در هشداری به رژیم صهیونیستی
قالیباف: اگر جنایات متوقف نشود وضعیت از کنترل خارج خواهد شد
رئیس مجلس با بیان اینکه محاصره غزه و قطع ارسال آب، برق، دارو و غذا مصداق بارز نسلکشی و استفاده از تسلیحات نظامی غیرمتعارف ناقض کنواسیونهای بینالمللی است، گفت: هشدار میدهم اگر جنایت متوقف نشود وضعیت به سرعت از کنترل خارج خواهد شد و صبر و شکیبایی وجود نخواهد داشت.
محمد باقر قالیباف در نشست فوق العاده رؤسای مجالس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی که بعد از ظهر دیروز (دوشنبه، ۲۴ مهرماه) به صورت وبیناری برگزار شد، گفت: باعث افتخار است که بار دیگر از راه دور خود را در جمع همکاران میبینم و امیدوارم در کنار هم بتوانیم گام مؤثری در جهت حمایت از ملت مظلوم فلسطین در مقابل جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی برداریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: لازم است از اقدامات شایسته مجلس ملی الجزایر به ویژه برادر گرامیام جناب آقای ابراهیم بوغالی و همچنین از جناب آقای قریشی نیاس و همکاران ایشان برای هماهنگیهای لازم جهت برگزاری این نشست، قدردانی کنم.
وی در ادامه خطاب به رؤسای مجالس کشورهای اسلامی با بیان اینکه تاریخچه رژیم موقت صهیونیستی طی ۷ دهه گذشته نشان دهنده تعرضات گسترده، نه تنها نسبت به حقوق فلسطینیان، بلکه نسبت به کشورهای اسلامی بوده است، عنوان کرد: جنگهای گوناگون این رژیم، علیه مردم لبنان، سوریه، مصر و اردن، اشغال بخشی از سرزمینهای کشورهای همسایه، محاصره مردم فلسطین در غزه، شهرک سازی غیرقانونی در کرانه باختری، هتک حرمت مسجد الاقصی، هتک حرمت مقدسات مسیحیان، سیاست تبعیض نژادی، به شهادت رساندن خبرنگاران تنها بخشی از جنایات این رژیم است.
قالیباف در ادامه با اشاره به اینکه در عملیات اخیر گروه های مقاومت فلسطینی، رژیمی که ارتش خود را شکستناپذیر میخواند، نتوانست در مقابل موشکها و عملیات مسلحانه مقاومت اقدام کاربردی مناسبی انجام دهد، یادآور شد: در کنار این شکست در حوزه نظامی، در حوزه اطلاعاتی نیز ضربات عمیقی بر ساختار امنیتی این رژیم وارد شد که بعید است بتواند آن را ترمیم کند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با تأکید بر اینکه این عملیات پاسخی طبیعی به ظلم و جنایات ۷۵ ساله رژیم جعلی صهیونیستی در حق ملت فلسطین بوده است و این رژیم نمی تواند با مظلومنمایی، چهره ضد بشری خود را در حمله به باریکه غزه توجیه کند، بیان کرد: محاصره غزه و قطع ارسال آب، برق، دارو و غذا به این منطقه مصداق بارز نسل کشی است. علاوه براین، استفاده از تسلیحات نظامی غیرمتعارف همچون بمبهای فسفری ممنوعه در این حملات، ناقض کنواسیونهای بینالمللی منع تسلیحات شیمیایی است.
وی با یادآوری این مطلب که در روزهای گذشته و به شیوههای مختلف درباره مخاطرات تداوم وضع فعلی به طرفهای بینالمللی هشدار دادهایم که تداوم نسل کشی و جنایت در غزه میتواند اوضاع را به طور کامل از کنترل خارج کند، گفت: ارزیابی ما این است که دولتی در سرزمینهای اشغالی بر سر کار است که از حیث سیاسی و اجتماعی کاملا به بن بست رسیده و حاضر است برای تداوم نفس های سیاسی به شماره افتاده خود همه منطقه را به آتش بکشد.
قالیباف با اشاره به اینکه اکنون و در یک هفته گذشته همه جهانیان مشاهده کردند این رژیم اساساً با چیزی به نام انسانیت آشنا نیست و ابایی هم ندارد که فلسطینیان را حیوان بخواند و آشکارا از مجازات دسته جمعی غیر نظامیان و کودکان سخن بگوید، ابراز داشت: جریانهای حامی فلسطین در یک هفته اخیر با سختی و دشواری تمام صبر پیشه کرده اند تا شاید این ماشین جنایت و کشتار متوقف شود و جهان، مانعی جلوی راه صهیونیستها بگذارد اما نتیجه ناامید کننده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: امروز نه تنها اتفاق نیفتاده بلکه میشنویم که رییس جمهور آمریکا به صراحت میگوید مهم نیست در غزه چه کسی هزینه میدهد! و ناوهای هواپیمابر خود را برای تضمین تداوم جنایات اسرائیل به منطقه میفرستد.
وی در ادامه تأکید کرد: هشدار میدهم اگر جنایت متوقف نشود وضعیت به سرعت از کنترل خارج خواهد شد و صبر و شکیبایی وجود نخواهد داشت. ورود رژیم صهیونیستی به غزه میتواند به باز شدن دروازههای جهنم بیانجامد و همه منطقه و بلکه جهان را درگیر کند.
قالیباف اضافه کرد: در حالی که تنشها در شرق آسیا به دلیل نظامیگری آمریکا در حال رشد است و جنگ اوکراین، آینده سیاست جهانی را تغییر داده، وقوع یک جنگ در منطقه میتواند در چند ساعت تاریخ را تغییر بدهد. من هشدار میدهم این امر در صورت تداوم جنایت از سوی اسرائیل نه یک سناریوی نظامی، بلکه یک احتمال کاملا واقعی است و زمان بسیار اندکی برای پیشگیری از آن وجود دارد.
رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه اینجانب به نوبه خود پیشنهاداتی، برای تغییر این وضعیت به همکاران خود در میان کشورهای اسلامی دارم، عنوان کرد: اول آنکه، اکنون در بسیاری از کشورهای دنیا موج کم سابقهای در حمایت از ملت فلسطین ایجاد شده است. جمهوری اسلامی ایران نیز از همه ملتهای دنیا تقاضا دارد تا با اتخاذ مواضع محکم، از جامعه بینالمللی بخواهند تا با توجه به اقدامات غیرقانونی اشاره شده نسبت به توقف تجاوزات این رژیم، واکنش قاطع نشان دهد و با کنار گذاشتن استانداردهای دوگانه، فعالانه در جهت محکومیت واقعی رژیم صهیونیستی اقدام کنند.
وی در ادامه با اشاره به دومین پیشنهاد خود، عنوان کرد: طبق یک یادداشت تفاهم بین آمریکا و رژیم صهیونیستی، هر سال، اسرائیل حداقل ۳.۳ میلیارد دلار از بودجه نظامی ایالات متحده را دریافت میکند. رژیم صهیونیستی از این بودجه برای خرید تسلیحات نظامی برای نقض حقوق فلسطینیان استفاده میکند. آمریکا با ادامه دادن کمکهای نظامی به رژیم صهیونیستی عمیقاً در نقض مداوم حقوق بشر شریک است. پارلمانهای کشورهای اسلامی از آمریکا بخواهند تا سیاست خود را در مورد غزه تغییر داده و خواستار پایان محاصره شود.
قالیباف همچنین با اشاره به سومین پیشنهاد خود در زمینه حل جنگ رخ داده علیه فلسطین، گفت: کشورهای اسلامی با هماهنگی یکدیگر، کمپانیهای کمک کننده به رژیم صهیونیستی را به خاطر نقش آنها در نقض حقوق فلسطینیان در غزه پاسخگو نگاه داشته و از این شرکتها بخواهند تا به همدستی خود در آپارتاید و جنایات جنگی پایان دهند.
قالیباف در ادامه به چهارمین پیشنهاد خود اشاره کرد و افزود: با توجه به نیازهای فوری فلسطینیها به دارو و مواد غذایی، پارلمانهای کشورهای اسلامی، باید خواستار بازگشایی هر چه سریعتر مسیرهای دسترسی به غزه برای ارسال کمک های بشردوستانه باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان خود به پنجمین پیشنهاد اشاره و خاطرنشان کرد: اینجانب به نمایندگی از مجلس شورای اسلامی و ملت ایران اعلام میدارم که بدون شک همبستگی کشورهای اسلامی حول پیگیری حقوق قانونی ملت فلسطین در حوزههای بینالمللی از منظر پارلمانی از جمله در نشست آتی IPU۱۴۷ در کشور آنگولا، میتواند مرهمی بر آلام ملت مقتدر فلسطین در شرایط کنونی باشد.
ابراهیم بوغالی دبیر اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در ابتدای این جلسه از پیگیری ها و تماس تلفنی محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برای برگزاری هرچه سریع تر این نشست فوق العاده تشکر و قدردانی کرد.
بر اساس این گزارش، ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و نماینده مردم تهران در مجلس نیز در این نشست بینالمللی که به صورت وبینار برگزار می شد، حضور داشت.