گشتی در بازار تاناکورا

لباس دست دوم چند؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیشتر آگهی‌ها مربوط به لباس دست دوم زنانه است که اغلب شان لباس‌های مجلسی است. در کنار آن‌ها کاپشن، کت و پیراهن مردانه و لباس‌های ورزشی دست دوم نیز در پله بعدی قرار دارند.

لباس دست دوم چند؟

شماره یکی از این عمده فروش‌های لباس دست دوم را که در آذربایجان غربی حضور دارد، در فضای وب پیدا می‌کنم. تماس می‌گیریم و پس از چند بوق پاسخ می‌دهد. از صدایش مشخص است که مرد جوان، سی و چند سال بیشتر ندارد. در مورد نحوه عمده فروشی از سوال می‌پرسم. می‌گوید اجناس ما به شکل عدل (کیسه‌های بزرگ)، پک و کارتون‌های ۲۵ و ۳۰ و ۴۰ و ۵۰ کیلوگرمی است. در برخی موارد هم پک‌ها کیلویی نیست و براساس تعداد فروخته می‌شود.

خرید و فروش لباس دست دوم قدمتی حدود ۶۰ ساله دارد. لباس‌هایی که در دهه چهل تحت عنوان لباس بیروتی در تهران به فروش می‌رفت و در دهه هفتاد نام اش به تاناکورا تغییر کرد. اما حالا پس از گذشت ۶ دهه خرید و فروش لباس‌های دست و دوم داغ‌تر از قبل است.

با ظهور پلتفرم‌های خرید و فروش آنلاین حالا بسیاری از مردم لباس‌های دست دوم شان را آگهی می‌کنند تا از فروش آن‌ها پولی دست شان را بگیرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیشتر آگهی‌ها مربوط به لباس دست دوم زنانه است که اغلب شان لباس‌های مجلسی است. در کنار آن‌ها کاپشن، کت و پیراهن مردانه و لباس‌های ورزشی دست دوم نیز در پله بعدی قرار دارند.

اما قیمت مشخصی برای دسته بندی لباس‌ها وجود ندارد و آگهی دهنده هر قیمتی که فکر می‌کند عادلانه است را برای فروش لباس اش اعلام می‌کند. مثلا یک آگهی دهنده که ساکن محله سهروردی در تهران است، دو دست پلیور زمستانی زنانه را برای فروش گذاشته است. او در آگهی اش تاکید کرده که لباس‌ها تقریبا نو هستند و هر کدام را یک میلیون و پانصد هزار تومان از برند بنتون خریده است. این آگهی دهنده گفته که هر یک را ۲۵۰ هزار تومان می‌فروشد.

یک آگهی دهنده دیگر که ساکن نارمک تهران است، کاپشن مردانه خارجی اش را با قیمت ۳۹۵ هزار تومان آگهی کرده است. او گفته که کاپشن تنها چند بار در پاییز استفاده شده است. این آگهی دهنده برای اطمینان مشتری عکسی از برچسب برند در داخل کاپشن را منتشر کرده است.

هر چند با یک جستجوی ساده می‌بینیم که مدل نو همین کاپشن با همین برچسب در سایت‌های آنلاین فروش ۳۶۹ هزار تومان قیمت خورده است؛ بنابراین خیلی نمی‌توان از روی عکس‌های آگهی به خارجی و یا داخلی بودن لباس‌های دست دوم اعتماد کرد.

در بازار عمده فروشی تاناکورا چه می‌گذرد؟

گرچه فروش لباس‌های شخصی دست دوم از طریق پلتفرم‌های خرید و فروش آنلاین چند سالی است که رونق گرفته است، اما بازار تاناکورا قدمت بیشتری دارد و به همان میزان هم رقابت بالایی در آن وجود دارد. برای پی بردن به این رقابت سرسختانه کافی است جمله خرید عمده تاناکورا را جستجو کنید. آن وقت می‌بینید که چه پیشنهادی وسوسه کننده‌ای از سوی فروشندگان عمده لباس‌های دست دوم مطرح می‌شود. آن‌ها می‌گویند که لباس‌های دست دوم و استوک را از کشور‌های اروپایی وارد می‌کنند و در کشور توزیع می‌کنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیشتر این عمده فروش‌های لباس دست دوم یا همان تاناکورا در سه استان آذربایجان غربی، کردستان و سیستان و بلوچستان قرار دارند. هر چند بیشتر رقابت عمده فروشی در بازار لباس دست دوم میان دو استان آذربایجان غربی و کردستان است. برخی از آن‌ها مدعی اند که بیشتر لباس فروشگاه‌های آنلاین و فیزیکی دست دوم فروشی ایران را تامین می‌کنند.

شماره یکی از این عمده فروش‌های لباس دست دوم را که در آذربایجان غربی حضور دارد، در فضای وب پیدا می‌کنم. تماس می‌گیریم و پس از چند بوق پاسخ می‌دهد. از صدایش مشخص است که مرد جوان، سی و چند سال بیشتر ندارد. در مورد نحوه عمده فروشی ازش سوال می‌پرسم. می‌گوید اجناس ما به شکل عدل (کیسه‌های بزرگ)، پک و کارتون‌های ۲۵ و ۳۰ و ۴۰ و ۵۰ کیلوگرمی است. در برخی موارد هم پک‌ها کیلویی نیست و براساس تعداد فروخته می‌شود.

این بار می‌پرسم مثلا عدل‌های ۵۰ کیلوگرمی چه قیمتی دارند؟ پاسخ می‌دهد که مشخص است تازه کاری. عدل هر یک از جنس‌ها متفاوت است، این تفاوت هم به خاطر کیفیت عدل‌ها و مدل لباس است. عدل‌ها خوب و ضعیف دارند. حالا بگذریم. الان شما چه جنسی مد نظرتان است؟ می‌گویم شما یک قیمت کلی از اجناس تان بفرمایید که من مظنه دست ام بیاید. سریع پاسخ می‌دهد که مطمئن باشید هیچ کسی از ما ارزان‌تر نمی‌فروشد. اگر پیدا کردید من پول تان را تمام و کمال پس می‌دهم و خسارت هم پرداخت می‌کنم.

بعد می‌رود سراغ قیمت ها. ببینید ما در حال حاضر بین ۲۰ تا ۲۵ نوع جنس داریم که بسته به کیفیت آن‌ها از ۶ میلیون تومان شروع می‌شود و به ۱۶ میلیون تومان هم می‌رسد. این اجناس شامل سویشرت و هودی، پیراهن پشمی، تی شرت، دورش و تک پوش، کاپشن چرم و الیاف و پشم، شلوار، کیف چرم و برزنت، جلیقه چرم و کتان، بافت زنانه و مردانه، شلوار اسکی و لباس غواصی و... می‌شود.

او می‌گوید که عدل ۵۰ کیلویی پیراهن پشمی با تعداد تقریبی ۱۱۰ عدد ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد. عدل شرکتی بسیار خوب تی شرت‌های مردانه با تعداد تقریبی ۱۱۰ عدد ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. البته عدل متوسط با تعداد ۲۴۰ عددی هم وجود دارد که برای تان ۱۰ میلیون تومان فاکتور می‌شود. عدل ۵۰ کیلوگرمی دورش و تک پوش که تعداد تقریبی ۱۰۰ الی ۱۱۰ عدد است، حدود ۱۱ میلیون تومان قیمت دارد. عدل شلوار پلنگی ۱۰۰ تایی ۱۲ میلیون تومان قیمت خورده است. پک کاپشن مردانه ۴۵ تایی ۱۰ میلیون تومان است. بعد خسته می‌شود و می‌گوید اصلا ببین یک کاری انجام بدهید. هر چه می‌خواهید را به من پیامک کنید تا قیمت اش را برای تان بفرستم. هر کدام را خواستی نقدی به کارت ام واریز کن تا برایت ارسال می‌کنم.

‌می‌پرسم بعد اگر من پول را واریز کنم و لباس‌ها را در بین راه توقیف کنند، به این شکل که پول می‌رود. می‌گوید ما اسم و رسمی داریم، انگار شما بدون شناخت تماس گرفته اید. بروید از آن‌هایی که سال هاست کار می‌کنند، بپرسید تا در این مورد به شما بگویند که ما چگونه بهترین‌ها جنس‌ها را بدون ایجاد نگرانی برای مشتری ارسال می‌کنیم. بروید بپرسید بعد صحبت می‌کنیم. الان هم کار دارم. انشاالله بعدا که اعتماد کردید و متوجه شدید که چه جنسی می‌خواهید آن وقت با هم کار می‌کنیم.

قیمت لباس‌های دست دوم وارداتی چند؟

لباس‌های دست دوم وارداتی یا همان تاناکورا قیمت مشخصی ندارد و در حال حاضر بیشترتان از طریق صفحه‌های غیررسمی در شبکه‌های اجتماعی فروش می‌روند. آن‌ها قیمت را به شکل مستقیم اعلام نمی‌کنند و مشتری باید برای استعلام قیمت به صفحه گفتگوی خصوصی مراجعه کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت‌ها تقریبا ۱۰۰ یا ۲۰۰ درصد بیشتر از قیمت‌های عمده است. اما برخی از فروشگاه‌های آنلاین و فیزیکی تحت عنوان لباس استوک اروپایی اصل، قیمت بسیار بیشتری از حالت معمول اعلام می‌کنند.  

یکی از این فروشندگان لباس‌های دست دوم وارداتی در مورد کلاهبرداری‌ها با اسم لباس استوک هشدار می‌دهد. او می‌گوید که اکثر این لباس‌ها نو و ته انباری نیستند و فروشندگان برای گرفتن سود بیشتر لباس دست دوم را تحت نام استوک جا می‌زنند.  

او همچنین گفته که عموم مردم از چنین مسئله‌ای با خبر نیستند و هنگام دریافت کالا نیز در بسیاری از موارد متوجه استوک و یا دست دوم بودن لباس نمی‌شوند؛ بنابراین با این شیوه کلاهبرداری چند برابر قیمت معمول لباس را می‌پردازند.

این فروشنده توضیح می‌دهد که شناخت استوک و یا دست دوم بودن لباس‌های ورزشی تا حدودی قابل تشخیص است، اما در مورد لباس‌های معمولی و مورد استفاده عموم تقریبا غیر ممکن است.

منبع: فرارو
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید