ترامپ از پشت به نتانیاهو خنجر زد/ افشاگری یک رسانه اسرائیلی از نقشه شکست خورده بی بی برای ایران

سازمان اطلاعاتی اسرائیل، موساد، از حدود یک دهه و نیم پیش، پس از این که به این نتیجه رسید که مأموریت در ایران خطرات بزرگی را به همراه دارد و می تواند منجر به دستگیری و اعدام ماموران موساد شود، اعزام عوامل خود به ایران را متوقف کرد.

ترامپ از پشت به نتانیاهو خنجر زد/ افشاگری یک رسانه اسرائیلی از نقشه شکست خورده بی بی برای ایران

به گزارش خبر فوری، نشریه هاآرتص اخیرا در مقاله ای بیان کرده که آمادگی‌ نظامی اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران با موانع عملیاتی آشکاری روبرو است و این در حالی است که مخالفت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با این برنامه‌، معضلی خطرناک ‌تر و دردناک ‌تر را برای اسرائیل ایجاد کرده است.

در زیر خلاصه مقاله هاآرتص ترجمه و ارائه می گردد:

بلوف نتانیاهو در مورد ایران

به گفته یوسی ملمان، تحلیلگر نظامی روزنامه اسرائیلی هاآرتص، پرواز هواپیماهای جنگنده بر فراز آسمان اسرائیل در چند هفته گذشته کنجکاوی عمومی را برانگیخته است و مردم متعجب اند که چرا صدای وزوز هواپیماهای بدون سرنشین را می شنوند. پاسخ این است که ارتش اسرائیل برای حمله احتمالی به تأسیسات هسته‌ای ایران آماده می ‌شد، یا حداقل این تصوری است که بنیامین نتانیاهو می‌خواهد به اسرائیلی ها القا کند. با این حال، آنچه مشخص است این است که نقشه اسرائیل به در بسته خورده و با شکست روبه رو شده است.

ملمان در تحلیل خود می گوید که نیویورک تایمز چهارشنبه گذشته گزارش داده که اسرائیل قصد داشته در ماه می آینده به سایت های هسته ای ایران حمله کند. طبق این برنامه قرار بود این عملیات با تایید آمریکا و توسط نیروهای ویژه مشترک اسرائیل و آمریکا انجام شود. اما زمانی که برنامه ریزان و فرماندهان نظامی اسرائیل به  نتانیاهو اطلاع دادند که اجرای عملیات تا قبل از اکتبر امکان پذیر نخواهد بود، او مجبور شد در مورد طرح خود تجدید نظر کند. اسرائیل در حمله به ایران به کمک قابل توجه آمریکا نیاز دارد و آمریکا به شدت مخالف این حمله است. به همین دلیل، طرح حمله اسرائیل به ایران تعلیق شده است.

آیا نشت اطلاعات عمدی است؟

ملمان می گوید که گزارش نیویورک تایمز بوی افشاگری عمدی از سوی حلقه درونی نتانیاهو را می دهد که به نظر می رسد تلاش می کنند این مساله را توجیه کنند که چرا بین لفاظی های آتشین نخست وزیر اسرائیل درباره ایران و اقدام واقعی اش چنین فاصله ای وجود دارد.

به عبارت دیگر، نتانیاهو بار دیگر تلاش می ‌کند تا همان طور که در گذشته گفته بود، خود تشکیلات امنیتی اسرائیل را به دلیل عدم آمادگی و ضعف آن‌ ها سرزنش کند و مشکل را از گردن خود برداشته و بر دوش دیگران بیندازد.

با این حال، هاآرتص ادعا می کند که سوابق چیز دیگری را نشان می دهد. این روزنامه توان نظامی اسرائیل را محدود توصیف می کند و تاکید دارد که نتانیاهو به خوبی از این موضوع آگاه است.

هاآرتص در تحلیل خبری خود فاش کرده که سازمان اطلاعاتی اسرائیل، موساد، از حدود یک دهه و نیم پیش، پس از این که به این نتیجه رسید که مأموریت در ایران خطرات بزرگی را به همراه دارد و می تواند منجر به دستگیری و اعدام ماموران موساد شود، اعزام عوامل خود به ایران را متوقف کرد. از آن زمان به بعد، نفوذ اطلاعاتی اسرائیل در ایران کم و کمتر شده و قدرت مانور در ایران ندارد.

ترجیح دهید ریسک نکنید

هاآرتص سپس این پرسش را مطرح می کند: «اگر موساد تصمیم گرفت تیم‌های کوچک و منتخب خود را به خطر نیندازد، اسرائیل چگونه می‌تواند صدها کماندو را به ایران - بیش از هزار کیلومتر دورتر - بفرستد تا به سایت‌های هسته ‌ای حمله کنند و انتظار داشته باشد که بازگشت امن آنها به خانه را تضمین کند؟»

این روزنامه سپس می نویسد: «حتی حملات هوایی اسرائیل با محدودیت های جدی مواجه است. تاسیسات هسته ای ایران بسیار پیچیده است. دو سایت اصلی، نطنز و فردو، به شدت مستحکم هستند و در 20 تا 40 متری زیر زمین قرار دارند، جایی که ایران ده‌ها هزار سانتریفیوژ برای غنی‌سازی اورانیوم نصب کرده است.»

این روزنامه گزارش می دهد که اسرائیل مانند ایالات متحده دارای بمب های تخریب کننده سنگر نیست و بمب افکن های سنگین و تجهیزات لازم برای حمل آنها را نیز در اختیار ندارد.

اسرائیل نمی تواند به تنهایی کاری کند

ملمان در تحلیل خود اظهار داشت: «با فرض اینکه اطلاعات نهادهای امنیتی اسرائیل مستحکم باشد، باز واضح است که اسرائیل نمی تواند به تنهایی عمل کند و به کمک موثر آمریکا نیاز دارد.»

این تحلیل همچنین بیان می‌ کند که دیدگاه‌ های متناقضی در مورد اینکه دولت آمریکا چه سیاستی را در قبال ایران دنیال می کند، وجود دارد. در هر صورت، روزنامه اسرائیلی معتقد است که راه حمله نظامی آمریکا به ایران هنوز خیلی دور است و توانایی نتانیاهو برای تأثیرگذاری بر نتیجه مذاکرات، اگر نگوییم وجود ندارد، باید بپذیریم که به شدت محدود است.

نویسنده هاآرتص در پایان اشاره دارد که نتانیاهو نمی‌ تواند ترامپ را سرزنش کند؛ همانطور که عادت کرده است رهبران سایر دول و زیردستان خود را تحقیر کند و به همین دلیل، باید بپذیرد که به ساز ترامپ برقصد.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 8
  • ناشناس
    0

    نه عزیز مواظب خنجر از پشت به خودمان باش

  • ناشناس
    0

    هر دو با هم اند .بایدن چقدر فتنه کرد

  • ناشناس
    5

    خودتونید
    هیچ گاه تحت فرمان نمی توانه از کارفرما تخطئ کنه
    آمریکا و سایر شرکا بدون اجازه کودک کش قدمی برنمیداره و بدون مشورت با او حرفی نمیزنه
    منافع شون به هم گره خورده ست

  • ناشناس
    3

    اسراییل کوچکتر از اونی هست که بتونه غلطی بکنه

  • ادریس
    2

    مرگ بر آمریکا
    مرگ بر اسراییل

  • رابی
    0

    کندی را یهودی ها ترور کردند.چون خواهان بازرسی و نظارت بر تأسیسات هسته‌ای اسرائیل بود.
    عمو ترامپ نیز بخواهد بر خلاف منافع اسرائیل حرکت کند سرنوشت خوبی نخواهد داشت.

  • ناشناس
    0

    چاقو دسته خودشو نمی بره اونا قبلا به تفاهم رسیدن و سپس اقدام به مذاکره شده
    برای غرب، اسرائیل مهره ای قابل اتکا در خاورمیانه است، که برای حفظ قدرت‌ و نفوذ پایدار خود در منطقه منافع انرا به خطر نخواهد انداخت

  • ناشناس
    0

    برای تا ته خط رفتن با جلاد
    فیلم هندی و تراژدی درست نکنید
    خنجر ترامپ برای اربابش که نه در راه کودک کشی ارباب کار میکنه