برای اولین بار در ایران رقم خورد
مهرمنش: کاهش زمان تعمیرات اساسی نیروگاه ها با استفاده از تکنولوژی
مدیرعامل شرکت دانشبنیان مدیران پارس اقلیم از کاهش زمان اورهال توربین نیروگاهها در صنعت برق ایران خبر داد.
مهرمنش، مدیرعامل شرکت دانش بنیان مدیران پارس اقلیم تولیدکننده قطعات و پره های توربین به روش جدید، گفت: به زودی می توانیم قطعات یدکی توربین ها را با استفاده از تکنولوژی پیشرفته تولید کنیم و حداکثر ظرف دو سال آینده، ۳۰ درصد قطعات پره ها را تولید خواهیم کرد.
وی در گفتگو با خبرنگاران ادامه داد: به زودی قادر خواهیم بود صرفه جویی زیادی در زمان برای اورهال کردن توربین ها داشته باشیم و آن را به حدود دو تا سه ماه کاهش دهیم.
مهرمنش به تاسیس شرکت مدیران پارس اقلیم با همکاری مستقیم ساتکاب اشاره کرد و افزود: این شرکت به عنوان شرکت دانش بنیان فعالیت خود را شروع کرده و زمین کارخانه آن به مساحت ۱۱۰ هزار مترمربع در منطقه ویژه اقتصادی اروند خریداری شده و زیرساخت ها نیز فراهم است، ضمن اینکه قراردادهای خرید تجهیزات و تکنولوژی منعقد شده است.
وی دلیل انتخاب منطقه ویژه اقتصادی اروند را دسترسی به کشورهای حوزه خلیج فارس ذکر کرد و گفت: تعمیرات نیروگاهی، هزینه های حمل و نقل زیادی دارد و ناحیه اروند می تواند بازار بزرگ عراق و همچنین کویت، قطر و امارات متحده عربی را با کاهش این هزینه ها پوشش دهد.
مدیر عامل شرکت مدیران پارس اقلیم ادامه داد: همزمان با این کار، تولید پره های نیروگاهی به شیوه های نوین جهانی را خواهیم داشت بطوریکه هنوز این تکنولوژی در ایران وجود ندارد و اگر ظرفیت اسمی این کارخانه پس از دو سال به انجام برسد ۲۰ تا ۳۰ درصد پره های نیروگاهی را تامین می کند با این تفاوت که اگر هر پره فعلی ۵ هزار ساعت کار کند تولید با این شیوه باعث می شود این میزان استفاده به ۲۵ هزار ساعت برسد.
مهرمنش به حمایت وزارت نیرو و شرکت ساتکاب اشاره کرد و گفت: می خواهیم از این توان برای صنعت برق، استفاده بهینه را ببریم.
وی تولید قطعات و پره های توربین را با روش ریخته گری تحت فشار و حرارت بالا و محیط ایزو استاتیک عنوان کرد و گفت: خدمات این شرکت به صنعت نیروگاهی و برق شامل تهیه نیروگاه های متوسط و بزرگ گازی و بخاری، تهیه توربو ژنراتورهای متوسط و بزرگ، تهیه دیزل ژنراتورهای ۲ الی ۶ مگاوات، تعمیر و تامین قطعات نیروگاهی، تعمیر و تامین قطعات ژنراتورها، سرویس و نگهداری نیروگاه ها و بهینه سازی سیستم های تولید و توزیع برق خواهد بود.
سه تکنولوژی مهم در فرایند تولید
شرکت مدیران پارس اقلیم با هدف دستیابی به آینده ترسیم شده و در سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور به ویژه رسیدن به جایگاه نخست علم و فناوری در منطقه که مستلزم نگرش صحیح به موضوع نوآوری و فناوری است، در سال ۱۳۹۴ شروع به فعالیت کرده است. در این راستا، با تشکیل کمیته راهبری تدوین برنامه، برگزاری جلسات کارشناسی با خبرگان نسبت به تعیین خط مشی خود پرداخت. این شرکت همواره در پی آن بوده است تا با تدوین برنامه راهبردی مناسب به توسعه صادرات محصولات و خدمات نائل گردد.
در راستای اجرای تدابیر مقام معظم رهبری و سیاست های دولت مبنی بر توسعه ظرفیت ها، ایجاد هم افزایی و تحقق تولید دانش بنیان " معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری" و "شرکت مادر تخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق" و" شرکت مدیران پارس اقلیم" تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
این تفاهم نامه با هدف ساخت و توسعه زیرساخت فناورانه نیروگاهی در صنعت برق کشور در جهت بهره وری مصرف انرژی و گسترش بهرهگیری از پتانسیل شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها در منطقه آزاد اروند به امضا رسید.
حمایت از حضور شرکت های دانش بنیان در راستای ساخت کارخانه تولید توربین های گازی و توربو پرایلرها و انواع پره های توربین در منطقه آزاد اروند، توسعه توانمندیهای شرکتهای دانش بنیان و تیمهای فناور در ساخت قطعات تجهیزات صنعتی کارخانه و افزایش دانش مهندسی در این زمینه به منظور دستیابی و انتقال برترین تکنولوژی های موجود و توسعه محصولات دانش بنیان و روش ها و فناوری های مورد نیاز و همچنین توسعه بازار در خارج از کشور از موضوعات تفاهمنامه فوق است.