روزنامه آفتاب یزد:

جناب رئیسی! ممنون که سفر استانی می روید و سرزده به پمپ بنزین؛ اما این کارها مرغ را ارزان نمی کند!

مردم نه به ساخت ۴ میلیون مسکن کار دارند و نه به بازی‌های صیانتی - سیاسی مجلس، مردم از تغییر دولت، فقط گشایش و آرامش می‌خواهند. دیگر از مردم گذشته که وارد بازی‌های سیاسی و دعواهای حیدری - نعمتی شوند.

جناب رئیسی! ممنون که سفر استانی می روید و سرزده به پمپ بنزین؛ اما این کارها مرغ را ارزان نمی کند!

روزنامه آفتاب یزد نوشت: سیدابراهیم رئیسی اگرچه از بدنه‌ی منتقد دولت روحانی به پاستور رسید اما در همان رقابت‌های انتخاباتی و در مناظره‌های تلویزیونی به صراحت از مستقل بودن گفت، از مذاکرات گفت و از تلاش برای رسیدن به توافقی «جامع»، «پایدار» و «برآوردکننده‌ی خواست نظام و مردم» با این توضیح که: «ما اقتصادمان را به مذاکرات هسته‌ای گره نخواهیم زد».
انتقال قدرت در وقت و ساعت مقرر انجام شد، رئیسی کابینه‌اش را راهی مجلس کرد و با ۱۸ وزیر راهی پاستور شد. آن یکی هم که نمره‌ی قبولی از مجلس نگرفت با سرپرست اداره شد اما مردم کاری به نام و پیشینه و رزومه‌ی وزرای کابینه‌ی رئیسی نداشتند برای آن‌ها رهایی از تنگی و سختی معیشت مهم بود.

مردم نه به ساخت ۴ میلیون مسکن به عبارتی سالی یک میلیون مسکن کار دارند و نه به بازی‌های صیانتی - سیاسی مجلس، مردم از تغییر دولت و روی کار آمدن گروهی که تام و تمام منتقد دولت قبلی بودند فقط گشایش و آرامش می‌خواهند. دیگر از مردم گذشته که وارد بازی‌های سیاسی و دعواهای حیدری - نعمتی شوند، نمونه‌اش همین پیامک یک مخاطب ناشناس که بی‌هیچ کلام و حرف اضافه‌ای پرسید: «تحریم‌ها کی لغو می‌شه؟!»

هرچند مجلس مشغول «صیانت» شد و وزارت خانه‌ها مشغول برنامه‌های اعلام شده اما افکار عمومی، تنها و تنها حواسش به وزارت امور خارجه بود و تیم مذاکره کننده، استناد هم این بود: «رئیسی در مناظره‌ها گفته است برجام و مذاکرات را به نفع مردم و نظام دنبال خواهد کرد.»
دعوا همچنان روی صحنه‌ی منتقدان برجام نیز ادامه داشت؛ خیلی زود دست به کار شدند و به رئیسی توصیه کردند از مذاکرات خارج شود و برجام که به زعم این عده، «جنازه‌ای متعفن» بود را رها کند اما، نظام نمی‌توانست بر اساس خوشایند و بدآیند منتقدان عمل کند.
امیرعبداللهیان که معروف است «عجله‌ای ندارد» (!) نه در ایجاد تغییرات در بدنه‌ی «وزارت امور خارجه» و نه در «ورود به مذاکرات» و نه در «تبیین و اعلام برنامه ها» بدون ذره‌ای استرس عبارت:«به زودی» را به ادبیات دیپلماسی ایرانی اضافه کرد و وقتی فشارها زیاد شد به همین اندازه توضیح بسنده کرد که: «به زودی ما با به‌زودیِ غربی‌ها متفاوت است» و همین اندازه کافی بود تا فشار بر مردم، بیش بود بیشتر شود!
تیم مذاکره‌کننده معلوم شد اما «به زودی» معلوم نشد یعنی چه؟! اخیراً «به زودی» شده است «نوامبر» و نوامبر یعنی ۱۰ آبان تا ۱۱ آذر تازه با اِعمال تحریم‌های جدید شاید این نوامبر از ۲۰۲۱ به ۲۰۲۲ منتقل شود و آن وقت معلوم نیست کشوری باقیمانده که با آن مذاکره کنیم یا نه؟!

این روزها، نُقل محافل است؛ سفرهای استانی، حضورهای میدانی و شعارهای پی در پی، اما سوال بی‌پاسخ مردم و افکار عمومی همانی است که در پیامکی ناشناس پرسیده شد: «تحریم‌ها کی لغو می‌شه؟!»

آقای رئیسی و وزرای کابینه و تیم مذاکره و سیاستگذاران نظام به خوبی می‌دانند «تحریم‌ها کی لغو می‌شه؟!» یعنی کسی منکر زحمات و منکر تلاش‌ها نیست اما نه اوضاع بورس خوب است نه احوال بازار، همین امروز اگر سری به بازار خوراکی‌ها بزنیم قطعاً با قیمت‌هایی به مراتب بیشتر از تیرماه و مردادماه‌ روبرو خواهیم شد، در بازار ارز و سکه هم که اتفاقی نیافتاده، نقدینگی نیز کم نشده، تورم نیز پا پس نکشیده و حالا سوال جدی‌تر نیز شده است: «تحریم‌ها کی لغو می‌شه؟!»

حالا هی روزنامه‌های حامی روحانی از سفرهای استانی بنویسند، از حضورهای سرزده و پی در پی، از احوال پرسی‌های گاه و بیگاه، این وعده‌ها برای عملیاتی شدن پول می‌خواهد و پول یا باید چاپ شود که می‌شود تورمی که عنانش دست فردی ناشناس است و فشارش روی دوش مردم یا باید خلق شود که تنها یک راه دارد؛ تعیین تکلیف مذاکرات، رونق اقتصاد و به راه افتادن تجارت خارجی.

این پرسیدن‌های پی در پی که: «تحریم‌ها کی لغو می‌شه؟!» یعنی آقای رئیسی خسته نباشید، ممنون که تا حالا به هشت استان سر زدید، متشکریم که دوبار رفتید خوزستان، و سری زدید به سیستان و دیگر استان‌ها، اصلاً دست شما درد نکند که ظهر در گرما رفتید در پمپ‌بنزین‌ها، ممنونیم که سرزده رفتید وزارت نفت اما این‌ها روی مرغ سی و یک هزارتومانی و دلار بیست و هفت هزار تومانی تاثیری نگذاشته، یعنی امور مملکت با سفرهای استانی و وعده‌های پی در پی حل نخواهد شد.

مَخلصِ کلام این که: بی‌انصافی است تلاش‌های شبانه روزی و مجدانه دولت را برای رفع گرفتاری‌ها نادیده انگاریم و قدرناشناسانه است حضورهای میدانی و گاه و بیگاه رئیس دولت و اعضای کابینه را به هیچ انگاریم اما از سوی دیگر ساده انگارانه است اگر انتظار داشته باشیم مردم با همین سفرهای استانی و حضورهای میدانی امیدوارانه به انتظاری طولانی برای پایان دوران سخت و سردی که با بی‌نهایت مهربانی تحمل کرده اند، تن در دهند! برای همین باید برای این سوال که: «تحریم‌ها کی لغو می‌شه؟!» پاسخی یافت حتی اگر پاسخ: «هیچ وقت» باشد!

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 18
  • عرلو
    0

    واقعا دست نویسنده مقاله درد نکنه خوب نوشته اینها همه برای خر کردن مردم است تا هر روز به بهانه ای قیمت ها را افزایش دهند دولت قیمت گذار بجای دولت خدمتگزار

  • محمد
    0

    یک مدیر باید بداند چه در کشورش می گذرد از ریز تا درشت بازدیدها بالنفسه خوب و لازم است و البته رسیدگی به امور کلان کشور مهمتر

  • کاربر ناشناس
    0

    گرانی جان ملیونهانفرگرفت

  • حسین
    0

    درعمل الان فرقی بین دولت روحانی وآقای رئیسی نیست اوضاع بورس همچنان درحال سقوط و کالاهای اساسی مثل مرغ وبرنج گرانتر از زمان آقای روحانی شده دولت ومجلس نه جلوی گرانی گرفتندونه به وعده خودمبنی بربهبود اوضاع بورس عمل کردند‌.

  • الف
    1

    رئیسی چهار سال قبل که رئیس قوه قضائیه هم بود مدام سفر میرفت.کاری که خوب بلده و کار دیگه ای هم ازش برنمیاد.درست شدن اقتصاد فقط با رابطه خوب با «همه» کشورها ممکنه که دستور این امر هم از مقام بالاتر میاد

  • طاها
    0

    سر زدن باید مشکل را حل کنید پس این همه حقوق بگیر نجومی پایین دست چه کار می کنند؟

  • shghv
    0

    آقای رئیسی صف مرغ کماکان مثل سابق ماندگار است و برای مردم شغل ایجاد کرده ازساعت 6صبح تا 2 بعد ازظهر می شود آنرا جزء 1/850/000شغلی که تا آخر1401 به مردم قول داده اید منظور کنید و از طرفی می تواند سوژه خوبی برای سفر های استانی تان باشد.

  • کیان
    0

    گمونم کارتون مامور حاکم بزرگ وتی کومان رو زیاد نگاه میکنه تنها خوبی که آقای رئیسی داره هست ولی انگار نیست بود و نبود شو آدم احساس نمیکنه و کشور عین قطار بدون لوکوموتیو ران در حال حرکت هست البته هر گاهی هم عصبانی میشه میگه اگر این کارو کردی خودم میشینم پشت فرمان حالا کی میخوات بشینه پشت فرمان کشور داری معلوم نیست بعداز مذاکرات وین هست یا میشیم عین اتیوپی میشینیم کف صحرا منتظر بسته های مؤمنانه

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      یاد میتی‌کومان بخیر

  • نیری
    0

    والا بنده صدها بار عین همین مطالب را تو همین خبر فوری نوشتم نمی‌دونم مسئولی میخونه یا نه ولی به عنوان یک شهروند وطن پرست وعوام به این آقایان خواص عرض میکنم شما تو همان تهران بنشینید وزحمت سفر استانی هم نکشید ولی نرخ ارز را به همان ۳۰۰۰تومن برگردانید نمیگم ۱۲۰۰تومن دولت اول احمدی نژاد اونوقت همه چی می‌ره سر جای خودش وکم کم مشکل فقر حل میشه .برادر من با دستور بدون پشتوانه مشکل کشور حل نمیشه با صادرات گوجه وخیاروسیب زمینی وسایر مایحتاج اساسی مردم مشکل ارز آوری حل نمیشه که هیچ فقط قیمت اقلام مصرفی مردم چند برابر میشه .بالا نگه داشتن نرخ ارز فقط به نفع چند تا صادر کننده و تولید کننده .انحصاری کردن بازاره این وسسفق جیب مردم خالی شده پیشنهاد بنده اینه بیش از این به ملت ظلم نکنید بزودی بزودی گفتن را کنار بذارین واقع بین باشید هرچه زودترمذاکرات بدون واسطه ومستقیم را مقدمه کا ر انجام داده تحریم را برچینید منابع کشور را آزاد تا ملت نفسی بکشه البته اگه بهانه های دیگه ای داشته باشن که ندارن نرخ ارز پایین پایین بیاد مثل حمایت از تولید داخلی البته حمایت از تولید داخلی خیلی خوبه منتهی با افزایش کیفیت نه با انحصاری کردن بازاررواقزایش نرخ ارز وگمرک وعدم احترام به سلیقه وخواست مصرف کننده .بازم میگم ملت قد شما مسئولین حقوق حق ماموریت های خارج نمیگیرن .مردم زیر فشار گرونی دارن له میشن

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      اشتباه‌بزرگی‌است‌که‌ریس‌جمهور‌همهجا‌میرود‌وقت‌تلف‌می‌شود‌‌وزرا‌ونمایندها‌می‌توانند‌بازدید‌داشته‌وشرف‌عرض‌نمایند‌ایشان‌تصمیمات‌اتخاذ‌نمایند‌دیدن‌از‌پمپ‌بنزین‌وووو‌اتلاف‌وقت‌است‌

    • ناشناس
      0

      کاربر ناشناس چرا به جای فاصله، نیم‌فاصله میذاری؟

  • آریایی
    0

    تحریمها کی لغو میشه؟؟؟بریدیم والله به امام حسین بریدیم.با دنیا نجنگیدلطفا.کمر مردم خورد شد با تحریم

  • هادی
    0

    این سفرهای استانی غیر از این که هزینه هنگفتی مالی بر دوش کشور بگذارد هیچ دستاوردی دیگری ندارد چه بسا که رییس جمهورهای قبل هم این کار را کردن ومردم دیدن که هیچ دستاوردی ندارد اگر واقعا این یک کار تبلیغاتی نیست رییسی توی همان تهران بنشیند ومشکل اساسی مردم ایران که معیشت واقتصاد هست را حل کند مردم اگر ایشان تورم وقیمت افسار گسیخته کالاها را پایین بیاورد قطعا نمره بیست به ایشان خواند داد چون الان مشکل هفتاد درصد جمعیت کشور تورم همه کالاها وخدمات است که زندگی را عملا برمردم بسته است مردم الان به هیچ چیز جز اقتصاد فکر نمی کنند وهیچ چیز مردم را به جز حل این مشکل راضی نخواهد کرد حالا نمایندگان مجلس بجای حل مشکل اقتصادی که یک بحران اساسی کشور به طرحهای که بااعصاب مردم بازی می کنند مثل صیانت از دنبای مجازی فکر می کنند شما اگر واقعا نسبت به ان رای که مردم به شما داده اند سوگند خوردید مشکل اقتصادی کشور را مردم را که دارد از بین می برد وباعث از هم پاشیدگی کانون خانوده ها شده حل کنید

    نظرات شما -
    • رضوی
      2

      برادر عزیزم درسته که سفرهای استانی پرهزینه است ولی بهتر اینه بشیند توی اتاق کارش واز دور به گزارش های غلط بدهند و او هم یه دستوری صادر کند و تمام . ولی در این سفرها اولا مستقیما با برخی از مردم و کارگران و... هم صحبت میشه ومشکلاتی که با گزارش به دستش میرسه خودش با چشم میبینه و دستور صادر میکنه گرچه شاید نتیجه ملموسی برای کل کشور نداشته باشد ..... مطمئنا نتیجه های بهتر خواهد داشت

  • ناشناس
    0

    دوره عوام فریبی گذشته

  • رضوی
    0

    ساده انیشی یعنی امید به کدخدا داشتن و اگر به کدخدا اعتماد کردیم یعنی کشوری مثل افغانستان . عراق .یمن ......خواهیم داشت نه کم ونه بیش این نه حرف من کم سواده و نه حرف رهبر عزیزمان .. بلکه عین عملکرد امریکا و انگلیس و... در دهه ای گذشته است وبس و حتی اگر تیم مذاکره کننده ما چه در این دولت و چه در دولت های قبلی با تمام حسن نیتشان در مقابل آنها کوتاه بیاد و همه چیز را (یعنی هسته ای .موشکی و.....) واگذار کند باز هم انها راضی نخواهند شد چون می خواهند اصلا ایرانی وچود نداشته باشد و نه تنها ایران بلکه هیچ کشور مسلمانی نباشد....

  • سعید
    0

    به خداوندی خدا من به اقای رئیسی رای دادم ولی اکنون میگویم صد رحمت به دولت روحانی چون هم قیمت ها اندکی پایین تر بود وهم اعضای دولت نسبت به دولت فعلی باسوادتر و کاربلدتر بودن خصوصا تیم اقتصادی و مدیرعامل صندوق باز نشستگی کشوری خیلی برای بازنشسته ها کار کرد و اکنون فردی بی تجربه وناشی جای اورا گرفته