شرط ایران برای بازگشت پژو و رنو

اجرای طرح واردات خودرو مدت‌هاست به دلیل شروط وزارت صمت به تعلیق افتاده است. آخرین ممنوعیتی که برای واردکنندگان در نظر گرفته شد، واردات خودرو از فرانسه بدون جبران زیان است. اما آیا فرانسوی‌ها حاضر به جبران زیان و بازگشت دوباره به ایران هستند؟

شرط ایران برای بازگشت پژو و رنو

پس از انتشار اسامی شرکت‌های منتخب واردکننده، که همان خودروسازان بودند، اعلام شد که واردات خودرو به مرحله اجرا رسیده و شرکت‌های واردکننده منتخب مذاکراتشان را با خودروسازان خارجی آغاز کرده‌اند.

با نگاهی به پیشینه شرکت‌های واردکننده و همکاری این شرکت‌ها با خودروسازان خارجی گمان می‌شد که با آزادسازی دوباره واردات خودرو، واردکنندگان مجددا به سمت همان شرکای قدیمی خود بروند.

چانگان، نیسان، هیوندای، میستوبیشی و البته سیتروئن، رنو و پژو از مهم‌ترین گزینه‌ها برای آغاز مذاکرات بودند. اما طولی نکشید که واردات خودرو با شرط و شروط جدیدی مواجه شد. ازجمله آنکه وزارت صمت در ابتدا واردات خودروهای فرانسوی را به دلیل بدعهدی گذشته آن‌ها ممنوع اعلام کرد. این در حالی است که تعداد قابل‌توجهی از این شرکت‌ها ازجمله سیتروئن، رنو و پژو فرانسوی هستند.

در همین زمینه امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت، طی گفت و گویی اعلام کرد: شرکت‌های فرانسوی به دلیل رفتار پژوسیتروئن و رنو در دوران تحریم و ترک ناگهانی ایران با بازگشت تحریم‌ها، خسارات سنگین را متوجه شرکت‌های ایرانی کردند و به همین دلیل واردات از فرانسه ممنوع است.

اما مدتی نگذشت که قالیباف حرف خود را پس گرفت و واردات از این کشور را مشروط به جبران خسارات واردشده در گذشته کرد.

او برای بار دوم در رابطه با ممنوعیت واردات از فرانسه توضیح داد: شرکت‌های فرانسوی در صورت جبران خسارات ترک ناگهانی ایران بعد از بازگشت تحریم‌ها، می‌توانند در کشور فعالیت کنند.

0e947dbd-95f5-42ef-af66-38be7ec58f03_SunJul252021-e1662460051172.jpg

زیان خودروسازان پس از خروج فرانسوی‌ها از ایران

گرچه دولت سعی دارد وانمود کند این خودروسازان فرانسوی هستند که از پس قطع همکاری با ایران آسیب دیده‌اند، اما با نگاهی به وضعیت صنعت خودروسازی ایران، می‌توان دریافت که بازار ایران به‌مراتب آسیب بیشتری دیده است.

نگاهی به تاریخچه همکاری‌ها نشان می‌دهد که خودروسازان فرانسوی سال‌ها در شرکت‌های خودروسازی ایرانی مشغول به سرمایه‌گذاری و فعالیت بودند. اما ناگهان بدون توجه به قراردادها و سرمایه‌گذاری‌های کلان، ایران را ترک کردند. البته گستره همکاری آن‌ها با آمریکا ایجاب می‌کرد که از خیر سود همکاری با ایران بگذرند.

با این حال پس از اینکه رنو و پژو ایران را ترک کردند دو خودروساز دولتی مجبور شدند به ازای هر خودرو که به مردم پیش‌فروش کرده بودند، دو یا سه خودرو تولید داخل به مشتریان تحویل دهند. البته این اتفاق برای دو شرکت چانگان و سیتروئن هم تکرار شد و پس از سرمایه‌گذاری مشترکی که صورت گرفت، این دو شرکت از ایران رفتند.

واردات خودرو با جبران زیان؟

حال وزارت صمت و دولت انتظار دارند که این خودروسازان به جای فروش محصولات خود، ابتدا زیان‌های پیشین را جبران کنند. اما آیا خودروسازان فرانسوی قبول می‌کنند که جبران زیان کنند؟

با توجه به تحریم‌ها و روابط سیاسی بین دو کشور، به نظر می‌رسد این کشور حاضر به جبران زیان‌های پیشین خود نباشد. از طرف دیگر گفته می‌شود احتمالا خودروسازان فرانسوی حاضر به همکاری با ایران نشده‌اند و جدای از جبران زیان، حتی خودرو هم به شرکت‌های واردکننده نمی‌فروشند.

همچنین به نظر می‌رسد بازار خودرو ایران هم برای خودروسازان فرانسوی چندان جذاب نیست تا آن‌ها را مجاب به سرمایه‌گذاری و همکاری مجدد با خودروسازان ایرانی کند.

به همین علت است که گفته می‌شود شرکت‌های واردکننده به دلیل ضرب‌العجلی که وزارت صمت برای آن‌ها تعیین کرده، در تلاش برای خرید خودروهای خارجی از بازار کشورهای همسایه هستند. واردات خودرو به‌صورت واسطه‌ای نیز مشکل جدیدی را برای واردکنندگان، به‌ویژه خریداران این خودروها به‌وجود می‌آورد. چراکه این خودروها که ادعا می‌شوند اقتصادی، با واردات واسطه‌ای به خودروهای لوکس تبدیل خواهند شد.

منبع: تجارت نیوز
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 11
  • ناشناس
    1

    خاک بر سرتان پژو و رنو که شما را زمین زدند دوباره میخواهید وارد کنید

  • ناشناس
    2

    حرف مفت نزنید که شرط گذاشتن کار شما ضعیفان نیست

  • ناشناس
    0

    مثل سری پیشکه گفتین با شرط اومدن تضمین گرفتین دیگه؟

  • ناشناس
    1

    با همکاری مافیا یک مشت ماشین داغون چینی اوردید تو مملکت به چندین برابر قیمت به خلق الله میچپونید اسمشم گذاشتید مدیریت و کشور داری!!!
    در زباله دان تاریخ جای دارید

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      🙄🙄🙄

  • ناشناس
    0

    واقعا که باج دادنتون هم رقت انگیزه

  • ناشناس
    0

    همش فساد فساد. خودرو آشغال رو سه برابر قیمت جهانی به نرخ دلار ۳۶ هزار باز هم سه برابر به ملت میندازند.
    فردا هم وارد کننده ها همین خودرو سازان یا حلبی سوزانند. بش کنید اینقدر به شعور مردم خودتان توهین نکنید

  • سیاوش سلطان
    0

    سه ، سه تا چند تا ؟!🤳📚
    مشگل اقتصاد ایران 👆🏗

  • ناشناس
    0

    خودو و ملک و زمین و نان و حتی پوشک و چیبس زمانی لاکچری شد مسئولین نظام حرف گروهی اقلیت را برای اتمی شدن پیش کشیدن شما فکر کنید اتم در حد کره شمالی داریم این مساوی = هیچی نداریم نه رفاه نه کار نه ازدواج ن یک خانه نه نان نه حتی امنیت که کاملاً این روزها مشخص است نیست . حال فکر کنید مثل عربستان قطر کویت دبی کره جنوبی و ژاپن... 200کشور جهان اتم نداریم این مساوی است با هم چیز متوسط داشتیم رشد اقتصادی سیاسی فرهنگی امنیتی داشتیم / حال ایران با اتم یعنی فقط اتم . ایران بدون اتم اگر با مدیریت شفاف همراهی کنند بنز بی ام دبلیو تویوتا و غیره و ذالک داریم / علت اختلاس و دزدی ها و گرانی یکی واسطگری دست چندم خری و دیگری تفکرات است مدیری که می بیند امکان اعتراض هست امکان حمله نظامی هست که هست امکان تحریم جهانی هست که هست چکار می کند .زن مدیر فکر مدیر می گوید : هر کس به فکر خویش تو هم به فکر خود باش $ کوسه به فکر ریشه تو هم بفکر خود باش . ببینیم مشکل ایران رفتن ایران بسمت سلاح کشتار جمعی یا همان سلاح ممنوعه است نه مثل ونزویلا دموکراسی و آزادی مثل اسد در سوریه . مشکل ایران جهانی است نه داخلی شما با جهان مشکل دارید صددرصد با مردم مشکل دارین/ مطمئن باشید حداقل یک سال دیگر هم خودرو ب داخل نمیاد مطمئن .قوانین مملکت همگی در واردات خودرو ضد و نقیض هم هستند و امکان ندارد خودرو بیاد تا شاید کمی از کسری دولت جبران شود شاید یک درصدم جبران نمی شود

  • ناشناس
    0

    آفرين ،،،بعضى نظرها بسيار عالى است ،درود بر شما هموطن آگاه ،حالا خبر فورى زير بعضى خبرها جايي براى اعلام نظرها نگذارد كار بسيار اشتباهى است ،نكنيد

  • ناشناس
    0

    اول که از همان آغاز این حرفها گفتند اگه بخان بیان باید خسارت بدن اصلا ممنوعیت صد در صد نبود دوم زمانی که در دولت نامحترم اقای روحانی نه تنها شرکت های خودرو سازی فرانسه بلکه حتی دولت فرانسه داشتند ورشکسته میشدن با همین پولهای ایران اشغالهاشون را خریدیم و دوباره سرپا شدن بعد هم که انبارها شون خالی سد زدن در ک.ن دولت و رفتن پی کارشون سوم هم اینکه به بازار ایران نیاز شدید دارن و التماس هم میکنن اگه شما ها اذیت نمیشید البته در مقابل بازار ایران هم شدیدا به انها نیاز داره اینطور نیست که ایران بگه نیازی به انها نداریم ولی ایکاش اگه خسارت درست و حسابی ندادن اجازه داده نشه واردات کنن