وضعیت بازار مسکن در سایه تنشهای منطقه
یک کارشناس بازار مسکن گفت: عامل جدیدی که این روزها بر بازار و اقتصاد مسکن تاثیر گذاشته، بحث سایه جنگ در منطقه و التهابات ناشی از آن است.
بازار مسکن در حالی رکود معاملاتی و ثبات قیمتی را تجربه میکند که تشدید تنشها در منطقه نیز نگرانیهایی را درباره افزایش قیمت مسکن ایجاد کرده است.
قیمت مسکن طی سالهای گذشته متاثر از تورم و سیاستهای غلط، افزایش سرسامآوری داشته است؛ بررسیها نشان میدهد رشد قیمت مسکن طی ۱۰ سال گذشته از دیگر کالاها بیشتر بوده است؛ با این حال، این رشد نجومی به دلیل همزمانی با کاهش قدرت خرید مردم، منجر به ایجاد رکود در بازار مسکن شده است.
این در حالی است که تنشهای سیاسی در منطقه، بازار طلا و ارز را با افزایش قیمت همراه کرده و نگرانیهایی را در خصوص افزایش قیمت مسکن البته با یک گپ زمانی، بهوجود آورده است.
منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن، بیان کرده است که در حال حاضر نگاه فوری برای خرید از سوی مصرفکننده و سرمایهگذار در بازار مسکن وجود ندارد.
غیبی درباره تاثیر جنگ بر بازار مسکن بیان کرد: «عامل جدیدی که این روزها بر بازار و اقتصاد مسکن تاثیر گذاشته، بحث سایه جنگ در منطقه و التهابات ناشی از آن است. ما در گذشته شاهد بودیم که بازارهای موازی مسکن، از جمله تغییرات ارز، قیمت سکه و طلا، به نوعی تاثیر خود را بر بازار مسکن میگذاشت و موجب افزایش قیمت در این حوزه میشد.»
او افزود: «در حال حاضر، طی یکی دو هفته اخیر با التهابات در این بازارها مواجه بودهایم و به صورت نسبی با افزایش قیمت در حوزه ارز، سکه و طلا روبرو شدیم.»
این کارشناس بازار مسکن درباره میزان تقاضا در بازار اظهار کرد: «در مقابل بازارهای موازی، شاهد نگاه فوری خرید یا افزایش متقاضی برای خرید ملک و مسکن، چه از سوی مصرفکنندگان و چه سرمایهگذاران، نیستیم.»
او افزود: «این روند نشان میدهد که آیتم امنیت در حوزه اقتصاد مسکن، یک آیتم بسیار مهم است و رفتار خریداران و سرمایهگذاران را تحت الشعاع قرار میدهد.»
غیبی اضافه کرد: «در حال حاضر، یک انباشت انتظاری بابت رفتار سیاسی و رفع التهابات ناشی از سایه جنگ در منطقه وجود دارد. در صورت رفع و رجوع این مسائل سیاسی و تعادلبخشی، طبیعتا اولویت اول متقاضیان به انتخاب خرید ملک و مسکن خواهد رسید و تقاضا در این حوزه افزایش خواهد یافت.»
او درباره نگاه افراد در بازار مسکن تصریح کرد: «این نگاهی است که در پاسخ به انباشت انتظاری متقاضیان و افراد در صف خرید شکل گرفته است. این باور باور وجود دارد که با رفع این التهابات، یک تعادل اجتماعی و سیاسی شکل میگیرد و افراد بیشتری به بازار مسکن ورود خواهند کرد.»