اولین جلسه محاکمه متهمان چای دبش برگزار شد/ حضور ۲ وزیر سابق بعنوان متهم در دادگاه

اولین جلسه رسیدگی به پرونده جنجالی چای دبش که با رقم ۳٫۴ میلیارد دلار از آن بعنوان بزرگ‌ترین پرونده فساد تاریخ کشور یاد می‌شود، صبح امروز در شعبه اول مجتمع رسیدگی به جرائم اقتصادی برگزار شد.

اولین جلسه محاکمه متهمان چای دبش برگزار شد/ حضور ۲ وزیر سابق بعنوان متهم در دادگاه

این پرونده از اواخر سال ۱۴۰۱ با دریافت گزارش‌هایی درباره وقوع فساد مالی در گروه کشت و صنعت دبش آغاز شد. آنطور که شواهد اولیه نشان می‌داد مدیران این گروه با همکاری شماری از مدیران بانکی و مدیرانی در وزارت جهاد کشاورزی و صمت به بهانه‌ توسعه صنعت چای، تسهیلات کلانی به ارزش حدود ۴/۳ میلیارد دلار از بانک‌های مختلف دریافت کرده بودند و شواهد به دست آمده حاکی از این بود که موارد قانونی در پرداخت این تسهیلات رعایت نشده است. بنابر این تحقیقات گسترده‌ای در این باره آغاز شد. گستردگی این فساد سبب شد تا از ۳۳ کارشناس در رشته‌های مختلف استفاده شود. افشای این فساد مالی بازتاب رسانه‌ای گسترده‌ای داشت و تا مدتها گمانه‌زنی‌هایی درباره افراد پشت پرده آن انجام می‌شد. هرچه می‌گذشت اطلاعات بیشتری درباره آنچه که اتفاق افتاده منتشر می‌شد تا اینکه سرانجام مسئولان قضائی به تدریج جزئیات بیشتری از این فساد را اعلام کردند. جزئیاتی که نشان می داد ردپای ۲ نفر از وزرای سابق نیز در این پرونده به چشم می‌خورد.

تخلفات دبش

بر اساس یافته‌های سازمان بازرسی کل کشور که اولین بار فساد در این گروه را کشف کرد، گروه دبش در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ برای واردات چای و ماشین‌آلات مبلغی برابر با سه میلیارد و سیصد و هفتاد میلیون دلار ارز دریافت کرده که یک میلیارد و چهارصد و هفتاد و دو میلیون دلار از این مقدار، ارز دولتی بوده است. این میزان دلار ارزان برای تأمین ۱۴ سال چای کشور ایران کافی بوده است.

رئیس قوه‌قضاییه چندی قبل درباره گستردگی فساد چای دبش گفت: در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به‌ترتیب شصت درصد و هفتاد درصد از کل ارز تخصیص‌یافته برای واردات چای به این گروه پرداخت شده درحالی‌که رقم دریافتی آن در سال‌های ۹۸ و ۹۹ به ترتیب ۲ و ۲۱ میلیون دلار بوده است.

متهمان دبش چه کسانی هستند؟

بر اساس تحقیقاتی که توسط سازمان‌های اطلاعاتی و سازمان بازرسی کل کشور انجام شده، متهمان این فساد تاریخی را ۳ دسته از افراد تشکیل می‌دهند. بعضی از آنها کارمند بانک، بعضی کارمند وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و سازمان توسعه و تجارت و تعدادی از آنها نیز از مدیران و عوامل گروه دبش و شرکت‌های وابسته به آن هستند. این افراد با همدستی یکدیگر تسهیلات بانکی بدون ضوابط و مقررات در اختیار این گروه می‌گذاشتند.

مرد شماره یک دبش

اکبر رحیمی، متهم اصلی این پرونده است که سخنگوی قوه قضائیه پیش از این در نشست خبری خود با خبرنگاران از او نام برده و اتهامات وی را اخلال در نظام اقتصادی و قاچاق ارز و رشا و ارتشا اعلام کرده و گفته بود وی با عدم تودیع وثیقه ۱۵۷ هزار میلیاردی در بازداشت است و دلیل طولانی شدن رسیدگی به این پرونده عدم همکاری او در مرحله تحقیق بود. اما رحیمی چه کسی است؟ او مدیرعامل «گروه کشت و صنعت دبش» یا همان چای دبش بود. این شرکت به صورت خانوادگی اداره می‌شد و سایر اعضای هیئت مدیره نیز از نزدیکان رحیمی بودند.

رحیمی، متولد سال ۱۳۵۰ است و تحصیلات خود را تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته مدیریت بازرگانی ادامه داد. او از سال ۱۳۷۶ به صورت رسمی وارد فعالیت در صنعت چای کشور شد و پس از پدرش مدیرعامل دبش شد و فعالیت خود را ادامه داد تا اینکه بزرگت‌ترین فساد مالی کشور در این شرکت اتفاق افتاد.

در دادگاه چه گذشت؟

سرانجام با پایان تحقیقات تکمیلی در دادسرا پرونده جنجالی چای دبش که ۳۵۰ جلد دارد و بالغ بر۷۰ هزار صفحه است با صدور کیفرخواستی ۶۱۳ صفحه‌ای به شعبه اول دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی ارجاع و اولین جلسه رسیدگی به این پرونده صبح امروز برگزار شد. بر اساس محتویات پرونده متهمان پرونده ۶۱ نفر هستند و اتهامات‌ متهمان اصلی پرونده شامل: اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور، معاونت در این اتهام، تحصیل مال نامشروع و همچنین پرداخت و اخذ رشوه است. نکته حائز اهمیت اینکه در بین متهمانی که دیروز در جلسه دادگاه حضور داشتند چهره وزاری سابق جهاد کشاورزی و صمت نیز دیده می‌شد که این موضوع از عزم راسخ دستگاه قضایی برای برخورد با فساد حکایت دارد.

بعد از رسمیت یافتن جلسه دادگاه که به شکل علنی برگزار می‌شد، نماینده دادستان در جایگاه ایستاد و به دفاع از کیفرخواست پرداخت. او ضمن تشریح روند انجام تحقیقات از ابتدا تا صدور کیفرخواست، اتهامات متهمان را یک به یک اعلام کرد و خواستار مجازات آنها شد. قرائت کیفرخواست چند ساعت به طول انجامید و بیشتر وقت اولین جلسه را به خود اختصاص داد و سرانجام با پایان قرائت کیفرخواست، رئیس دادگاه ختم اولین جلسه رسیدگی به این پرونده را اعلام کرد.

بر اساس این گزارش، قرار است جلسه بعدی فردا (یکشنبه) ادامه پیدا کند. طبق اعلام قبلی رئیس کل دادگستری استان تهران رای این دادگاه قطعی و لازم‌الاجرا است.

منبع: همشهری آنلاین
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 14
  • ناشناس
    0

    علنی بشه

  • ناشناس
    0

    خیلی وقت گذشته خداکنه فرمایشی نشه یاباپول یه ذره خسارت بده

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      با دویست هزارتومان جریمه پرونده مختومه میشه!!!!

    • ناشناس
      0

      یادش بخیررفته بودیم دادسرابرای دزدی زنه پسرشو اورده بود که ترتیب خواهرشوداده بودبه قاضی میگفت اول باید توروبکشم

  • ناشناس
    1

    به به خیلیم عالی

  • ناشناس
    0

    این ابر پرونده را آنقدر کش می دهند تا لوث شود و مبالغی که هم دزدیده شده‌ بی ارزش نشان داده شود نتجه هیچ وپوچ

  • بر دیا
    0

    چرا اسامی وزرا صنعت و کشاورزی متهم به همکاری در اختلاس چای دبش را اعلام نکردید .

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      چون وزرای دولت محرومان است وگرنه اگه مال روحانی وپزشکیان بود کیهان اسم شون رو صفحه اول روزنامه ش میزد
      دلخوش نباشید
      بگفته.....محاکمه به صلاح کشور نیست

    • چای دبش باغ ازگل
      0

      رزم حسینی سعادتی

  • ناشناس
    0

    چرا اسامی مدیران بانکهایی که در این پرونده دست داشتن اعلام نمیشه؟

  • ناشناس
    0

    اگه راست میگن دادگاهش علنی باشه
    مردم بدونن کیاپشت این اختلاس هستن

  • ایرانی
    0

    فرمودند
    هنوز فساد سیستمی نشده!!!!!

  • ناشناس
    0

    این پرونده نجومی هم مثل پرونده بابک خان زنجانی و شهرام جزایری وباغ ازگل و.....به بایگانی خواهد پیوست امان از دادگستری جهان سوم

  • سیدسعید
    0

    یه سفره پهنه همه دورهم بخور بخوره