فارن پالیسی:

۳ گزینه بایدن در قبال ایران

افرادی که «فارین پالیسی» با آن‌ها صحبت کرد، فکر نمی‌کردند که دولت بایدن در حال بررسی حمله گسترده علیه تهران است. اما اینجا هم یک ماشین حساب جهت بررسی ریسک برای تهران وجود دارد.

۳ گزینه بایدن در قبال ایران

فارن پالیسی نوشت: واشنگتن تحت فشار شدید پس از مرگبارترین حمله به سربازان ایالات متحده در چهار سال اخیر است و به نظر می رسد بایدن تصور می کند وضعیت موجود حملات محدود به پایگاه‌های شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران در عراق و سوریه و انهدام موشک‌های حوثی‌ها، دیگر جواب نمی دهد. 

در ادامه این مطلب آمده است:  بایدن روز یکشنبه در مراسمی در کارولینای جنوبی گفت: «دیشب روز سختی را در خاورمیانه داشتیم. ما سه انسان شجاع را در حمله به یکی از پایگاه های خود از دست دادیم.  و ما پاسخ خواهیم داد.»

 اما بایدن چگونه این پاسخ را خواهد داد؟  در حالی که وزارت دفاع ایالات متحده، طرح‌های نظامی را برای بایدن تدوین می‌کند، فارین پالسی با تعدادی از مقامات و کارشناسان سابق درباره گزینه‌های او صحبت کرد.  آنها سه راه بالقوه را ترسیم کردند: حمله به داخل ایران، ضربه زدن به اهداف ایرانی در منطقه، یا دنبال کردن دیپلماسی.

گزینه 1: حمله به خاک ایران

 در پی حمله هواپیمای بدون سرنشین روز یکشنبه به برج 22، که مرکزی لجستیکی در اردن واقع در نزدیکی مرزهای آن با عراق و سوریه است، منتقدان بایدن رویکرد یکسانی برای حمله به او برگزیدند. آن ها می گویند بایدن با محدود نگه داشتن حملات علیه نیروهای نیابتی ایران برای اطمینان از عدم توسعه تنش های نظامی در خاورمیانه، به ایران اجازه داد تا فضا را برای تشدید بیشتر تنش باز ببیند.

  برخی از مقامات نظامی سابق امریکا اصرار دارند که حملات همه جانبه در داخل ایران تنها راه ارسال پیام به تهران برای توقف اعمالش است. 

 جان میلر، دریاسالار سه ستاره و بازنشسته نیروی دریایی که پیش از این فرماندهی ناوگان پنجم ایالات متحده در خلیج فارس را بر عهده داشت، گفت: «شیوه ایرانی ها این است که آنقدر فشار می‌آورند تا زمانی که احساس کنند به خط قرمز رسیده‌اند.  آن ها خودشان این کار را می کنند.  آنها این کار را از طریق نیابتی هایشان هم انجام می دهند.  خب از خط قرمزها عبور کردند.  حالا باید در این زمینه پاسخگو باشند.»

وی افزود: «ایالات متحده باید حملاتی را علیه  ایران رهبری کند که به منافع اقتصادی سپاه  و همچنین توانایی آن برای ارسال سلاح به خارج از کشور ضربه می زند.» او گفت که ایالات متحده باید تحریم هایی را اعمال کند که توانایی ایران برای صادرات نفت را بیشتر فلج کند.

 میلر می‌گوید: «این نمی‌تواند فقط یک این به آن در ساده باشد؛ اگر افراد ما را بکشند، ما هم باید به آنها حمله دهیم. »

گزینه دو: حمله به دارایی های ایران

 همه باور ندارد که به حمله به خاک ایران برای ایجاد مجدد بازدارندگی نیاز است.  ناتان سیلز، هماهنگ‌کننده سابق وزارت امور خارجه برای مبارزه با تروریسم در دولت ترامپ، گفت اینکه ایالات متحده با حمله به دارایی‌های با ارزش ایران در منطقه به ایران بگوید از تحریکات خود دست بردارد، سابقه ی طولانی دارد. 

او سپس به عملیات حملات آوریل 1988 دولت ریگان به کشتی‌های ایرانی در خلیج فارس اشاره کرد. 

 سیلز گفت: «در دهه 1980، ریگان نیروی دریایی ایران را غرق کرد [و] پس از آن مدتی خبری از ایران نبود. »

گزینه 3: تعامل مجدد دیپلماتیک

 دولت بایدن دوره خود را با تلاش دیپلماتیک مصمم برای احیای برجام آغاز کرد. حتی زمانی که این مذاکرات به جایی نرسید و تا قبل از حمله حماس به اسرائیل در اکتبر گذشته، ایالات متحده بر این باور بود که تلاش‌های دیپلماتیک برای عادی‌سازی روابط بین اسرائیل و کشورهای خلیج‌فارس، خاورمیانه را در مسیری برای یک دوره بی‌سابقه صلح و رفاه قرار می‌دهد. 

 زمانی که در مارس 2023، با میانجی‌گری چین، روابط عربستان سعودی و ایران احیا شد، برخی از مقامات دولت بایدن علی‌رغم رقابت مداوم ایالات متحده و چین از آن استقبال کردند و آن را حرکتی مثبت دانستند که می‌تواند منجر به کاهش تنش در منطقه شود.

 اکنون برخی از کارشناسان بر این باورند که درخواست ها برای تلافی نظامی علیه تهران این خطر را دارد که تلاش‌های دولت بایدن برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک برای پایان درگیری اسرائیل - حماس و کاهش تنش‌ها با ایران را از مسیر خود خارج کند. آنها از دولت بایدن می خواهند که از «دکمه قرمز» یک گام عقب نشینی کند و یک قدم به سمت میز مذاکره بردارد. 

 مت داس، معاون اجرایی مرکز سیاست بین‌الملل، مشاور سابق سیاست خارجی سناتور برنی سندرز می‌گوید: «در نهایت، شما باید به نوعی همزیستی برسید که ایران نیز بخشی از آن است. البته من قصد ندارم وانمود کنم که این مسئله، ساده است.»

اثر موجی

 افرادی که «فارین پالیسی» با آن ها گفتگو کرد، بر این باور نبودند که دولت بایدن در حال بررسی حمله گسترده علیه تهران است.  اما اینجا هم یک ماشین حساب جهت بررسی ریسک برای تهران وجود دارد.  

سیلز، رئیس سابق مبارزه با تروریسم وزارت امور خارجه، گفت که ایران تلاش می کند به هر قیمتی از جنگ علنی با ایالات متحده اجتناب کند.  

 برخی نگران هستند که حمله بیش از حد بزرگ و به خاک ایران می تواند ایالات متحده را درگیر جنگ پر مخمصه کند.  داس گفت: «بیایید صادق باشیم، افرادی در این کشور هستند که 20 سال است که برای جنگ با ایران تب و تاب دارند. »

 برخی دیگر تاکید دارند که هزینه عدم اقدام حتی بیشتر است.  میلر، فرمانده سابق ناوگان پنجم امریکا گفت که بدون حمله به خاک ایران، ایالات متحده احتمالاً همچنان شاهد حملات نیروهای نیابتی ایران به کشتی های بین المللی در دریای سرخ و دیگر نقاطی مانند باب المندب و تنگه هرمز خواهد بود.

در حالی که برخی فکر می کنند که می توان ایران را بدون حمله به خاک خود از اقدام بیشتر باز داشت، اما هنوز هم ریسک بالایی وجود دارد که پاسخ امریکا غیرقدرتمند تلقی شود.  

سلز گفت: «این یک دعوت آشکار از تهران برای ادامه حمله به آمریکایی‌ها است  و ما شاهد تابوت‌های بیشتری خواهیم بود که به امریکا برمی گردند.»

منبع: انتخاب
کیف پول من

فروش همستر کامبت
کی بود می‌گفت پول نمیشه!

چیزی تا لیست شدن همستر نمانده، شما با طی کردن مراحل زیر می‌توانید ارز خود را از همه زودتر به فروش برسانید:

۱ - ثبت نام کنید و لینک رفرال خود را کپی کنید.
۲ - با لینک رفرال خود، دوستانتان را دعوت کنید.
۳ - به ازای دعوت از هر دوست، تون کوین رایگان دریافت کنید.
۴ - با دعوت از تعداد بیشتری از دوستان، شانس خود را برای برنده شدن در قرعه کشی کیف پول من بیشتر کنید.
۵ - پس از لیست شدن همستر، ارز خود را به راحتی نقد کنید.

لیست جوایز قرعه‌کشیemoji

آیفون ۱۶

اپل واچ سری ۱۰

پلی استیشن ۵

و ...

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 16
  • سناریوی جنگی
    10

    بایدن: جوری بزنید که جرقه جنگ نزند , فرمانده : قربان مجبوریم مکانهای خیلی حساس را بزنیم که نتوانند ادامه دهند ، بایدن :باشه هر جور صلاح میدانید ، چشم قربان

  • ناشناس
    1

    به همين زودي ،گل به خودي را مي زنيم

  • رابی
    1

    خوب سناریویی برای منحرف کردن افکار عمومی از مشارکت نکردن مردم در انتخابات درست کردند.

  • ناشناس
    1

    یه نکته حساس وکلید ی وقتی همه مسوولان ارشد کشور ایران با صدای بلند داد میزنند که این حمله کار ایران نبوده و ما هیچ گونه نقشی در ان نداریم یعنی اگرم کار ما بوده شما ببخشید و دیگه تکرار نميشه ترس ترس ترس

  • کشاورز
    0

    دریا سرخ هم ریخته دریای فارس ههم به بریزه نفت بالای دویست

  • ایرانی
    5

    نه آمریکا حمله می‌کند نه ایران می جنگد چون نزدیک انتخابات هر دو کشور است . فقط مردم بیگناه به بهانه های واهی کشته می‌شوند جنگ آرام و بی‌صدا برای فروش سلاحهای انبار شده غرب. و قدرت طلبی شبه مسلمانان

  • ناشناس
    4

    بهترین راه حل برای دولت با بدن مذاکره با ایران برای به جریان انداختن دوباره برجام است که خود آمریکایی ها به ان اشاره کرده اند اگر آمریکا به ایران حمله کند منطقه خاورمیانه مجددا بسمت بحرانی شدن خواهد رفت اگر بحث زدن کشت یا ناو ایرانی در دولت ریگان را مطرح می کنند ان دوران دیگر گذشته است ایران هم اکنون در شرایط آمادگی کامل چه به لحاظ دفاعی و...قرار دارد و چنانچه آمریکا بخواهد بدون دلیل و صرفا به توصیه اسراییل و سناتورهای حامی اسراییل به ایران ضربه ای بزند منطقه هم به سمت ضربه زدن به منافع آمریکا خواهد رفت تنها راه برای آمریکا مذاکره با ایران و توقف جنگ در منطقه خاورمیانه است از طرفی جبهه های متعددی در منطقه علیه منافع آمریکا و ...باز شده و باز خواهد شد

    نظرات شما -
    • مهدی مهدی
      4

      آفرین.
      دوران ریگان گذشته. آمریکا همان آمریکاست اما ایران آن ایران گذشته نیست. درگیری با ایران تبعات خیلی زیادی داره. یه جایی بیرون از ایران رو میزنند و میگند انتقام گرفتیم

  • داود
    4

    زرشک (آمریکا وبایدن سگ کی باشن که بخوان به ایران حمله کنن)

  • بایدن
    2

    برم ایزی لایف عوض کنم دوباره برمیگردم .

  • آمر
    1

    دوستان و خوانندگان خبر فوری همه ملتها دوست دارن که کشورشون ابر قدرت باشه قوی باشه که اگه یکی خورد توانایی داشته باشه دوتا بزنه ولی باید واقع بین بود و در مسیر پر حادثه که باختش از بردش بیشتره جرکت نکنیم. اولا اگه ما قوی شدیم نسبت به گذشته خب اونا چند برابر قوی شدن پس اونا بیکار ننشستن .دوما اقتصاد اونا خیلی بیشتر و قوی تره از اقتصاد ما برای ادامه ی یک جنگ فساد کارگزاران حکومتی باعث ازدست رفتن وحدت مردم در همراهی و پشتیبانی یکپارچه از حکومت شده است اگه استتراتژی ما بر کمک نیروهای به اصطلاح مقاومت است خیلی عاقلانه نیست عراق و لبنان که مشکلات عدیده دارن لذا با کوچکترین فشار بین المللی خودشون کلک نیروهای خودسر رو میکنن می مونه یمن که اونا هم اگه سوخت بهشون نرسه خود به خود فلج میشن.حالا ما هی بگیم کی گوش بکنه خخخخ

  • ناشناس
    3

    مطمئنا جنگ افروزان همین حالا در پناهگاه هستند من و شما می مانیم که کشته بشویم و خوراک تبلیغاتی درست کنیم برای بر قرار ماندن تخت دیگران

  • 🐜
    9

    خیلی دوست دارم جنگ آمریکا و ایران را ببینم مهم نیست چه اتفاقی می افته مهم هیجان انگیز بودن جنگ و از بلاتکلیفی نجات پیدا کردن ماملت ایران زمین است!!!

  • ناشناس
    11

    آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.
    امام خمینی.

  • ناشناس
    0

    امیدوارم اخرش برای مردم خوش باشه

  • ناشناس
    1

    وقتی دمکرات ها دولت آمریکا رو به دست میگیرن، آمریکا یکی از ترسوترین و ضعیف ترین کشورهای دنیا میشه مخصوصا نظامی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد