آمریکا دیگر حمایت مالی از رسانهها برای سیاهنمایی چین را پنهان نمیکند
«برنامه مجلس نمایندگان آمریکا این است که با اختصاص 500 میلیون دلار بودجه برای حمایت از رسانههای جهان و آموزش روزنامه نگاران خارجی، آنها را به تولید گزارشهای انتقادآمیز و منفی از چین توسط این رسانهها و خبرنگاران تشویق کند.»
اگرچه حمایت مالی آمریکا از رسانهها برای بی اعتبار کردن برخی کشورهای هدف مانند چین یک واقعیت تقریبا واضح برای همه است و سیاستمداران آمریکایی معمولا یا سکوت اختیار میکردند یا از دلایل غلط انداز استفاده میکردند اما حالا با شتاب زدگی آمریکا برای تشدید رقابت با چین، سیاستمداران واشنگتن دیگر هدف خود را پنهان نمیکنند و تصمیم گرفتهاند دیگر لاپوشانی نکنند.
به گزارش «پراسپکت آمریکا»، مجلس نمایندگان ایالات متحده اخیرا در «قانون رقابت آمریکا» خود به روشنی عنوان کرد 500 میلیون دلار را به حمایت از رسانه ها برای افزایش تولید اخبار انتقادآمیز از چین و پخش آنها در میان مخاطبان اختصاص خواهد داد.
شایان ذکر است قانون رقابت آمریکا قانونی به منظور تقابل با چین و بازدارندگی توسعه چین تلقی میشود.
در واقع، قبل از تصویب این قانون توسط مجلس نمایندگان آمریکا، سنای آمریکا قانون مشابهی را تصویب کرده بود. با این حال، در تحلیل رسانهها این نکته مهم نادیده گرفته شده است که در هر دو قانون، بخش خاصی مربوط به اختصاص بودجه ویژه برای حمایت از «تولید گزارشهای منفی درباره جین» وجود دارد.
برنامه مجلس نمایندگان این است که با اختصاص 500 میلیون دلار بودجه برای حمایت از رسانههای جهان و آموزش روزنامه نگاران خارجی آنها را به تولید گزارشهای انتقاآمیز از چین و گزارشهای منفی علیه چین توسط این رسانهها و خبرنگاران تشویق کند.
این در حالیست که سنای آمریکا بیشتر بر روی ابتکار «کمربند و جاده» مانور داده و در برنامه خود ذکر کرده در سه سال آینده 1.5 میلیارد دلار را برای حمله به این ابتکار که توسط چین مطرح شده است، به رسانهها و اردگانهای مربوطه عرضه کند.
از این قانون هم توان دریافت که سیاستمداران آمریکا چقدر ابتکار «کمربند و جاده» را خار چشم خود میدانند و از آن اذیت می شوند و می خواهند آن را خراب کنند. در این راستا، درک سرچشمه بحث «تله بدهی سرمایه گذاری چین» دیگر سخت نیست. این بحث را میتوان در جریان همکاری چین با کشورهای آفریقا و جنوب آسیا مانند لائوس برای ساخت زیرساختها مشاهده کرد.
گنجاندن این بخش در لایحههای فوق در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا نشان داده است کنگره آمریکا به طور علنی به حمایت مالی از رسانهها برای حمله به چین و بی اعتبار کردن چین اعتراف کرده است. البته به قول آنها، این کار به منظور «تشدید رقابتها با چین» انجام میشود.
لازم به ذکر است دو ارگان رسمی آمریکا به نامهای «سازمان رسانههای جهانی» (USAGM) و «آژانس توسعه بینالمللی آمریکا» (USAID) طبق این لایحهها همچنان مورد حمایت مالی کنگره قرار میگیرند. USAGM دیگر برای ما غریبه نیست چون تحت پرچم آن رسانههایی مانند صدای آمریکا، رادیو آزاد اروپا، رادیو آزاد آسیا و اداره رادیو کوبا (OCB) فعالیت میکنند. با شنیدن نام این رسانهها می توان تقریبا به ماهیت این ارگان پیبرد.
البته USAID نیز برای همه آشناست و به حمایت مالی از دیگران برای داغ کردن بحثهای کذب و جعلی شهرت دارد.
البته کنگره آمریکا در این قانون آورده است رسانههای مورد حمایت مالی کنگره باید مستقل کار کنند اما چطور میتوان باور کرد که آن همه هدف روشن در این قانون قید شده و پول هنگفت به این رسانه ها داده شده اما مدعی کارکرد مستقل آنها هم هستند!