خوش رقصی فرانسه برای جنگ طلبان دولت ترامپ/ «توافق نشود، درگیری نظامی با ایران حتمی است!»

فرانسه در حالی ادعا‌ها درباره احتمال حمله نظامی به ایران را تکرار می‌کند که بدعهدی این کشور به همراه سایر کشور‌های اروپایی بعد از خروج ترامپ از برجام، زمینه از بین بردن برجام را مهیا کرد.

خوش رقصی فرانسه برای جنگ طلبان دولت ترامپ/ «توافق نشود، درگیری نظامی با ایران حتمی است!»

دولت فرانسه روز چهارشنبه ۱۳ فروردین / ۲ آوریل ۲۰۲۵ نشستی ویژه و نادر با حضور امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری و وزرای کلیدی و کارشناسان ارشد نظامی و امنیتی برگزار کرد.

 «ژان نوئل بارو» وزیر خارجه فرانسه مدعی شده که زمان برای دست یابی به توافق هسته‌ای با ایران تنگ است. اگر توافق با ایران انجام نشود رویارویی نظامی محتمل است. اگر توافقی با ایران انجام نشود درگیری نظامی حتمی و قریب الوقوع به نظر می‌رسد!

ادعا‌های وزیر خارجه فرانسه در حالی است که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا نیز روز ۳۰ مارس ۲۰۲۵ در مصاحبه با ان بی سی نیوز مدعی شده بود: اگر توافق نکنند، بمباران خواهند شد.

اظهارات وزیر خارجه فرانسه در حالی است که این کشور به همراه سایر کشورهای اروپایی با بدعهدی خود در پی خروح ترامپ از برجام، زمینه از بین بردن این توافق بین المللی که امضای آنها نیز پای آن بود را فراهم ساختند.

این ادعا‌ها در حالی است که «عباس عراقچی» وزیر خارجه ایران روز ۱۳ فروردین در تماس تلفنی همتای هلندی با یادآوری مسئولیت همه دولت‌های عضو سازمان ملل متحد برای پاسداری از حاکمیت قانون در سطح بین‌المللی، از عدم موضع‌گیری اتحادیه اروپا علیه لفاظی‌های تحریک‌آمیز مقام‌های آمریکا که بدون تردید تهدیدکننده صلح و امنیت بین‌المللی محسوب می‌شود، انتقاد کرد.

در اقدامی دیگر، «اسکات بسنت»، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در سخنرانی خود در نشست IMPACT بار دیگر بر ادامه سیاست فشار حداکثری علیه ایران تأکید کرد و مدعی شد: راهبرد ما روشن است: ما فشار اقتصادی را تا حد ممکن اعمال خواهیم کرد تا دسترسی حکومت ایران به منابع مالی که فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده آن را تأمین می‌کنند، مختل کنیم.

وی ادعا کرد: تحریم‌های گسترده‌ای در حال اجراست که تمامی مراحل زنجیره تأمین نفت ایران، از استخراج تا فروش و تسویه مالی را هدف قرار می‌دهد. وی می‌گوید: «این اقدامات در راستای جلوگیری از درآمد میلیارد‌ها دلاری ایران از فروش نفت است که به ادعای وی، تهران از آن برای تأمین مالی برنامه‌های هسته‌ای و موشکی خود و همچنین حمایت از گروه‌های منطقه‌ای مانند حماس، حزب‌الله لبنان، حوثی‌ها و گروه‌های شبه‌نظامی در عراق استفاده می‌کند.»

از سوی دیگر، دولت فرانسه روز چهارشنبه ۱۳ فروردین / ۲ آوریل ۲۰۲۵ نشستی ویژه و نادر با حضور امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری و وزرای کلیدی و کارشناسان ارشد نظامی و امنیتی برگزار کرد. برگزاری چنین جلسه‌ای برای بررسی یک موضوع خاص رویداد کم‌سابقه‌ای است و حکایت از اهمیت فزاینده مساله هسته‌ای ایران برای کشور‌های اروپایی در بحبوحه تهدیدات لفظی آمریکا دارد.

رویترز به نقل از سه منبع دیپلماتیک در این خصوص نوشت که این جلسه به‌طور ویژه به بررسی وضعیت جاری در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران و خطر احتمالی بروز درگیری نظامی میان ایران، آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن، به‌ویژه تل آویو، اختصاص داشت.

برگزاری چنین نشستی در فرانسه بسیار نادر است و نشان می‌دهد که متحدان اروپایی آمریکا به‌طور جدی نگران آن هستند که در صورت نرسیدن سریع به یک توافق دیپلماتیک، آمریکا و رژیم صهیونیستی ممکن است تأسیسات هسته‌ای ایران را هدف حمله قرار دهند.

در راستای معتبر جلوه دادن تهدید نظامی، پنتاگون نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد که در ادامه سیاست تقویت بازدارندگی، شمار بیشتری از جنگنده‌ها و تجهیزات نظامی به خاورمیانه اعزام شده‌اند. در همین حال، آمریکا همچنان به بمباران یمن ادامه می‌دهد.

تهدیدات آمریکا و همراهی و همنوایی شرکای اروپایی آن از جمله فرانسه در حالی است که سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، دیروز در توییتی نوشت: «ایران بار دیگر تاکید می‌کند که هیچگاه و تحت هیچ شرایطی به دنبال جست‌و‌جو، تولید و یا به دست آوردن سلاح هسته‌ای نخواهد بود.» حالا «استیو ویتکاف» نماینده ویژه ترامپ در خاورمیانه اینطور به این توییت با بیان «عالیه» واکنش نشان داده است.

این توئیت پس از مانور رسانه‌ها و مقامات غربی در خصوص اظهارات علی لاریجانی صورت گرفت که گفته بود «اگر آمریکا یا اسرائیل به بهانه هسته‌ای ایران را بمباران کنند، ایران مجبور خواهد شد به سمت تولید بمب اتم برود مردم فشار خواهند آورد که به سمت ساخت بمب اتم برویم.»

به صورت کلی در دولت ترامپ شاهد دو دیدگاه متعارض در خصوص برنامه هسته‌ای ایران هستیم. در یک طرف «استیو ویتکاف» نماینده ویژه ترامپ در خاورمیانه و «ایلان ماسک» قرار دارند که با رویکردی متعادل تر، خواهان برچیده شدن برنامه هسته‌ای ایران نیستند. شخص ترامپ نیز به این دیدگاه نزدیک است.

ویتکاف بر لزوم اجرای برنامه راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران تأکید دارد تا نگرانی در خصوص نظامی شدن مواد هسته‌ای تهران وجود نداشته باشد. در واقع بر اساس این دیدگاه ایران می‌تواند به غنی سازی اورانیوم ادمه نیز بدهد و مواد هسته‌ای خود را نیز حفظ کند.

ترامپ نیز پیش‌تر گفته بود بازرسی‌ها از برنامه هسته‌ای ایران باید چند برابر میزان فعلی شود. وی گفته بود: «اگر توافقی کنیم راه‌هایی هست که {از اجرای آن} مطمئن شویم، باید ۱۰ برابر بازرسی کنیم. اگر آنها به سلاح هسته‌ای برسند بعد همه {سلاح هسته‌ای} میخواهند لذا افتضاح بالا می‌آید.»

به گفته «علی واعظ» مدیر برنامه ایران در گروه بین المللی بحران، مشکلی که در رابطه با دولت ترامپ چه در این دوره، چه در دوره نخست ریاست‌جمهوری وجود دارد این است که فقط خود او مایل به یک توافق برد-برد با ایران است و دولتش خواستار چنین توافقی نیست.

به اعتقاد واعظ، هم ویتکاف و هم خود ترامپ «از نظر ایدئولوژیک با یک توافق متقابل سودمند با ایران مخالف نیستند»، اما به نظر می‌رسد که هیچ‌کس دیگری در دولت ترامپ با این رویکرد موافق نیست.

از طرف دیگر «مایک والتز» مشاور امنیت ملی و «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا قرار دارند که خواهان برچیده شدن کامل برنامه هسته‌ای ایران هستند. بر این اساس این دیدگاه خلع سلاح هسته‌ای ایران، شامل تمام جنبه‌های برنامه ایران از حمله موشک‌ها، تسلیحات و غنی‌سازی اورانیوم است. بر این اساس ایران باید برنامه هسته‌ای خود را مانند لیبی تحویل دهد و یا آنرا رها کند، یا با حمله نظامی روبه‌رو شود.

از دید این طیف، اعمال فشار حداکثری به قصد براندازی نظام در ایران است، نه به قصد رسیدن به یک توافق. این در حالی است که ترامپ، فشار حداکثری را اهرمی برای رسیدن به توافق می‌بیند.

پس از اینکه استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا در خاورمیانه اعلام کرده بود ترامپ در نامه خود به‌دنبال آن است که برنامه هسته‌ای ایران راستی‌آزمایی شود و به‌سمت ساخت سلاح هسته‌ای حرکت نکند، مایک والتز مشاور امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد ترامپ خواهان برچیده شدن کامل برنامه هسته‌ای ایران است.

با وجود این به نظر نمی‌رسد دیدگاه دوم راه به جایی ببرد که از دید آمریکا بتواند ثبات را به منطقه بیاورد و موضوع هسته‌ای ایران را حل و فصل کند.

 

منبع: تابناک
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 14
  • ناشناس
    0


    مشکل اصلی ایران این است که متاسفانه در برابر مقابله تحریم های آمریکا و کشورهای اروپایی هیچ گزینه ندارد و تاکنون هم نداشته است چرا؟

  • ناشناس
    0

    کچل مواظب باش ترامپ قاتل سرت کلاه نذاره
    فضولی ایران رو نکن
    اروپای نوکر صفت ترسو

  • کمبوجیه
    1

    اروپاییهاباامریکاهمکاری کنیدتامردم ایران رانجات دهیدصواب داره

  • ناشناس
    0

    مشکلات مردم و کشور بعد از مذاکره، توافق هسته ای، برجام و مذاکرات وین و... متاسفانه 1000 برابر هم افزایش یافته است چرا؟

  • ناشناس
    0

    سقوط «صدام» نشان داد که ظلم در هیچ کشوری پایدار نخواهد ماند
    همانند سقوط رژیم صدام، ظلم و ستم در هیچ جا و هیچ کشوری پایدار نخواهد ماند و سرانجام عدالت حاکم می شود.

  • ناشناس
    0

    رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و غرب از جنگ جهانی دوم بیشتر خبرنگار کشته است

  • ناشناس
    0

    آمریکا و فرانسه شریک جنایات اسرائیل در غزه و لبنان هستند

  • ناشناس
    0

    کالاهای آمریکایی زیر ذره‌بین / انگلیس به دنبال پاسخ سخت به تعرفه‌های ترامپ است

  • ناشناس
    0

    حمله به مرکز آنروا در جبالیا، جنایت جنگی آشکار است

  • ناشناس
    0

    کشورهای عربی حملات جدید اسرائیل به سوریه را محکوم کردند

  • ناشناس
    0

    دروغ‌های نتانیاهو در اروپا علیه ایران با تکرار ادعا‌های بی‌اساس

  • ناشناس
    0

    اروپایی ها جنایتکار مانند آمریکایی ها جنایتکار و صهیونیست ها جنایتکار از سال 1917 تاکنون ثابت کردند که بویی از انسانیت نبرده اند.

  • فرانسه جنایتکار عددی نیست که برای ایران تعیین تکلیف کند
    0

    فرانسه جنایتکار عددی نیست که برای ایران تعیین تکلیف کند

  • ناشناس
    0

    آمریکا تهدیدی دائمی برای ایران است.
    فرانسه تهدیدی دائمی برای ایران است.