فروش علنی بنزین تا ۵ برابر قیمت جایگاه های سوخت

بعد از گذر از عنبرآباد به سمت کهنوج در جنوب کرمان خرید و فروش بنزین تا پنج برابر قیمت آزاد جایگاه‌های سوخت، به شکلی کاملا علنی و پرشمار در کنار جاده انجام می‌شود و گویی به یک منطقه آزاد وارد شده‌اید.

فروش علنی بنزین تا ۵ برابر قیمت جایگاه های سوخت

منطقه آزاد قاچاق بنزین در خود شهر کهنوج هم وسعت بیشتری پیدا می‌کند و گویی سوغاتی شهر کهنوج بنزین است و این درحالی است که بسیاری از شهروندان که درگیر قاچاق سوخت نیستند برای تامین سوخت خود با مشکلات فراوان یا تحمل صف‌های طولانی مواجه می‌شوند.

به وفور در کنار خیابان شاهد عرضه بنزین در بطری‌ها و گالن‌های متفاوت با حجم‌های مختلف از یک و نیم لیتری گرفته تا ۴۰ لیتری هستید که گاهی قیمت‌ها به لیتری ۳۰۰ هزار ریال هم می‌رسد، اما قیمت‌ها در قلعه گنج کمی ارزان‌تر است.

برخی، خودرو خود را به کناری می‌زنند و روی آن بطری‌های سوخت را به رهگذران نشان می‌دهند، هر وقت هم بخواهند به صورت علنی از مشک‌های زیر صندلی خودرو به داخل بطری‌ها بنزین می‌ریزند که نشان می‌دهد این خودرو وسیله قاچاق بنزین هم هست.

برخی دیگر از فروشندگان این بنزین‌ها همزمان مشغول فروش سیگار هم هستند و شما تصور کنید یک نفر بعد از خرید سیگار بخواهد سیگارش را همانجا روشن کند، صحنه‌ای که بسیار مقابل سیگارفروشی‌ها دیده‌اید، اما اینجا روشن کردن یک سیگار می‌تواند به خاموش کردن زندگی تبدیل شود.

وقتی به عنوان یک رهگذر از خیابان اصلی عبوری شهر می‌گذرید هر چه تلاش کنید که دیگر اثری از فروش بنزین باقی نماند و تمام شود، به نتیجه نمی‌رسید و کار به جایی می‌رسد که حتی برخی مغازه‌ها هم چند بطری بنزین جلو مغازه گذاشته‌اند و گویی همچون دوران اوایل شکل گیری آمریکا مردم به زمین‌های طلا دست یافته اند و همه از این غنیمت گرفته و در حال فروش آن هستند.

اوضاع چنان عادی شده که مغازه‌ها هم دیگر کاری به نوع پروانه کسب خود ندارند و از این غنیمت می‌فروشند و شاید باید به جای گفتن «آتیش زدم به مالم» بگویند «آتیش زدیم به سرمایه‌های مملکت، بشتابید».

برخی از دست‌فروش‌ها کارت بنزین هم می‌فروشند یا اجاره می‌دهند.

این شرایط در شهرستان بعدی، قلعه‌گنج هم دیده می‌شود و به موضوعی همه‌گیر در جنوب کرمان تبدیل شده است و دیر یا زود احتمال دارد به مناطق شمالی‌تر آن‌ها یعنی جیرفت و عنبرآباد هم برسد.

معلوم نیست سازمان‌های متولی در این زمینه هم در بحث قاچاق سوخت و هم مسائل صنفی چکار می‌کنند و چرا این وضعیت مدیریت نمی‌شود.

نبود مخزن برای تخلیه سوخت قاچاق توقیفی

در شرایطی که فرماندار کهنوج بیش از یک ماه در بستر بیماری است برای پیگیری این موضوع سراغ معاون وی رفتیم که حسین نظری در این زمینه گفت:، چون این مساله خطرناک است در ستاد سوخت برنامه‌ای داریم و صحبت‌هایی شده است.

وی افزود: متاسفانه کنار خیابان هم این گالن‌ها و ظرف‌های بنزین قرار داده شده و هر آن امکان برخورد خودرو‌های عبوری با آن‌ها وجود دارد.

نظری ادامه داد: محدودیت‌هایی در پمپ‌های سطح شهر وجود دارد و کارت سوخت‌هایی در اختیار آن‌ها قرار داده شده که سوخت در اختیار مردم بگذارند و در نتیجه شاهد دسترسی برخی افراد به بنزین هستیم.

وی با بیان اینکه گلایه شدیدی از شرکت پخش فرآورده‌های نفتی دارم اضافه کرد: جریمه‌هایی که برای جایگاه‌‍داران متخلف تعیین می‌کنند کافی نیست، به نظرم تعطیلی جایگاه بهتر از جریمه‌ها است.

نظری یادآور شد: از زمانی که سوخت یک هزار ریال بود مقابل هر مغازه گالن سوختی وجود داشت، اما به این شدت نبود امروزه قارچ وار رشد کرده‌اند.

وی درباره اینکه چطور صاحبان مغازه می‌توانند بنزین بفروشند گفت: تداخل صنفی وجود دارد.

معاون فرماندار کهنوج بیان کرد: شرکت پخش فرآورده‌های نفتی همکاری ندارد، چون وظیفه نیروی انتظامی تنها جمع آوری سوخت قاچاق است و نگهداری آن وظیفه این نیرو نیست بلکه شرکت پخش فرآورده‌های نفتی باید مخزنی تعبیه کند.

وی افزود: در یک مورد ماموران نیروی انتظامی وانتی با سه هزار لیتر سوخت بنزین را توقیف کردند و به محوطه گُردان بردند، اما به هرجا زنگ زدند مخزنی نبود که آن را تخلیه کنند و گویی بمبی را به داخل گردان آورده‌اند.

نظری تاکید کرد: وظیفه شرکت پخش فرآورده‌های نفتی است که مخزنی را تعبیه کند تا سوخت قاچاق توقیفی در آنجا تخلیه شود.

به نظر می‌رسد با توجه به گسترده شدن این موضوع به جای ستاد سوخت باید در شورای تامین شهرستان‌ها نیز مساله پیگیری شود تا نتیجه‌ای حاصل شود.

طی هفته‌های اخیر مساله بازداشت برخی عوامل و کارمندان یا مدیران بعضی سازمان‌ها از جمله شرکت پخش در جنوب کرمان خبرساز بوده و انتظار می‌رود برخورد‌های بازدارنده نیز با قاچاقچیان و عواملی که با آنان همکاری می‌کنند تشدید شود.

منبع: ایرنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 18
  • عشقم پزشکیان
    16

    علتش ارزانی بنزین ، دولت دلار دولتی باید ۵۹ تومان کند و بنزین را ۳۰ هزار تومان برای جلوگیری از رانت و قاچاق ، ۹۵ در صد ملت شهید پرورده خواستار اصلاح قیمت دلار دولتی و بنزیند

    نظرات شما -
    • ناشناس
      2

      خوبی داداش؟

  • J
    1

    به کسی بر نخوره . یک واقعیته . به خاطر شغلم سالها در جنوب کشور کار کردم وتعداد زیادی کارگر از شهرهای مختلف برای شرکت ما کار میکردند . مردم بسیاری از مناطق به جای کار به عنوان کارگر ساختمانی یا کشاورزی ترجیح میدهند از طریق قاچاق امرار معاش کنند و اصلا تن به کار سخت نمیدهند و حاضر نیستند از شهر یا حتی محل خود برای کار دور شوند . این یک مشکل فرهنگی است .

  • ناشناس
    0

    چرا از فلاکت وبد بختی ان منطقه گذارشی تهیه نمی کنید

  • چای دبش باغ ازگل
    2

    روحش شاد یادش گرامی امیر عباس هویدا قیمت ها در پایتخت و ده کورهای ایران زمین یکسان چونکه مردم ایران تأمین و در رفاه و آسایش نسبی زندگی می کردند!!! ایران ثروتمند با مردمان ساده لو و سردمداران کلاش!!!

  • ناشناس
    2

    کدوم قاچاق، اگر همین بنزین توسط آقا زاده ها بفروش بره اسمش میشه صادرات، اما اگر مردم بدبخت بفروشن و ارز وارد کشور کنند اسمش میشه قاچاق

  • ناشناس
    0

    با مطرح کردن این گونه مباحث و گفتمان ها زمینه گران کردن بنزین رو دارند مهیا میکنن

  • ناشناس
    1

    عالی . باید به پنجاه برابر قیمت فعلی فروخته شود 👍

  • رابی
    0

    یعنی کل اون استان هزینه ای برای ساخت یک مخزن ندارد!
    یا کل مسئولان اونجا نیز خودشان شریک قاچاقچی ها هستند؟

  • ناشناس
    0

    سطح درآمد و حقوق و زندگی و رفاه کارگر و کارمند و ...را مانند سایر کشورها کنید. وقتی رفاه باشد دیکر کسی نمی‌رود و بنزین بفروشد.ایران هم باید مانند سایر کشورهای همسایه و کشورهای قره اروپا و استرالیا و آفریقا و ...باشد.در آنجا قیمت خودرو بسیار ارزان هست.ولی در ایران بنزین را می‌خواهند گران کنند و خودرو هم گران هست.و در این میان یک نفر باید کوتاه بیاید تا دعوا تمام شود.اگر بنزین را می‌خواهید گران کنید باید قیمت خودرو ارزان شود.در غیر اینصورت مشکلات برای دولتمردان بوجود می‌آید و کشور دچار انحطاط میشود

  • محمود
    1

    همین جماعت باعث گرانی بنزین میشوند

  • Zozo
    1

    عرضه قطره چکانی بنزین به مردم این اوضاع را به ارمغان میاره مهندس جان

  • ناشناس
    1

    مردم قدیم قانع بودن و دنبال تجملات نبودن و همه دنبال لقمه حلال بودن و اهل ایمان بودن مگر نه الان مردم بیشتر میوه می خورند غذا می خورند دوتا ماشین دارن چند تا خانه این نفرات بیشتر ناراحت اند

  • حسین وفادار
    0

    داداش؛شما اون مسیر رو رفتی؟!!هر سیصد کیلومتر یه پمپ گذاشتن بخاطر قاچاق و از این مسائل!!!توی بیابون که لنگ کفش هم غنیمت هست،دیگه بنزین جای خود دارد!!!

  • مهدی
    0

    وقتی کارت ازاد جهت تامین سوخت مورد نیاز مردم نیست و فاصله بین شهرها زیاده و صفهای طولانی کمبود جایگاه و امکان تامین سوخت نیست این اتفاق صورت میگیره
    از مشکلات تامین سوخت هم گزارش کنید تا مردم از نگاه یکسان به مشکلات و برابری مردم استان سیستان وبلوچستان خوشحال شوند

  • رحیم
    0

    فردی که برای نیاز درآمد زندگی در آن محل بیابان با‌ به جان خریدن خطر آتش سوزی ، بنزین را حمل کند و کمکی باشد برای خودرو های بدون بنزین!
    کار بدی کرده؟
    چطور نوشابه و آب را اگر در همان جا چند برابر بفروشند،شما داستان درست نمیکنید؟
    فقط بنزین گران فروختن در بیابان شده مسئله؟

  • ایرانی
    0

    مملکت نیست ک هر کی به هرکی هس دولت و مسولین هم چغندر تشریف دارن خیلی هنر کنن اونام میخان گران کنن نتنها مشکل حل نمیکنن بلکه دامن هم میزنند

  • بنده خدا
    0

    اگر واقعا و حقیقتا یارانه آرد ، یارانه بنزین و ... به حساب شخصی هر ایرانی بریزند بساط رانت و قاچاق و ... برچیده میشود