حمله کیهان به یک مقام دولت روحانی؛ ظاهر شدن در ژست کارشناس به جای پاسخگویی!

معاون اول رئیس‌جمهور در دولت قبل به جای پاسخگویی و مسئولیت‌ پذیری بابت مشکلات تحمیل کرده به مردم از جمله توقف ذخیره‌سازی گاز، در ژست کارشناس ظاهر شد.

حمله کیهان به یک مقام دولت روحانی؛ ظاهر شدن در ژست کارشناس به جای پاسخگویی!

 

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در یادداشتی آورده است: «اهمیت امنیت و پایداری تولید انرژی مسئله‌ای روشن در توسعه ملی است؛ انرژی قوه محرکه اقتصاد هر کشوری بوده و بدون آن نه‌تنها چرخ تولید از حرکت می‌ایستد، بلکه همه نظامات زندگی اجتماعی و فردی را دچار اختلال جدی می‌کند. سال‌هاست به‌دلیل تحریم‌ها و برخی سیاست‌های داخلی، ورود تکنولوژی جدید و سرمایه لازم در بخش نفت و گاز و برق متناسب با ظرفیت کشور و نیاز جامعه انجام نگرفته است. حالا تأثیر تحریم‌ها و عدم سرمایه‌گذاری مناسب، در بحران اخیر آشکار شده است. این بحران که هر چندماه یک‌بار خودش را در قطع برق و یا گاز نشان می‌دهد، به‌دلیل عدم توازن تولید و مصرف است. تا سال‌ها قبل، این عدم توازن با قطعی گاز و برق در بخش صنعت و نیروگاهی، سالانه میلیاردها دلار خسارت به بار می‌آورد و اکنون علی‌رغم قطعی گسترده گاز و برق در صنایع، به ناچار در بخش خانگی نیز اتفاق افتاده است.»

جهانگیری نوشت: «متأسفانه برخی به جای پرداختن به علت اصلی مشکل و حل ریشه‌ای آن، طبق معمول دنبال محکوم کردن یکدیگر هستند. دیگر کار از این سخن‌ها و از شعارهای بی‌پایه و اساس و وعده‌های پوچ گذشته و زمان اتخاذ تصمیم‌های سخت فرا رسیده است.»

ظاهر شدن جهانگیری با ژست کارشناس، در شرایطی است که وی و دیگر مسئولان دولت قبل باید بابت فاجعه‌های تحمیل کرده به مردم از جمله بی‌تدبیری‌های گسترده و ضربه زدن به صنعت گاز پاسخگو باشند. مدعیان اصلاحات در دولت سابق (وزارت زنگنه) ترمز ذخیره‌سازی گاز در فصل‌های دیگر برای فصل زمستان را کشیدند و نیز سرمایه‌گذاری در حوزه گسترش صنعت گاز را معطل وعده‌های پوچ غربی‌ها در برجام گذاشتند. کشور می‌توانست صادرکننده مهم گاز باشد و درآمد ارزی داشته باشد اما با بی‌تدبیری‌های مدعیان اصلاحات این اتفاقات رقم نخورد.

در دولت قبل به‌دلیل قصور و تقصیرهای وزارت نفت و وزارت امور خارجه، تبادلات گازی با ترکمنستان و اتصال شبکه گاز ایران به این کشور متوقف شده بود و این مسئله قطع گاز و برق را در پی داشت. در این میان، استان‌های شمالی در فصل سرما با قطعی گاز مواجه شده و این مسئله مشکلات زیادی را برای مردم رقم زده بود.

دولت سابق ضمن تعهدسپاری در توافق آب و هوایی پاریس، به غرب قول داده که استفاده از سوخت‌های فسیلی را گسترش نداده و کاهش دهد!

مطلب دیگر اینکه، درحال حاضربا وجود تشدید تحریم‌ها، فرآیند بومی‌سازی تجهیزات صنعت برق در ایران به سرعت در حال پیشرفت است و هم‌اکنون ۹۵ درصد از قطعات مورد نیاز این صنعت درداخل تولید می‌شود.نکته قابل توجه آنکه درتابستان سال جاری، با تدبیر دولت و همت و تلاش شبانه‌روزی مهندسان و کارگران عزیز در حوزه صنعت برق، به هیچ عنوان شاهد قطعی برق- چه در بخش مسکونی و چه در بخش صنعتی- در کشور نبودیم.

در طول تابستان سال جاری شاهد رکوردشکنی‌های پیاپی در زمینه ساخت واحدهای نیروگاهی بودیم. برای مثال رکورد ساخت ظرفیت نیروگاهی که در سال ۱۳۸۹ با ساخت ۴۹۳۵ مگاوات شکسته شده بود، در سال جاری با ساخت ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه بار دیگر جابه‌جا شد. در این بین یکی از مهم‌ترین رکوردهای حوزه صنعت برق، کاهش نرخ خروج اضطراری واحدهای نیروگاه‌ها به کمتر از ۲ درصد بود، در حالی ‌که نصاب جهانی این شاخص در بازه زمانی پیک فراتر از ۵ درصد است.

تجربه موفق سال ۱۴۰۱ سبب شده تا برنامه تعمیرات اوج بارسال ۱۴۰۲در دستورکار قرار گرفته تا رکوردهای تابستان سال جاری در سال آینده نیز تکرار شود. این رکوردشکنی و همت دولت سیزدهم موجب شد تا در تابستان شاهد قطعی برق نباشیم.

منبع: کیهان
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید