«آیدا رستمی» و روایت های غیرمعتبر درباره مرگ وی
«آیدا رستمی» پزشک بیمارستان شهید چمران تهران است که روز ۲۱ آذر حوالی میدان آزادی بر اثر حادثهای جان باخت، اما رسانههای فارسیزبان و یکی دو تشکل منحل شده تلاش دارند روایتهای غیرمعتبر درباره مرگ وی منتشر کنند.
«آیدا رستمی» پزشک عمومی بیمارستان شهید چمران بود که هفته پیش در حادثهای درگذشت و به سوژه رسانههای فارسیزبان برای کشتهسازی اعتراضات اخیر تبدیل شد.
صفحه دکتر آیدا رستمی در پایگاه اطلاعرسانی بیمارستان شهید چمران
او که 36 سال سن داشت، حدود ساعت 23 روز دوشنبه 21 آذر از یک پل هوایی در نزدیکی میدان آزادی سقوط کرد. این حادثه بلافاصله به کلانتری 135 آزادی که در همان نزدیکیهاست گزارش داده شد و تیم بررسی صحنه قتل پلیس آگاهی به محل اعزام شد.
بنابر آن چیزی که مرکز رسانه قوه قضائیه در روز 25 آذر اعلام کرد، در تنپیمایی انجام شده از متوفی آثار شکستگی در قسمتهای مختلف بدن مشهود بود.
در
همین رابطه فردی با عنوان اختصاری «ع.ز» که در آخرین لحظات همراه با آیدا رستمی بود، شناسایی و دستگیر شد. یکی از شاهدان عینی به تیم جنایی اطلاع داد که آیدا رستمی پیش از سقوط با یک آقا درگیر شد. با بررسی دوربینهای مداربسته و تماسهای تلفنی آیدا رستمی، آن فرد شناسایی و ساعتی بعد دستگیر شد. او آقایی بود که یک مغازه کیف و کفش واقع در میدان فردوسی داشت.
اظهارات آن متهم در روز 26 آذر منتشر شد. او عنوان کرد: «متوفی آیدا رستمی در روز دوشنبه هفته گذشته به محل کار من مراجعه کرد. من با ایشان قرار ازدواج گذاشته بودم و میخواستیم با هم ازدواج کنیم.
ولی متاسفانه قرص زیادی مصرف کرده بودم (یا بود - صدای متهم واضح نیست) و اصرار داشتم که ایشان را به درمانگاه یا بیمارستان ببریم ولی متاسفانه قبول نمیکرد.
بعد از اصرار با این به سمت میدان رحمانی یا آپادانا رفتیم که در رستورانی صحبت کنیم. جر و بحث و دعوایمان بالا میگرفت و فروکش میکرد. بکش مکش ادامه پیدا میکرد. هی جر و بحث میکردیم. هی دعوا میکردیم. صحبت میکردیم. بگو مگو میشد، بالا میگرفت و پایین میآمد.
موقعیت جغرافیایی حادثه در غرب تهران و کلانتری 135 که با نشانگر قرمز مشخص شده است
یک پل هوایی آن نزدیکی بود. ایشان به من اصرار میکرد که برویم آنجا صحبت کنیم. ولی متاسفانه آنقدر اصرار کرد. من اولش قبول نمیکردم. من انکار میکردم که اگر صحبتی است همینجا صحبت کنیم.
در آخر نتوانستم کنترلشان کنم. بالای پل رفتیم. دوباره جر و بحث و بگو مگو و بحث بالا گرفت و فروکش کرد. بعد از مدتی من ایشان را تنها گذاشتم و از پل پایین آمدم به سمت اتوبان فهمیده رفتم. چند لحظه آنجا ایستادم. دلشورهای به دلم نشست.
برگشتم دیدم ایشان با کله و سر خونی کف خیابان افتاده است. با دستپاچگی کامل به اورژانس زنگ زدم... اورژانس آمد و گفت که تروما کرده، من اصرار کردم ولی گفتند مرده و تروما کرده. بعد هم کلانتری آمد.»
در مرکز رسانه قوه قضائیه درباره مشخصات این فرد همچنین اعلام کرد که وی مدتی پیش با آیدا رستمی آشنا شده و حدود 10 سال از وی کوچکتر بوده است.
روایتهای مردود از نگاه خانواده
اما شبکههای فارسیزبان تلاش دارند، آیدا رستمی را براساس ادعاهایی، کشته اعتراضات معرفی کنند.
ابتدا یک حساب توئیتری مدعی شد آیدا رستمی معترضان را مداوا میکرد که مفقود شده و پیکر او که آثار شکنجه بر آن مشهود بوده به خانواده تحویل داده شده است.
ایران وایر هم مدعی شد که او برای تهیه اقلام پزشکی مورد نیاز برای مداوای معترضان زخمی به داروخانه میرود که ناپدید میشود.
سپس بدون انتشار سندی ادعا شد که چشمهایش بخیه خورده و در گزارش پزشکی قانونی آمده است که آیدا رستمی بر اثر اصابت جسم سخت جان باخته است.
جمعیت امام علی (ع) هم بدون انتشار سندی مدعی شد که آیدا رستمی از پزشکان داوطلب این جمعیت بوده است. این جمعیت دو سال پیش به دلیل تخلفات گسترده از جمله عدم شفافیت مالی، فعالیتهای ضددینی و توهین به اهل بیت (ع) از سوی وزارت کشور منحل شد.
شبکه اینترنشنال نیز در ادامه روایتهای متناقضی که در روزهای گذشته منتشر کرده عنوان کرد: آیدا رستمی توسط نیروهای حکومتی کشته شده است.
این شبکه وابسته به عربستان سعودی مدعی شد که منابع آگاهی به او گفتهاند که آیدا رستمی شکنجه و سپس کشته شده است. این شبکه در گذشته نیز ادعا کرده بود که یک مقام ارشد سپاه با او گفتگو کرده است.
اما آرمین رستمی برادر آیدا رستمی در ویدیویی اعلام کرد تمام آن چیزهایی که در فضای مجازی و شبکههای فارسیزبان گفته میشود واقعیت ندارد.
البته شبکههای فارسیزبان همچون اینترنشنال همچنان اصرار دارند که روایتهای ادعاهایی دیگری برای مرگ آیدا رستمی بیان کنند و سخن خانواده وی را نپذیرند.