مشکل ترامپ با نی‌های کاغذی چیست؟/ ترامپ: ما به نی‌های پلاستیکی برمی‌گردیم! ... لذت ببرید

رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز دوشنبه فرمانی اجرایی را امضا کرد که هدف آن تشویق دولت ایالات متحده و مصرف‌کنندگان به استفاده از نی‌های پلاستیکی است.

مشکل ترامپ با نی‌های کاغذی چیست؟/ ترامپ: ما به نی‌های پلاستیکی برمی‌گردیم! ... لذت ببرید

این فرمان دولت فدرال را موظف می‌کند که خرید نی‌های کاغذی را متوقف کرده و اطمینان حاصل کند که در ساختمان‌های دولتی دیگر نی‌های کاغذی عرضه نمی‌شود.

آقای ترامپ در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «ما به نی‌های پلاستیکی برمی‌گردیم.»

او با تاکید بر اینکه نی‌های کاغذی کارایی ندارند، اضافه کرد: «فکر نمی‌کنم که پلاستیک تأثیر زیادی روی کوسه‌ها داشته باشد، درحالی‌که آن‌ها در اقیانوس مشغول بلعیدن طعمه‌هایشان هستند و زندگی‌شان را می‌کنند.»

رئیس جمهور آمریکا همچنین در حسابش در شبکه‌ی اجتماعی تروث‌سوشال نوشت: «لذت ببرید از نوشیدنی بعدی خود، بدون نی‌هایی که به‌شکلی ناخوشایند در دهانتان حل می‌شوند».

این اقدام دونالد ترامپ در راستای مقابله با تلاش‌های دولت قبلی برای حذف تدریجی پلاستیک‌های یک‌بارمصرف و کاهش زباله‌های پلاستیکی صورت می‌گیرد.

جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، اقدامات زیست‌محیطی متعددی را برای کاهش مصرف پلاستیک‌های غیرقابل‌تجزیه پیشنهاد کرده بود، با این استدلال که این مواد به اکوسیستم‌ها آسیب می‌رسانند و زنجیره‌های غذایی را آلوده می‌کنند.

صنعت تولید نی‌های پلاستیکی از اقدام جدید دونالد ترامپ استقبال کرده است. مت سیهولم، رئیس و مدیرعامل انجمن صنایع پلاستیک، گفت: «نی‌های پلاستیکی فقط شروع ماجرا هستند. بازگشت به پلاستیک، حرکتی است که همه‌ی ما باید از آن حمایت کنیم.»

مشکل ترامپ با نی‌های کاغذی چیست؟ | ترامپ: ما به نی‌های پلاستیکی برمی‌گردیم! ... لذت ببرید! دونالد ترامپ در سال‌های اخیر از مخالفان جدی نی‌های کاغذی بوده است

این در حالی است که فعالان محیط‌زیستی به‌شدت از این تصمیم انتقاد کرده‌اند. لیزا رمزدن، از سازمان صلح سبز آمریکا، در این باره گفت: «یک‌بار دیگر رئیس‌جمهور ترامپ وانمود می‌کند که طرفدار مردم است، درحالی‌که درواقع در کنار دوستانش در صنعت نفت ایستاده است.»

در ده‌ سال گذشته استفاده از نی‌های کاغذی و پلاستیکی به موضوعی بحث‌برانگیز در آمریکا تبدیل شده است.

ایالت‌های دموکرات، مانند کالیفرنیا، پیشتاز ممنوعیت نی‌های پلاستیکی شدند. از طرف دیگر این ممنوعیت‌ها باعث واکنش ایالت‌های جمهوری‌خواه شده و برخی قانون‌گذاران جمهوری‌خواه قانون‌هایی برای ممنوعیتِ خودِ ممنوعیت وضع کرده‌اند.

منتقدان می‌گویند اگر سریع از نی‌های کاغذی در نوشیدنی‌تان استفاده نکنید، به خمیر تبدیل می‌شوند. این نوع نی‌ها همچنین برای نوشیدنی‌های داغ و یخ‌زده مناسب نیستند.

به گفته آنان، بدتر از همه حسی ناخوشایندی است که هنگام تماس نی‌های کاغذی با دندان‌ها ایجاد می‌شود.

دولت ترامپ نیز دلایلی را برای بازگشت به نی‌های پلاستیکی ارائه کرده است. یکی از این دلایل این است که نی‌های کاغذی ممکن است حاوی مواد شیمیایی مضری مانند مشتقات پلی‌فلوروالکیل (PFAS) معروف به مواد شیمیایی ماندگار باشند و برای سلامت انسان خطر ایجاد کنند.

نتایج یک مطالعه وجود چنین موادی را در نی‌های کاغذی نشان داده است، در حالی که هیچ میزان قابل‌اندازه‌گیری‌ای از این مواد در نی‌های پلاستیکی یافت نشده است.

مشکل ترامپ با نی‌های کاغذی چیست؟ | ترامپ: ما به نی‌های پلاستیکی برمی‌گردیم! ... لذت ببرید! رستوران‌های زنجیره‌ای مک‌دونالد در برخی ایالت‌ها نی‌های کاغذی را جایگزین نی‌های پلاستیکی کرده‌اند

کاخ سفید همچنین استدلال کرده است که برخلاف تصور رایج، تولید نی‌های کاغذی می‌تواند ردپای کربنی بالاتری نسبت به نی‌های پلاستیکی داشته باشد و فرایند تولید آن همچنین به مقدار زیادی آب نیاز دارد. علاوه بر این موارد بسیاری از نی‌های کاغذی در بسته‌بندی‌های پلاستیکی عرضه می‌شوند، امری که هدف از جایگزینی آن‌ها را بی‌اثر می‌کند.

یک دلیل دیگر مخالفت دولت دونالد ترامپ با نی‌های کاغذی این است که این نی‌ها نسبت به نی‌های پلاستیکی گران‌تر هستند. از طرفی به دلیل شکنندگی‌شان، بسیاری از مصرف‌کنندگان مجبور به استفاده از چندین نی در یک وعده‌ی غذایی می‌شوند. امری که هزینه‌ها را افزایش می‌دهد.

دونالد ترامپ علاوه بر تصمیم بازگشت به نی‌های کاغذی، سیاست دولت بایدن برای حذف تدریجی محصولات پلاستیکی یک‌بارمصرف در اراضی فدرال تا سال ۲۰۳۲ را نیز لغو کرد.

در دهه‌ی گذشته، ده‌ها کشور در سراسر جهان ممنوعیت‌هایی را برای پلاستیک‌های یک‌بارمصرف اعمال کرده‌اند، چرا که این مواد عمدتاً از طریق صنایع پتروشیمی تولید می‌شوند و در ساخت کیسه‌های خرید، بطری‌ها و سایر محصولات یک‌بارمصرف کاربرد دارند.

طبق یک پژوهش منتشرشده توسط سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، اگر کنترل‌های جدیدی اعمال نشود میزان زباله‌ پلاستیکی رهاشده در محیط‌ زیست از ۸۱ میلیون تن در سال ۲۰۲۰ به ۱۱۹ میلیون تن در سال ۲۰۴۰ افزایش خواهد یافت.

منبع: همشهری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • بهنام
    0

    لامصب حواسش به همه چیز هست !
    دو روز دیگر به شیر توالت و شیلنگ آن ایراد می‌گیرد و یک فرمان اجرایی صادر می‌کند .
    خخخخخخ خخخخخخ 😂😂

    نظرات شما -
    • رابی
      0

      فردا به عمامه گیر میده.میگه این ده متر پارچه که دور سر می پیچید به جز اصراف چه فایده ای دارد؟
      اونهم در شق تابستان و گرما

  • ناشناس
    0

    خب اصلا از نی استفاده نکنید همینطوری بنوشید

  • رابی
    0

    خیلی از اروپایی ها و غربی ها خودشان را مدافع محیط زیست می دانند اما سالیانه میلیاردها درخت در آمازون و سایر جاها را قطع می کنند که دستمال توالت تولید کنند و ماتحتتشان را با آن پاک کنند.اتفاقا دستمال توالت اصلا گزینه مناسبی به جای نظافت با آب نیست و بعضی وقتها از کنار اروپایی ها رد می شوی بوی مدفوع می دهند.زیرا دستمال توالت به طور کامل نمی تواند محل را تمیز کند مخصوصا وقتی که اسهال باشی.