توطئه جدید کنگره آمریکا علیه اقتصاد ایران

تلاش هم‌حزبی‌های ترامپ برای تصویب بزرگ‌ترین طرح تحریم علیه ایران

تحریم‌های موردنظر جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا به‌گونه‌ای طراحی شده که هیچ دولت دموکراتیکی قادر به لغو آن‌ها نخواهد بود. این تحریم‌ها از ۱۰قانون تشکیل شده که تمامی نظام ایران را هدف قرار می‌دهند و همچنین واردات گاز به عراق را ممنوع می‌کنند.

تلاش هم‌حزبی‌های ترامپ برای تصویب بزرگ‌ترین طرح تحریم علیه ایران

منابع آگاه فاش کردند که جمهوری‌خواهان در کنگره تلاش‌های زیادی برای قانونی کردن کمپین «فشار حداکثری» که دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری ایالات متحده علیه تهران به راه انداخته است، انجام می‌دهند.

 

این تلاش‌ها از طریق یک بسته تحریمی شامل ده ماده قانونی پیش برده می‌شود که هدف آن تحریم و قطع دسترسی کشورمان به منابع مالی و نابودی گروه‌های مقاومت در منطقه است.

کمیته جمهوری‌خواهان در کنگره آمریکا، «RSC»که بزرگ‌ترین بلوک جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان است و رهبری این تلاش را بر عهده دارد، اعلام کرد که این کمپین شامل «شدیدترین بسته تحریمی است که تاکنون کنگره علیه ایران پیشنهاد داده است.»

در همین راستا، نشریه «فری بیکن» گزارش داد که «این پروژه‌های قانونی به‌طور مشترک توانایی ایران را برای تأمین مالی تروریسم در سراسر منطقه تضعیف کرده و تحریم‌هایی را علیه ایران اعمال خواهند کرد».

همچنین، این پروژه‌ها رؤسای‌ جمهوری آینده آمریکا را به ادامه «اعمال تحریم‌های کامل علیه فروش نفت ایران» مجبور خواهند کرد؛ تحریم‌هایی که ادعا می‌شود در دوران ریاست‌ جمهوری بایدن به سطوح تاریخی کاهش یافته بود.

در حالی که دولت ترامپ قبلاً مجموعه‌ای از دستورات اجرایی برای بازگرداندن فشارهای اقتصادی که به عنوان «شدید» بر روی تهران توصیف شده، صادر کرده است، هر دولت آینده می‌تواند به راحتی آن‌ها را همان‌طور که جو بایدن، رئیس ‌جمهوری پیشین آمریکا تحریم‌های سخت علیه ایران را در دوران نخست ریاست ‌جمهوری خود لغو کرد، بازگرداند.

با تصویب این ابتکارات قانونی، هر دولت آینده با «مشکل بزرگ‌تری در کاهش فشار اقتصادی بر تهران» مواجه خواهد شد.

آگوست بفلوگر، نماینده و رئیس کمیته امور جمهوری‌خواه، به نشریه «فری بیکن» گفت که او در حال بسیج حمایت برای این تلاش با همکاران خود از رهبران حزب جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان است و امیدوار است که این بسته به زودی برای رای‌گیری مطرح شود.

او افزود که تیم ترامپ از تمام پروژه‌های قانونی موجود در این بسته پشتیبانی می‌کند.

بفلوگر در مصاحبه‌ای گفت: «ما احساس فوریت شدید داریم. هیچ تفاوت واضحی بین آنچه که رئیس‌جمهور از نظر ایدئولوژیک به‌عنوان کاری درست می‌داند و آنچه که ما مطرح کرده‌ایم، وجود ندارد.»

وی مدعی شد: «با نزدیک شدن ایران به ساخت سلاح هسته‌ای و مخالفت آن با تلاش‌های دولت ترامپ برای ازسرگیری دیپلماسی، این بسته می‌تواند ابزاری برای افزایش فشارها بر تهران باشد.»

کارشناسان می‌گویند که پروژه‌های قانونی در مسیر صحیحی برای تصویب در مجلس نمایندگان قرار دارد. در سنا، اکثریت ضعیف حزب جمهوری‌خواه و همچنین حداقل 60 رأی لازم برای تصویب طرح، این کار را دشوار می‌سازد.

با این حال، بفلوگر و دیگران اظهار داشتند که مذاکراتی با حامیان احتمالی سنا در حال انجام است، از جمله تد کروز، تام کاتون و جیم بنکس که خود رئیس پیشین کمیته جمهوری‌خواه سوسیالیست بود.

یکی از دستیاران ارشد در کنگره که از بحث‌ها مطلع است، گفت که ایران قصد دارد «منتظر» پایان دوره ترامپ بماند به امید اینکه یک دولت دموکراتیک آینده فشارها را بر آن کاهش دهد.

منبع آگاه گفته است: «مقامات ایران هنوز معتقدند که می‌توانند منتظر پایان فشارهای آمریکایی باشند و به همین دلیل از انحلال برنامه هسته‌ای خود به روشی که ترامپ خواسته است امتناع می‌کنند.»

او افزود: «با اعمال حداکثر فشار، جمهوری‌خواهان تاکید دارند که ایران باید برای نشستن بر سر میز مذاکره آماده شود وگرنه با فشارهایی که مانع خواهند بود، برای مدت نامحدود مواجه خواهد شد.»

قانون «فشار حداکثری» که توسط زاک نون، نماینده جمهوری‌خواه پیشنهاد شده، اصلی‌ترین قانون در بسته تحریمی است. این قانون مشابه فرمان اجرایی است که ترامپ در فوریه صادر کرد و تحریم‌ها علیه ایران را مجددا اعمال و آن را به قانون تبدیل می‌کند.

نون که رئیس تیم امنیت ملی در کمیته امور خارجی است، در بیانیه‌ای ادعا کرد: «حملات مستقیم ایران به امنیت جهانی و رهبری آمریکا بدون پاسخ نخواهد بود.» قانون فشار حداکثری با لایحه دوم به رهبری فلوگر تقویت می‌شود که دسترسی جهانی ایران به نقدینگی را مسدود کرد و هر رئیس‌ جمهوری آینده را از صدور معافیت از تحریم‌ها منع می‌کند؛ روشی که بایدن برای دور زدن قانون در دوران ریاست جمهوری خود استفاده می‌کرد.

تندروها در واشنگتن ادعا دارند که دولت بایدن بارها معافیت‌هایی از تحریم‌ها صادر کرده است که به ایران امکان دسترسی به بیش از 10 میلیارد دلار از پرداخت‌های برق حمایت‌شده توسط عراق را داده است.

بفلوگر همین قانون را در جلسه اخیر مجلس نمایندگان مطرح کرده و با اکثریت 259 رأی در مقابل 160 رای به تصویب رسید. انتظار می‌رود که این بار نیز حمایت مشابهی کسب کند.

طبق اطلاعاتی که کمیته روابط خارجی ارائه کرده است. قانون «نه به انرژی ایرانی» که توسط بفلوگر ارائه شده است، واردات گاز طبیعی ایران به عراق را ممنوع کرده و یک منبع درآمدی مهم دیگر رژیم ایران را از بین می‌برد. اقدامات اضافی همچنین فرمان اجرایی دولت ترامپ را تقویت می‌کند که حوثی‌ها را به‌عنوان سازمان تروریستی خارجی معرفی کرده و اطمینان می‌دهد که «هیچ دولت دموکراتیک آینده نمی‌تواند تحریم‌ها را کاهش دهد مگر اینکه ایران از حمایت از فعالیت‌های تروریستی دست بکشد».

گفتنی است، تلاش جنگ‌طلبان در واشنگتن برای افزایش تنش با ایران درحالیست که دونالد ترامپ تاکنون بارها تاکید کرده است که به‌دنبال توافق با ایران است و نه جنگ.

منبع: العربیه
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • بهنام
    0

    خنده دار است حالا غربگدایان و خودتحقیران و پاچه خواران آمریکا فرار به رو جلو کرده و فحش و ناسزا به چین و روسیه می‌دهند .

  • ناشناس
    0

    برای کشور ایران مهم نیست که چه کسی درراس قدرت آمریکا باشد چون همه آنان را سروته یک کرباس میدانند.منتظراینکه کشورما را به سرنوشت دیگران کنید یک خواب آشفته ایی است و هرگز تعبیر نخواهدشد. ما خودمان میدانیم که عقبه هرفشار تحریمی ممکن است به رویا رویی منتهی شودنیازی به شوخی های بی مزه علیه مردم ایران هم نداریم .خواسته هایی که آمریکاییها دارند را هیچ کشور دیگری برمذاکره وتعامل با ایران مطرح نکرده است واحترام متقابل رادرک میکنند .فشارحداکثری که تبدیل به قانون آمریکایی شود و هیچ دولتی درآمریکا منبعد نتواند آن را نقض کند هم چیز تازه ایی ندارد شاید برای مصرف داخلی آمریکا موثر واقع شود اما خارج ازکشور آمریکا موضوعی است که توجهی به آن نمیشود .وقتی آمریکا برای کشورهای متحد آمریکا نسخه می پیچد ما که اصلا انتظار چیز دیگری نداریم و میدانیم عواقب آن هم دامنگیر خودتان خواهدشد .درهرصورت زمان که سپری شود سرنوشت تصمیماتتان مشخص خواهد شد .سخنان اغراق آمیز که درافواه عامه به آن "بلوف" گفته میشود کم نیستند وحتی نخبگان دانشگاهی آمریکا هم به اغراقها کاملا معترفند .بنابرین راه درازی درپیش است وایران هم قلندری بوده که همیشه بیدار است .ایرانیان هیچگاه شما را درمسند یک قاضی عادل نمی بینند که بخواهید ایرانیان را درجایگاه متهم بنشانید .آنها خود صاحب قضاوتند وتمام جوانب انسانی وبشری را رعایت میکنند .حتی با اینکه اسرائیل یک رژیم سفاک قلمداد میکند درصادق ۲ تمرکزش بر مراکز نظامی بود واز درخطر قرار گرفتن جان غیرنظامی پرهیز داشت اما شماها که درهرجا حضوریافته اید غیرنطامیان را آماج حملات خود قرار داده اید وِآنرا مشروع قلمداد میکنید پس میتوانیم برای شماها یک جایگاه متهم درنظر بگیریم که جوامع بشری را قانع کنید انگیزه غیرسلطه جویانه ایی درسر دارید اما آیا واقعا ملتهای مختلف می پذیرند هرگز

  • ناشناس
    0

    دارند تمام زورشون رو میزنند
    همه این خبرها بار روانی داره
    و رسانه ها پیام رسانه های این گزافه گویی ها
    راه حل اکثر مشکلات در داخل هست
    و مشکل عدم مدیریت ، سوء مدیریت ، تنبلی ، سیاسی بازی ، وفاق سهمیه ای ، سهم خواهی ، ترک فعل ها ،دایره بسته قدرت ، و گاها خیانته
    اگر داخل با تمام پتانسیل کار کنند ، به معنای واقعی نظام سلطه جوی آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند

  • ناشناس
    0

    خدا لعنت تان کند که فقط ملت فقیر ایران را هدف گرفته اید