ایرانی ها چقدر تراکنش بانکی دارند؟
مبلغ تراکنشهای شبکه الکترونیکی پرداخت کارتی کشور در دی ماه سال جاری به بیش از ۶۲۶ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به آذر ماه کاهش ۵.۲۳ درصدی در تعداد و کاهش ۶.۱۶ درصدی نیز در ارزش ریالی داشته است.
بر اساس تازهترین گزارش اقتصادی منتشرشده از سوی شاپرک، مجموع تعداد تراکنشهای انجام شده شاپرک در دی ماه سال جاری به ۳۰۹۴ میلیون عدد رسیده که ارزش این تراکنشها در مجموع به بیش از ۶۲۶ هزار میلیارد تومان میرسد که نسبت به آذر ماه معادل ۵.۲۳ درصد کاهش در تعداد و ۶.۱۶ درصد کاهش نیز در ارزش ریالی داشته است. بر این اساس، رشد اسمی ماهانه تراکنشهای شاپرک در دی سال جاری نسبت به ماه گذشته معادل منفی ۶.۱۶ درصد بوده است.
همچنین در دی ۱۴۰۰ سهم ابزارهای پذیرش اینترنتی در تراکنشهای انجام شده ۵.۲۴ درصد و ابزار پذیرش موبایلی ۳.۴۳ درصد بوده و این در حالی است که کارتخوانهای فروشگاهی ۹۱.۳۳ درصد از کل تراکنشهای انجام شده را به خود اختصاص دادهاند.
اما از تعداد تراکنشهای انجام شده ۸۷.۸۴ درصد مربوط به خرید کالا و خدمات، ۷.۷۴ درصد مربوط به پرداخت قبض و خرید شارژ تلفن همراه و معادل ۴.۴۱ درصد مربوط به ماندهگیری بوده است. همچنین، از مجموع کل تراکنشهای انجامشده در دی ماه معادل ۹۲.۷۶ درصد موفق و ۷.۲۴ درصد ناموفق بوده، البته تراکنشهایی که با سوییچ شاپرک انجام شده، ۹۹.۹۹ درصد موفق بوده است.
از سوی دیگر از مجموع تراکنشهای ناموفق انجام شده در این ماه، ۰.۸۰ درصد به دلیل خطای پذیرندگی، ۰.۱۵ درصد به دلیل خطای شاپرکی، ۱۳.۳۵ درصد به دلیل خطای صادرکنندگی، ۸۵.۰۷ درصد به دلیل خطای کاربری و ۰.۶۴ درصد به علت خطای کسبوکار بوده است.
بر اساس این گزارش، نسبت ارزش تراکنشهای شاپرک به نقدینگی در دی ماه سال جاری نیز ۱۵.۴۷ درصد بوده و این در حالی است که نسبت اسکناس و مسکوک در دست اشخاص به نقدینگی در این ماه تنها ۱.۷۱ درصد بوده است.
بنا بر تحلیل آمارهای رسمی در دی ماه سال جاری، ابزار کارتخوان فروشگاهی با ۲۸۶ تراکنش به ازای هر کارتخوان در مکان نخست قرار میگیرد و پذیرش اینترنتی با ۹۹ تراکنش به ازای هر ابزار و پذیرش موبایلی با ۷۱ تراکنش به ازای هر ابزار فعال به ترتیب در مکانهای بعدی قرار میگیرند.
افزون بر این متوسط تراکنش هر ابزار پذیرش شاپرکی در ماه مذکور معادل ۲۳۷ تراکنش است که این تعداد نسبت به مقدار مشابه در ماه گذشته کاهش ۱۴.۵۸ واحدی (۵.۷۸ درصدی) را تجربه کرده است. همچنین بیشترین کاهش متوسط تعداد تراکنش مربوط به پذیرش اینترنتی بوده است.
شاخص مهم دیگر، شاخص متوسط مبلغ تراکنشها به ازای هر ابزار پذیرش است که بنا بر آمارهای رسمی، متوسط مبلغ هر تراکنش در ابزار پذیرش اینترنتی ۴۷ میلیون و ۶۰۹ هزار تومان بوده که این عدد برای کارتخوانهای فروشگاهی ۵۵ میلیون و ۳۶۳ هزار تومان و برای پذیرش موبایلی تنها ۷۸۶ هزار تومان بوده است.
راجع تراکنش بانکها در کشور صحبت شد و درآمد حاصل از این تراکنش که فقط اکر نیمی از این پول را بصورت وام بمردم هیچ مشکلی از لحاظ منابع و برای سیستم بانکداری بوجود نخواهد آمد پول از جیب مردم و بازخورد ان با بهره ویا با سود 18 درصد به جیب دولت بر خواهد گشت هر دولتی روی آمده در مورد بانک ها کاری کرده اند این دولت هم یک کار اساسی بکند در بودجه امثال اورده شده است فکر کنیم و اما کلیه بانک ها اموال و دارایی های خود را به بانک مرکزی اعلام کنند کاری بزرک شفاف سازی در مستغلات بانکها اینها منوط به داشتن توانایی دولت است