زمزمه های افزایش قیمت خودرو به گوش می رسد

آمارها نشان می دهد جمع کل زیان انباشته صنعت خودرو سازی برای نخستین بار از مرز ۲۰۰ هزار میلیارد تومان فراتر رفته است.این در حالی است که زمزمه هایی در مورد افزایش قیمت خودرو سازان به گوش می رسد که می تواند منجر به کاهش زیان ایران خودرو و سایپا شود.

زمزمه های افزایش قیمت خودرو به گوش می رسد

مشکلات مالی صنعت خودرو هر سال ابعاد تازه تری پیدا می کند و آن طور که آمار ها نشان می دهد میزان زیان این شرکت ها هر روز در حال افزایش است. برخی دلایل این افزایش زیان ناشی از قیمت گذاری دستوری است که موجب شده که تولید خودرو برای ایران خودرو و سایپا صرفه اقتصادی نداشته باشد. به بیان دیگر با وجود آنکه شورای رقابت شرکت های خودرو سازی را مکلف به فروش محصولاتشان با قیمت های مصوب می کند اما هزینه تولید خودرو بیشتر از قیمت فروش آنها است.

در چنین شرایطی تازه ترین خبر ها حاکی از آن است که احتمالا بهار سال آینده سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کننده مجوز افزایش قیمت محصولات ایران خودرو سایپا را صادر کرده است. آن طور که از برخی خبر ها بر می آید سازمان حمایت قبل از سال جدید مجوز افزایش قیمت خودرو سازان بخش خصوصی که خودرو های مونتاژی تولید می کنند را نیز صادر کرده است و این زمینه ای برای افزایش قیمت محصولات خودرو سازان داخلی است.

با این حال تازه ترین گزارش مالی شرکت های خودرو سازی نشان می دهد جمع کل زیان انباشته صنعت خودرو سازی تحت تاثیر قیمت گذاری دستوری برای نخستین بار از مرز ۲۰۰ هزار میلیارد تومان فراتر رفته و به ۲۱۶ هزار میلیارد تومان رسیده است.

این داده ها نشان می دهد شرکت ایران خودرو به همراه شرکت های زیر مجموعه اش در نیمه نخست امسال جمعا ۱۵ هزارو ۳۸۳ میلیارد تومان زیان کرده اند که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۱ درصد رشد نشان می دهد. با این میزان زیان جمع کل زیان انباشته گروه ایران خودرو برای نخستین بار به ۱۰۵ هزارو ۹۵۴ میلیارد تومان رسیده است.

در همین مدت شرکت سایپا و شرکت های زیر مجموعه اش نیز جمعا ۱۲ هزارو ۲۷۹ میلیارد تومان زیان تولید کرده اند و با اضافه شدن ضرر های نیمه نخست امسال جمع کل زیان انباشته این شرکت و شرکت های تابعه اش به ۸۹ هزارو ۵۲۷ میلیارد تومان رسیده است.

طبق آمارهای موجود زیان شرکت پارس خودرو نیز در نیمه نخست امسال با ۴۲ درصد افزایش به ۴ هزارو ۴۸۳ میلیارد تومان رسیده و این یعنی اینکه جمع کل زیان انباشته این شرکت در حال حاضر رقمی بالغ بر ۲۰ هزارو ۵۸۷ میلیارد تومان است.قیمت گذاری دستوری، افزایش هزینه های مالی و عدم بهره وری در این صنعت از جمله دلایل افزایش زیان در این صنعت است.

منبع: خبر آنلاین
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 10
  • ناشناس
    1

    تا مفت خوری مدیران و کارمندان هست این زیانها هم هست پس بیخود توجیه نفرمایید

  • علی
    2

    مردم باید تاوان سوئ مدیریت نابلدان را بدهند مگه این لگنها چقدر قیمت میخورد که هنوز به دنبال گرون کردن هستند وقتی مدیریت نباشد نتیجه این میشود چطور در کل عالم ماشین می‌سازند با تمام امکانات واستانداردهای جهانی شرکتها ضرر نمی‌دن اونوقت اینا با این ماشیناشون با این قیمتهای گزاف ضرر میدن مشکل جای دیگه ای است مشکل قیمت نیست دربش را تخته کنید بره کارگراشون هم به دولت بگید در وجه بدهی ضررشون اون مبلغ را بده بهشون لااقل خیال ملت دولت از بیشتر شدن ضررشون راحت میشه

  • ک.ق
    0

    جالبه تمام دنیا ماشین تولید می کنند ، ماشین نه ارابه مرگ، برای اونها با قیمتهایی که از نظر ما خیلی مناسب هست سود دارد ولی برای ایران خودرو و سایپا با این قیمتهای غیر منطقی سرسام آور زیان دارد!! لطفا فقط تعداد آخوندهایی که در ایران خودرو و سایپا کار که نمی کنند فقط پرسنل را به راه خودشون هدایت می کنن به اطلاع مردم برسانید. اشکالی نداره مثل تمام کشورهای دنیا ورود ماشینها آزاد و قیمتهای ارابه های مرگ هم بقول خودتون آزاد کنید. بگذارید مردم خودشون تصمیم بگیرن. همه چی خراب و ویرانه شده....

  • مهدی
    0

    مقصر اصلی انحصاری بودن بازار خودرو و جلوگیری از واردات هست 80میلیون مردم قربانی دو کارخانه ماشین سازی مفت خور و مافیایی

  • ناشناس
    0

    اگر زیان ده هست ،
    دفتر و دستک شون و ببندند و درش و تخته کنند
    و یه ملت و از دست این خودروهای بی کیفیت و گران راحت کنند.

  • ناشناس
    0

    اگراین همه زیان میدهدپس چراتعطیل نمی شودبااین فیمت های نجومی ماشین های داخلی چطورشرکت زیان میدهد ازعجایب است

  • ناشناس
    0

    خدایا چه خبره تواین مملکت سالی چند بار افزایش قیمت

  • Amir
    0

    پراید۸ملیونی شده ۴۰۰ ملیون ،هنوزم ضرر میدن؟ کسی که ضرر نمیکنه مردم هستند.بجز مردم همه کارخانه هاوتولیدی هاضرر میکنند ومردم باید جبران ضرر رو بدن

  • ناشناس
    0

    هر چه گندد نمکش میزنند وای به روزی که بگندد نمک

  • شهروند
    0

    خودرو صد و دویست را میلیاردی می فروشند بازهم‌ دنبال افزایش قیمت می باشند این گروه هم در این شرابط خاص دنبال ثروت اندوزی و سودجویی افتاده اند و کسی هم نظارتی بر کار انها ندارد دلالان بخشهای مختلف هم دنبال سودجویی اون هم شب عیدی شهر وند