این 45هزار تومان یارانه اصلا نیازی نداشته باشند) (اقای حسن روحانی سال 1399 : چنان گشایش اقتصادی ایجاد کنم که اصلا کسانیکه دربورس به پیشنهاد ما سرمایه گذاری نمایند اصلا به اصل پول خود نیاز نداشته باشند حتی میتوان گفت با پیشنهادهای و روشهای اجرایی اقتصادی دولت انشااله تا پایان ریاست جمهوری اینجانب قریب به 99 درصد از ملت ایران تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفته وان یک درصد باقیمانده نیز خودشان کم کم به 99 درصد ملحق خواهند شد و100 درصد ظرفیت ایجاد خواهیم کرد علی برکت الله)
روحاني فقط يك ملت را بدبخت نكرده است ، روحاني نسلهاي بعد را هم بدبخت كرده است. اوضاع هيچ وقت به حالت قبل بازنميگردد . خيانتي كه او در حق اين كشور كرد ، بني صدر هم نكرد.