پاسخ معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت

معاون روابط کار وزیر تعاون با اشاره به تغییرات کاهشی نرخ تورم بر مبنای ارائه شده از سوی دولت گفت: مطالبات انباشته مزدی طی سال‌های گذشته نمی‌توان یک شبه حل شود. ما در سه سال گذشته ۱۱۹ درصد افزایش مزد داشتیم که بی‌سابقه است.

پاسخ معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت

میزگرد «مطالبات کارگران؛ از امنیت شغلی تا مزد عادلانه» با هدف بررسی لایحه اصلاح قانون کار دولت در آستانه هفته کارگر با حضور محسن باقری (نماینده کارگری عضو شورای عالی کار) و علی‌حسین رعیتی فرد (معاون روابط کار و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در یک برنامه تلویزیونی برگزار شد.

در این میزگرد، محسن باقری (نماینده کارگری عضو شورای عالی کار) اظهار کرد: اصلی‌ترین مطالبه کارگران ما امنیت شغلی است و در دیدارهای اخیر رهبر انقلاب با کارگران نیز ایشان نظر مساعدی در قبال آن داشتند.

وی افزود: مجلس نیز در این دوره تلاش‌های بی‌نتیجه‌ای در حوزه تبدیل وضعیت شاغلان داشت. در سال گذشته با واگذاری برخی برندها مثل داروگر و... و اقداماتی ذیل عنوان کوچک‌سازی دولت مشکلاتی برای کارگران نیز مواجه بودیم. برخی کارخانه‌ها را می‌گیرند و وقتی می‌بینند سود ساخت و ساز بیشتر است، تولید کارخانجات تعطیل می‌شود.

باقری با اشاره به موضوع جهانی‌سازی قیمت‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سنوات اخیر گفت: گران‌سازی انرژی با توجیهات نادرست باعث شد تولیدات ما به سمت دلاری شدن برود و مزد کارگران ما ریالی بماند. به هرحال خصوصی‌سازی، گران‌سازی قیمت‌ها و آزادسازی و موقتی‌سازی نیروی کار امروزه به چالش اصلی کارگران ما بدل شده است.

او در پایان ابراز امیدواری کرد: امید است با اصلاح قانون کار و دائمی شدن قراردادها، امنیت شغلی در کشور افزایش یابد.

شرایط اخراج کارگر در ماده ۲۷ قانون کار مشخص خواهد شد

در ادامه علی حسین رعیتی فرد با اشاره به اهمیت امنیت شغلی کارگران اظهار کرد: با آسیب‌شناسی ما و تاکید رهبری و رئیس جمهور بر امنیت شغلی ما کمیته‌هایی را با حضور شرکای اجتماعی خود برگزار کردیم که در نهایت به یک لایحه درباره اصلاح قانون کار رسیدیم.

وی افزود: وزارت کار پیشنهاد داده است که کارگران دارای کار مستمر پس از ۵ سال به قرارداد دائمی برسند. ماده ۲۷ هم نیاز به اصلاح داشت تا کارفرما بتواند با کارگرانی که تولید را دچار اخلال می‌کنند متناسب با آیین‌نامه‌های انضباطی برخورد کند تا عدالت میان هردو گروه ایجاد شود.

رعیتی فرد تصریح کرد: در بحث اجرای طرح طبقه‌بندی برای بهبود مزد کارگران نیز در همین راستا در دستور کار قرار گرفته است.

معاون روابط کار وزیر کار اظهار کرد: برای اولین فرصت این لایحه اصلاح قانون کار به مجلس بعدی (دوازدهم) تقدیم خواهد شد.

در ادامه این میزگرد محسن باقری تصریح کرد: بحث عبارت «اگر در قرارداد مدت زمان قید نشود» از ماده هفت قانون کار حذف شده است. از امسال نیز کلیه کارگرانی که مشمول ماده ۷ هستند باید در ادارات کار رای مساعد بگیرند.

معاون روابط کار وزیر تعاون افزود: آیین نامه مصوب دولت قبل باید تبدیل به قانون شود تا تمامی ارکان روابط کار به آن مقید باشند. ما در قانون بیمه بیکاری نیز مشکل داریم و به دنبال این برنامه در این قانون هستیم که استفاده کننده از بیمه بیکاری در چهارچوبی بتواند به کار بازگردد.

اخراج کارگران قبل از ۵ سال و دائمی شدن قرارداد کار مستمر با رای مراجع حل اختلاف!

رعیتی فرد تصریح کرد: اگر کارفرما قبل از اتمام قرارداد نیروی کار را اخراج کند، باید در مراجع حل اختلاف در ادارات کار مسئله را حل کند. اگر در قانون پیشنهادی کارفرما بخواهد قبل از ۵ سال کارگر را اخراج کند، باید مراجع حل اختلاف ما موضوع را تایید کنند تا کارگر اخراج شود.

محسن باقری در ادامه این میزگرد با اشاره به اهمیت سازوکار شورای عالی کار در تعیین مزد گفت: بهترین ساختار موجود برای حل مسئله مزد شورای عالی کار است و مجلس وظایف دیگری دارد و بدیل نمی‌تواند باشد.

وی ادامه داد: درباره تعداد اعضای شورای عالی کار و اینکه عادلانه است، از ناحیه گروه کارگری بحث وجود دارد اما به هرحال ساختار تعیین مزد سه جانبه است و این مزیت مهمی است که نباید آن را فراموش کرد.

عضو شورای عالی کار تاکید کرد: ما برای تعیین مزد مبانی داریم و دو بحث تناسب نرخ تورم و سبد حداقل معیشت کارگری برای تعیین مزد ملاک است. مزد نیز باید هزینه‌های زندگی را پوشش دهد. ما مسئولیت کاری که کردیم را برعهده می‌گیریم و همیشه پای میز مذاکره هستیم و برای توافقات بهتر همیشه در صحنه هستیم.

در ادامه علی حسین رعیتی فرد در پاسخ به این نظرات اظهار کرد: شیوه تعیین حداقل مزد در دنیا متفاوت است. یکی از شیوه‌ها اخذ مشورت از شرکای اجتماعی و تعیین مزد توسط دولت است و شیوه دیگر توافق سه جانبه میان شرکای اجتماعی است. سازمان‌های جهانی همه این شیوه‌ها را تایید می‌کنند. اکنون شورای عالی کار نمی‌تواند بدون تصمیم مزدی کشور را منتظر توافق خود نگه دارد و ما در نهایت نمی‌توانیم بازار کار را بدون تصمیم مزدی رها کنیم.

وی تاکید کرد: مجلس عصاره ملت است و نماینده کارگران، کارفرمایان و همه گروه‌ها در مجلس هستند و اشراف خوبی به شرایط کشور دارند. مجلس می‌تواند با اخذ نظرات کارفرمایان و کارگران در مجلس، به عدد عادلانه‌ای برسند. البته دولت نیز پیشنهادات مزدی خود را می‌دهد. سازمان جهانی کار نیز حاکمیت داخلی کشورها را زیر سوال نمی‌برد و با این موضوع مخالفت نخواهد کرد.

از نظر امام خمینی پذیرش مزد اندک از روی ناچاری ایراد شرعی دارد

محسن باقری در پاسخ به این بحث بیان کرد: شورای عالی کار در موضوعات مختلف به جز مزد هم تصمیم می‌گیرد. درمورد دستمزد نیز عقدی عهدی و رضایی است و اگر کسی مجبور به کار با مزد اندک باشد، از نظر شرعی ایراد دارد. نظر امام خمینی نیز از نظر فقهی این است که اگر کارگری بخاطر فشار مالی و خانواده مجبور به کار و قراردادی شود، آن قرارداد ایراد شرعی دارد.

وی تصریح کرد: اینکه رضایت کارگران در شورای عالی کار اخذ شود، بخاطر همین مبنای فقهی است که مورد تایید شورای نگهبان است و مکانیزم رضایت کارگران در شکل پیشنهادی جدید دولت مشخص نشده و ناگزیر مخالفت گروه کارگری با طرح واگذاری تصمیم مزدی به مجلس را شاهد هستیم.

معاون روابط کار وزیر تعاون با اشاره به تغییرات کاهشی نرخ تورم برمبنای ارائه شده از سوی دولت گفت: مطالبات انباشته مزدی طی سال‌های گذشته را نمی‌توان یک شبه حل شود. ما در سه سال گذشته ۱۱۹ درصد افزایش مزد داشتیم که بی‌سابقه است. البته مشکل کارگران با این افزایش حل نمی‌شود اما دولت در راستای حل مسئله نسبت مزد و تورم درحال برنامه ریزی است.

منبع: خبر آنلاین
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 20
  • ناشناس
    2

    بیخود منت نگذارید ، چند برابرش را از محل گرانتر کردن ها میگیرید و بخشی را به کارگر میدهید

  • پدر
    3

    نرخ تورم در سال 1400برابر 46.2 و در سال 1401 برابر با 46.5 و در سال 1402 برابر با 41 درصد حسب اعلام بانك مركزي بوده است كه جمع آن مي شود 133.7 كه همچنان از نرخ رشد حقوق 119 درصدي بيشتر است . يعني كارگر از سه سال گذشته فقير تر شده است و اين هم بي سابقه است ... مردم و قشر كارگري بي سواد و نادان نيستند كه با اين اعداد و ارقام فريب بخورند .

  • کارگر
    2

    پس پاشنه ور بکش به اون بی عرضه های بالا دستی بگو مملکت کنترل کنن نمی تونیم حقوق متناسب تورم افسار گسیخته افزایش بدیم. تاوانش باید همیشه مردم بدن.

  • امین
    1

    120 درصد افزایش حقوق در سه سال در مقابل 200 درصد کاهش ارزش پول در سه سال، خسته نباشی دلاور

  • مهرداد
    2

    , دولت بی کفایت 13 یا سیزدهم در سه سال گذشته 300 درصد تورمم ایجاد کرد و گشور و مردم قشر ضعیف به خاک سیاه رسوند افتخار میکنه افزایش حقوق نصف و کمتر از تورم بالا برده دولت باید خجالت بکشه که ایم حرف میزنه البته این دولت نشون داده از هیچ چی خجالت نمیکشه

  • رضا
    1

    توی سه سال تورم و گرانی چند درصد شده؟!

  • ناشناس
    3

    سلام، جناب آقای معاون محترم، بفرمایید در این سه سال چقدر تورم داشته ایم. الان با این مبلغ حقوق کارگران با مشکل زندگی می کنند. تمامی ۱۶ میلیون کارگر روز قیامت جلوی جنابعالی و سایر آقایان رو خواهند گرفت. اگر کاری نمی توانی انجام بدی، لطفا خودت رو جهنمی نکنید، استعفا بدهید.

  • همرزم هادی
    1

    کاملا درست میفرماید یک شبه این فاصله بوجود نیامده این مسیر غم انگیز سفره ها ازسال۵۷ تاکنون طی شده حال خودتان قضاوت کنید چقدرزمان نیازاست که ازاین بدبختی نجات پیدا کنیم؟

  • داریوش
    1

    بنده این اولین بار می بینم نماینده کارگران زیر بار حرف زور نرفت و صورت جلسه تحمیلی رو امضاء نکردن ....به نوبه خودم که قبلاً کارگر بودم و امروز بیکار از شما ها به خاطر این شجاعت تشکر می کنم

  • ناشناس
    1

    قیمت اجاره هم رشد بی سابقه داشته

  • ایرانی آباد و آزاد
    1

    ببند دهانت را......
    از سال ۵۷ هم آمار مبدادی که چفدر حقوق را افزایش دادید !!!
    تورم و گرانی را هم آمار میدادی چقور افزایش داشته است !! و نسیت این با حقوق را مقایسه می کردی لعنتی چاپلوس

  • علی
    1

    بله دلار از ۲۲ تومان به ۶۵ هزار تومان رسیده . از کرامات شیخ ما اینست .

  • ناشناس
    1

    متاسفم واسه هم صنفی هام کارگران بخدا یک هفته اعتصاب کنیم نه از گشنگی می‌میریم نه چیزی فقط تو اون یک هفته هم دولت و هم کارفرما نابود میشن بعد حساب میاد دستشون که اگه کارگر نباشه ایرانی وجود نخواهد داشت

  • ناشناس
    1

    ,خواهشن این پیام بفرست برا این بی عقل که براش توضیح بدن اجاره خانه از ۴۰۰هزارتومن شده ۱۲میلیون ماهانهانوقت ببینم میگه ۱۱۹درصدیا هزاررر درصد

  • ناشناس
    1

    اقعن درست میگی یک هفته عتصاب کنن حساب کار میاد دستشون گثل معاما

  • مستمربگیرم
    1

    باید فاصله طبقاتی راکم وکمت وسقف وکف رامدیریت کنند

  • داریوش شیذر ارانی
    1

    فراموش نکنیم که تورم فقط در خردادماه 1401 بیش از 1000 درصد بود. همان سالی که با تلاش نماینده کارگران دستمزد 57 درصد افزایش یافت

  • مهدی
    0

    نصف کارمندان دولت قراردادی هستن پشت میز نشین
    مدیر بخش یک استان هست ولی چون قراردادی هست هم از آیتم های کارگری و هم کارمندی تو فیش حقوقی اش هست دوبله سوبله حقوق ۲۵ میلیونی به بالا میگیرن مثل وزارت بهداشت و شرکت نفت و ..
    و هم عیدی ۳ میلیونی و هم ۱۲ میلیونی

    دولت بخاطر این فکر میکنه کارگران وضع شان خوبه

    ولی فکر نمیکنه کارگر کسانی هستن در شهرک های صنعتی ، پروژه های ساختمانی کارگر بنا و .. فروشگاه‌های زنجیره ای پمپ بنزین ها کار میکنن رو کارگر میگن .. نه کارمندان پشت میز کولر نشین که با راننده شخصی میان اداره و میرن ..
    لطفا پیگیری این موضوع باشید کارمندان قراردادی دولت با کارگران فرق دارن

  • احمد
    0

    من موندم اون عده که به نظرات انتقادی و برحق مردم دیسلایک گذاشتند و حرفه‌ای این مسئول بی کفایت را تایید کردند چه جانوران بیشرف هیچی نداری هستند .تا این جماعت خرمغز هستند مسئولين بی کفایت همچنان دزدی می‌کنند وبه مردم ظلم میکنند

  • رضا
    0

    اگه با نرخ تورم واقعی میخواستن حقوق کارگر رو زیاد کنن الان کارگر باید ماهی 30 تومان می‌گرفت