وزارت صمت: واردات خودرو بالاتر از ۲۰ هزار دلار به ایجاد شکاف طبقانی بیشتر میانجامد
وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلامکرد: واردات خودرو با قیمت بالاتر از ۲۰ هزار دلار فقط به ایجاد شکاف طبقانی بیشتر در جامعه، گسترش فخر فروشی قشر مرفه، تجمل گرایی و ارزبری حداکثری از کشور کمک میکند.
در توضیحات وزارت صنعت خطاب به رسانههای منتقد دولت آمده است: با توجه به این نکته که اکثریت جامعه، توان خریدی پایین تر از ۲۰ هزار دلار را دارند، سقف قیمتی محصولات تعیین شده است. واردات خودرو با قیمت بالاتر از این مبلغ فقط به ایجاد شکاف طبقانی بیشتر در جامعه، گسترش فخر فروشی قشر مرفه، تجمل گرایی و ارزبری حداکثری از کشور کمک میکند. با توجه به اینکه دولت سیزدهم به دنبال تحقق جامعهای با کمترین اختلاف طبقاتی است، سقف قیمتی مذکور تعیین شده است.
در جوابیه وزارت صمت به گزارش روزنامه «همدلی» آمده است: تجربیات گذشته نشان میدهد که واردات خودرو بهصورت شخصی و بدون ایجاد نمایندگی رسمی در بلندمدت مشتریان را دچار مشکلات متعدد میکند. از این رو واردات خودرو فقط با شرط ایجاد نمایندگی برای اشخاص حقوقی امکانپذیر است.
با توجه به شرایط تحریمی کشورمان و عدم ورود آزاد ارز به کشور، تعیین سقف واردات، راهکاری برای حفظ ارز موجود و عدم خروج بی رویه ارز از کشور است. لازم به ذکر است که واردات خودرو ارزبری بسیار بالایی برای کشورهای واردکننده دارد و بهصورت مستقیم باعث افزایش رکود در کشور میشود.
این جوابیه میافزاید: بیان مسأله «رانت دولتی» بیشتر با بیان دیدگاه پوپولیستی و با هدف جذب مخاطب است، زیرا که مهمترین مسأله در زمان کمبود ارز اختصاصی، توزیع عادلانه این ارز بین واردکنندگان است. در این راستا دفتر صنایع خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام به تدوین چارچوب اجرایی واردات خودرو کرده است که در این سند، ماتریس تصمیمگیری برای تخصیص ارز تدوین شده و تکمیل این ماتریس در کارگروه تخصصی انجام میشود. امتیازبندیهای شرکتهای مختلف برای واردات خودرو در این سند بهصورت مدون مشخص شده است و امکان اعمال نظر شخصی در آن وجود ندارد. لذا هرگونه توزیع ناعادلانه در توزیع ارز را برای مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت غیرممکن است.
شکاف طبقاتی سالهاست به وجود اومده دنیای ما با دنیای از ما بهتران و ژنهای خوب خیلی طبقات داره ظاهراًاسمانخراش شده؟؟؟؟؟؟
هرچه زودتر واردات خودروی ارزانتر رابه کشور آزادکنید.
تامردم از خودروی باکیفیت و هم ارزان قیمت برخوردار شوند..
انشاالله هرچه زودتر واردات خودروهای ارزان قیمت زیر ۲۰۰ میلیون تومان به کشور آزادشود.به امیدخدا
تنها راه از بین بردن شکاف طبقاتی این هست که از مردم تعرفه واردات نگیرند تا همه بتونن خودروهای خارجی را به قیمت جهانی خریداری کنند و اینطور فخر فروشی از بین میرود.
دولت بایدباواردات و آزاد کردن خودروهای ارزان قیمت به قشر کم درامدمردم و ملت کمک کندتاتوان خرید خودرو باقیمتهای ارزانتر را داشته باشند
نه که در حال حاضر فاصله طبقاتی نداریم!
نقل سایت اکوایران: "تارا و شاهین در مرز ایران و روسیه حول و حوش 13 هزار دلار قیمت دارند" //
قیمت جدید کارخانه تارا(دستی,اتومات) ،13 شهریور 1401
ماه ، شهریور 1401 دستی 293,708,000 اتومات 415,921,000 نقل از یک سایت داخلی تخصصی ماشین
برند تارا در حول و حوش 13 هزار دلار طبق اعلام سایتهای داخلی برای صادارت است، خانواده پراید به دلیل سالها تولید، بخش اعظمی اش داخلی سازی شده و قیمت پاین شده بود، نهادهای دولتی و حاکمیتی با بستن واردات و فضای رقابتی از یک طرف و از طرفی اعمال قوانین ایمنی و زیست محیطی در زمان اوج تحریم، بدون هماهنگی سران قوا، عملا کشور در مقابل تولید خودروی اقتصادی تنها گذاشتند، در حالیکه باید اول یک پلتفرم اقتصادی جایگزین برندهای قدیمی از پیکان و پراید تا پژو 405 و غیره میکردند و بعد حکم تعطیلی خط! تولید اقتصادی خودرو، باید بالای 70% داخلی سازی و تیراژ بالای یک میلیون از یک پلتفروم باشد تا قیمت زیر ده و حتی زیر 7 هزار دلار برسد. عجیب است قوای سه گانه کشور و این همه تشکیلات وقتی پای منافع عمومی و طبقات فرودست میرسد چنین بی توجهی میکنندف در حالی طبقات فرودست دو سوم جمعیت کشور و بدنه رای دهندگان هستند، این مردم سالاری دینی در کشور ایران پس به چه درد میخورد وقتی نهادهای حاکمیتی کار اساسی به نفع این طبقات نمیکنندف کشور جولانگاه گرانی و اجحاف اقلیت کاسبان تحریم و سرمایه دار و مافیایی ها شده!
شکاف طبقاتی😂😂😂😂😂😂
حرف حساب زدید
اگه قرار باشه ارز کشور برای راحت طلبی خواص استفاده بشه نامشروع هست
این ارز هزینه کنید برا کارهای عام المنفعه
چشمهاتونو بستید و به مردم مرتب حرفهایی میزنید که خودتون باور ندارید.یک کلام به مردم بگید لیاقت شما فقط ماشین چینی هست و تمام .انقدر گرفتار شدیم که ماشین چینی برای ما شده لاکچری . ما که تا همین چند سال پیش ماشین های آمریکایی و آلمانی و سویدی و فرانسه و ژاپن و کره سوار میشدیم .حالا شده فقط چینی .