سخنگوی سازمان انرژی اتمی:
مساله مهم برای ما لغو تحریمهاست/ زمان به نفع ایران است/ رونمایی ۵ رادیو دارو در مراسم فردا
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: مساله مهم برای ما در مذاکرات لغو تحریمها و اطمینان از این امر براساس راستی آزمایی هاست.
«بهروز کمالوندی» شامگاه امروز جمعه در گفت و گویی با تبریک روز فناوری هستهای گفت: در مراسم روز ملی فناوری هستهای که فردا (شنبه) برگزار میشود، نمایشگاهی برگزار خواهد شد و با حضور رئیسجمهوری ویدئو کنفرانسهایی با مراکز هستهای کشور انجام میشود.
وی ادامه داد: در مراسم امسال ۱۳۰ رونمایی خواهیم داشت که ۱۸ درصد بیشتر از سال گذشته است و کیفیت رونماییهای امسال بیشتر از سالهای گذشته است.
معاون امور بینالمللی سازمان انرژی اتمی درباره مذاکرات وین اظهار داشت: ایران در نشست کمیسیون مشترک مواضع خود را مطرح کرده است. مسئله مهم لغو تحریمها و انجام راستیآزماییها است که نشان دهد تحریمها لغو شدهاند. امر مسلم، گرفتن اطمینانهایی برای لغو تحریمهاست.
کمالوندی اصافه کرد: روشهای گرفتن اطمینان و لیست مطالبات کشور که لغو ۱۶۰۰ تحریم بعد از سال ۲۰۱۷ است، مسائل فنی مربوط به برجام مانند پیوستن ایران به پروژه ایتر است که هم ایران کمک کند و هم بتواند از آن استفاده کند در این گفت و گوها بحث شد.
وی یادآور شد: دو کارگروه تشکیل شده و قرار است چهارشنبه هفته آینده این جلسه دوباره تشکیل جلسه دهد. کمیته فنی فعلا کمیته فعالی نیست. کمیته اصلی کمیته تحریمها است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها را تمام و کمال را پیگیری میکنیم، افزود: دیروز از سه کمیسیون از سایتهای مختلف کشور بازدید کردند و از پیشرفت کار رضایت داشتند.
کمالوندی گفت: ایران به سرعت جلو میرود و زمان به نفع ایران است. از نظر توان هستهای جلو میرویم. اگر اتفاقی هم درباره تحریمها رخ ندهد، از نظر فنی جلو میرویم و هر چقدر هم جلوتر برویم، شرایطمان بهتر میشود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: در واقع ابتدا باید مشخص شود سرنوشت تحریمها چه میشود. البته ما مطالب خود را مطرح و مطالب آنها را میشنویم ولی تصمیم درباره اجرا مربوط به سرنوشت تحریمها است.
کمالوندی در ادامه درباره تمهیدات پیش بینی شده برای جلوگیری از تکرار بدعهدی طرف مقابل ابراز داشت: عراقچی و غریبآبادی به صورت صریح توضیح دادند. رییسجمهور توضیح دادند. در کشور این اعتقاد وجود دارد که حتما باید تکلیف تحریمها روشن شود و متناظر آنها اقدام خواهد شد. صرفا هم دادن سیگنال از طرف آنها و اقدام از سوی ما نیست. اقدام در برابر اقدام و حرف در برابر.
وی با بیان اینکه شرایط به گونهای است که هرگونه تاخیر کنند، ضرر میکنند، عنوان کرد: الان آنها میگویند برخی اقدامات ایران برگشت پذیر نیست مانند تحقیق و توسعه که انجام شده است. این دانش کسب شده است. مواد اولیه غنیشده ما و تعداد سانتریفیوژها در حال افزایش است و ماشینها هم پیشرفتهتر میشود. ما از این مسئله ضرر نمیکنیم. هرچقدر هم تاخیر کنند برای آنها کار پیچیدهتر میشود.
سخنگوی سازمان انرژی در پاسخ به این سوال که کجای قانون مصوب مجلس هستیم، یادآور شد: این قانون باید در ۶ مقطع انجام میشد. یک مقطع تولید ۲۰ درصد است که انجام شده است. در انتهای سال باید ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم غنیشده ۲۰ درصد تولید میکردیم ولی در همین فرصت دو، سه ماهه ۶۰ کیلوم اورانیوم ۲۰ درصد داریم. یعنی نصف راه را رفتهایم.
کمالوندی اضافه کرد: یک مقطع دیگر طراحی راکتور آب سنگین دیگری به غیر از راکتوری است که در حال اجرا هستیم. ما سر موقع بازه یک ماه اطلاعات را دادیم. یک مقطع دیگر، اقدامات پروتکلی بود که انجام شده ولی با آژانس تدبیری کردیم و فرصت سه ماهه به آنها دادیم که تا سه ماهه اطلاعات پروتکلی و فراتر از آن ضبط میشود ولی به آنها داده نمیشود.
وی اضافه کرد: مقطع زمانی دیگر، سه ماه است که ماشینهای آی آر ۲ام باید نصب میشود و آی آر ۶ هم باید نصب میشد که انجام شده است، علاوه براین آبشار آی آر ۴ هم نصب کردیم. کارخانه اورانیوم فلزی هم باید نصب میشد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: یک کار دیگر سوخت سیلیساید باید تولید میکردیم که این سوخت از مسیر اورانیوم فلزی به دست میآید. این سوخت برای راکتور تهران است که کیفیت آن فوقالعاده بهتر از سوخت ۲۰ درصد است.
روشهای گرفتن اطمینان و لیست مطالبات کشور که لغو ۱۶۰۰ تحریم بعد از سال ۲۰۱۷ است، مسائل فنی مربوط به برجام مانند پیوستن ایران به پروژه ایتر است که هم ایران کمک کند و هم بتواند از آن استفاده کند در این گفت و گوها بحث شد
به گفته معاون سازمان انرژی اتمی، مقطع دیگر یک ساله است که به راحتی قابل انجام است و ظرفیت تولید هم باید ۵۰۰ کیلوگرم در ماه برسد که با نصب ماشینهای IR۴ و ماشینهای دیگر قابل انجام است.
کمالوندی ادامه داد: الان ظرفیت غنی سازی ما ۱۶ هزار و ۵۰۰ سو است در حالی که قبل از برجام ۱۳ هزار و ۵۰۰ سو بود. این ظرفیت به سرعت در حال افزایش است. ظرفیت تولید ما قبل از برجام زیر ۲۰۰ کیلو بود ولی الان به ۵۰۰ کیلوگرم در ماه خواهیم رسید.
وی درباره نتیجه احتمالی مذاکرات اخیر گفت: اظهارنظر در این باره زود است. لیستی از تحریمها میان طرفین مطرح شده است. برخی از آنها ظاهرش هستهای نیست. طرف مقابل گفته تحریمهای هستهای را برمیدارد در حالی که ایران را قبول نکرده است. ما مستقیم هم مذاکره نمیکنیم و این مسائل را به اروپاییها و چین و روسیه میگویم. آنها باید این مسائل را مطرح کنند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه حسن این روش هم آن است که چون آنها مایل به احیای برجام هستند، تلاش خواهند کرد، اظهار داشت: آمریکا در زمان ترامپ حداکثر تلاش خود را کرد ولی به نتیجه نرسید. این فرصت اکنون در اختیار آنها است. الان اظهارنظر زود است. باید دید در عمل چه اتفاقی رخ میدهد. خواسته ایران مشخص است و پیچیده نیست.
کمالوندی درباره تبیین ضرورت دانش هستهای برای افکارعمومی تصریح کرد: رسانههای بینالمللی به گونهای القا میکنند که ایران به دنبال سلاح هستهای است. گاهی هم رسانههای داخلی با بزرگنمایی غنیسازی از ابعاد دیگر غفلت میشود. البته ما هم مقصریم. البته ذائقه رسانهها این گونه است وقتی به ما میرسند از غنیسازی سوال میکنند، یعنی مطالبه آنها هم غنیسازی است. غنیسازی برای جمع کردن مواد نیست. مثل اینکه ۱۰ تن مواد غنیشده بهتر از ۵ تن است.
وی در ادامه از رونمایی ۵ رادیو دارو در مراسم فردا خبر داد و خاطرنشان کرد: این رونماییها در زندگی مردم خیلی موثر است. مثلا فردا رونمایی از ونتیلاتورهایی داریم که خیلی متفاوت از ونتیلاتورهای دیگر است. علاوه بر این تیتانیوم پزشکی را رونمایی خواهیم کرد.
معاون سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه رسانهها باید کمک کنند و در گزارشهایشان نقش این صنعت را در زندگی مردم تبیین کنند، ابراز داشت: صحنه بینالمللی، صحنه اقتدار و قدرت است. صحنه تجارت و افزایش ثروت است. قدرت فقط بنیه نظامی نیست. این بنیه هم نیازمند تکنولوژی است. این صنعت اقتدارآفرین است و وقتی این دانش را داشته باشید، چانهزنی را افزایش میدهد و موجب فشار کمتر میشود.
کمالوندی با بیان اینکه صنعت هستهای بین رشتهای است و رشتههای دیگر را به سمت خود میکشد، عنوان کرد: صنعت هستهای به صنایع مختلف کمک میکند و موجب رشد آنها هم میشود.
وی درباره اقدامات سازمان انرژی اتمی در مقابله با کرونا یادآور شد: ما در پروژه واکسن فعال نیستیم و مجموعه وزارت دفاع فعال هستند. البته اگر نیاز به کمک باشد، کمک خواهیم کرد ولی در حوزه تخصص ما نیست.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بازطراحی راکتور اراک به خوبی در حال انجام است. این راکتور بسیار مهم است و از راکتور قبلی، فشار نوترونی بالاتری دارد. تست سرد آن ظرف یکی، دو ماه آینده انجام میشود و یک سال بعد از تست سرد، راهاندازی میشود.
کمالوندی با بیان اینکه آمریکایی ها تا قبل از خروج از برجام به ما کمک خوبی میکردند، گفت: انگلیسیها بعد از خروج آمریکاییها جایگزین آنها شدند ولی آمریکاییها سنگاندازی میکردند. اروپا و انگلیسیها قول میدادند ولی در عمل کمکی نمیکردند. البته از ابتدا چون احتمال این مسئله را میدادیم دستهایمان را روی زانوی خودمان گذاشتیم.
وی با اشاره به توسعه سانتریفیوژها اظهار داشت: ما ۱۵ نوع سانتریفیوژ داریم. البته کشورها با دو، سه ماشین و سانتریفیوژ غنیسازی میکنند. شما وقتی به اینجا میرسید مانند این است که از تولید هواپیمای ملخی، به توان تولید هواپیمای جت رسیدهاید. فردا هم نمایشگاه و افتتاحهایی داریم که امیدواریم این رونماییها به رفاه مردم کمک کند.
معاون سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه باید به صنعت هستهای به اندازه اهمیتش، توجه کنیم، تصریح کرد: صنعت هستهای فقط درگیر یک حوزه نیست. ما در حوزههای مختلف رشد متناوب و متنوع داریم. باید آن را با چنگ و دندان حفظ کرد. اینها مابهازا ندارند. هرچه میخواهند بدهند، آنها جایگزین این رشد نمیشود.
کمالوندی افزود: برای کشور ظرفیت ۱۹۰ هزار سو مشخص شده که در برجام و برنامه ۱۵ ساله برای آن برنامهریزی شده است. ولی اینکه بگویند امروز به این ظرفیت برسیم،امکان پذیر نیست. این صنعت امروز میتواند روی پای خود بایستد ولی نمیتواند کاملا خودکفا باشد. برای رسیدن به این مسائل نباید عجله کرد و دستیابی آن را باید در طول برنامه جلو رفت و روی کیفیت آن فکر و اقدام کرد.
وی با تاکید بر اینکه صنعت هستهای ما نسبت به هفت هشت سال قبل قابل مقایسه نیست، خاطرنشان کرد: غربیها هم این مسئله را میدانند ولی نمیتوانند این کار را بکنند. اوباما هم گفت که اگر میتوانستم پیچ و مهرههای صنعت هسته ای ایران را باز میکردم ولی نمیتوانم. این صنعت در گوشت و پوست ما رسوخ کرده است. فرق هم نمیکند چه کسی باشد.
وی در پایان تصریح کرد: ۱۴ هزار نیروی متعهد و متخصص در حال کار در این صنعت هستند که باید به آنها افتخار کرد.
منبع: ایرنا
66
جنسی که می زنی خیلی عالی است .....
بی شرف ها فقط دنبال رفع تحریم که پول نفت رو بگیرند و بالا بکشند ! و الا کاری به مردم ندارند !؟؟
این دروغ های را هیچ ایرانی باور نمی کند.تاریخ مصرف شماها تمام شده...