به‌خاطر یک مشت دلار / مردم چه اندازه ارز در خانه‌هایشان نگهداری می‌کنند؟ / ویدئو

نرخ ارز در سکوت مدیران دولتی با سرعت بالا می‌رود و برخی، انگشت اتهام را به سوی دلارهای خانگی نشانه می‌روند. اما واقعا ایرانی‌ها در خانه‌هایشان چقدر دلار دارند؟

به‌خاطر یک مشت دلار / مردم چه اندازه ارز در خانه‌هایشان نگهداری می‌کنند؟ / ویدئو

پیش کشیده شدن بحث دلارهای خانگی یا همان ارزهایی که مردم در خانه نگه می‌دارند آنهم همزمان با بالا رفتن قیمت دلار شبیه همان فرمول قدیمی آشناست که وقتی گوشت گران می‌شد بودند افرادی که از مضرات گوشت برای مردم توصیه می‌بافتند! حالا هم طی یک بازه زمانی کوتاه چندبار از زبان مسئولانی حرف از میزان دلارهای خانگی پیش کشیده شده است.

گمانه‌ها برای ارزهای خانگی

عبدالرضا همتی وزیر اقتصاد برآوردی 20 میلیارد دلاری از ذخایر ارزی خانگی مردم داشته و غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم گفته است «مردم ۳۰ میلیارد دلار ارز و ۴۰ میلیارد دلار طلا در خانه‌هایشان ذخیره کرده‌اند.» در همه این سالها و همزمان با بالا رفتن قیمت دلار گمانه‌های دیگری هم از زبان دیگرانی وجود داشته، از 16 میلیارد دلاری که محمدرضا فرزین آن را عنوان کرده بود تا 30 میلیارد دلاری که هادی قوامی نماینده پیشین مجلس به آن اشاره کرده است. فارغ از اینکه چقدر دلار  حالا در خانه‌های مردم است اینکه چگونه به این ارقام رسیده‌اند هم جالب توجه است! غلامرضا مصباحی مقدم گفته از این میزان «اطلاع یافته»! اما عبدالرضا همتی روش به دست آوردن این گمانه را از سرقت صندوق امانات بانک ملی و البته سرقت از یک بانک خصوصی که از قضا همتی از آن اطلاع داشته به دست آورده است.  

مردم مقصرند!

جذب دلارهای خانگی به چرخه اقتصادی گزاره‌ای است که طی سال‌های اخیر زیاد از سوی مسئولان شنیده می‌شود. توالی مکرر این اظهارنظرها در یک بازه زمانی کوتاه دلایل بسیاری دارد، اولینش احتمالا شانه خالی کردن از عدم مهار ارز در بازار است و اینکه طبق یک روال آشنای همیشگی بخشی از این مشکل هم باید به دوش مردم بیفتد، اما با همه تلاش‌های دولت در ترغیب مردم برای ورود ارزهای خانگی به چرخه اقتصاد چرا در همه این سالها مردم هیچگاه ارزهای خانگی‌شان را به بازار عرضه نکرده‌اند؟ 

کلکی که احمدی‌نژاد زد

در ایران درست همچون کشورهای دیگر امکان سپرده‌گذاری ارزها در بانک وجود دارد و مردم البته می‌توانند ارزهای خود را مانند پول نقد در بانک‌ها سپرده کنند، اما آنها هیچوقت این کار را نکردند و حتی با قبول ریسک نگهداری، ارز را نزد خودشان نگهداری کردند. دلیل اصلی این رفتار مردم خاطره بدی است که از گذشته بر حافظه آنها مانده است. ماجرا به سال‌های پایانی ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد برمی‌گردد که سپرده ارزی رایج بود ولی وقتی مردم برای دریافت ارز خود به بانک مراجعه کردند بانک مرکزی به جای بازگرداندن دلار اعلام کرد که ارز کافی وجود ندارد و معادل ریالی ارزها آن هم بر اساس نرخ مبادله‌ای در آن زمان و نه به نرخ بازار آزاد پرداخت شد! 

زخم به اعتماد عمومی 

همین زخم به اعتماد مردم کافی بود تا میزان ذخایر ارزی خانگی سال به سال افزایش پیدا کند و هر چقدر هم که دولت‌ها تنش در بازار ارز را به دوش این به اصطلاح «احتکار» مردم بیندازند و حتی تهدید کنند که نگهداری ارز در خانه منجر به اتهام قاچاق ارز خواهد شد کسی دلارهای خانگی‌اش را به چرخه مبادلات دولتی روانه نکند. اینها نشانه‌های آشکاری است از افول سرمایه اجتماعی که جامعه‌پژوهان در این سالها  درباره آن بسیار هشدار داده بودند.

ویدئو برنامه "پرسش" را ببینید و شما هم نظر بدهید:

 

منبع: خبر فوری
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 26
  • حمید
    0

    دولت برای جبران کسری بودجه دست در جیب مردم می کند و با بازی با بازارهای ارز و طلا تبدیل به یک‌نوسان گیر شده است آن وقت مردم مقصرند که برای جبران سقوط ریال و از دست نرفتن دارایی ها طلا و ارز می خرند؟

  • ناشناس
    0

    البته سپرده طلای بانک صادرات هم بود که طلابه مردم نداد

  • خوزستان
    0

    جدا از بی شرف بودن مسئولین تو حوزه اقتصاد و... خیلی از افغانی های مقیم ایران درآمدشونو تبدیل به دلار و یورو می کنند و از ایران خارج می کنند و این عامل خیلی بزرگیه تو بالا رفتن بیشتر نرخ ارز!!!

  • ناشناس
    0

    دلار خانگی؟ نه آقا مشکل از دلارهایی است که با دستور طلایی مفت و مجانی به سوریه و لبنان و عراق و یمن و فلسطین و ..... داده می شه و مملکت با کسری ارز مواجه می شه

  • چای دبش باغ ازگل
    2

    ما مردم ایران بارها از سیستم حکومتی زخم های خورده ایم در این ۴۶ سال که ضد ضربه شدیم و تجربه کردیم پول ایرانی در خانه یا بانک نگهداری کردن حماقت است لیکن تصمیم گرفتیم پولمان ب ارز خارجی و طلا جات تبدیل کنیم و در جاهایی پنهان کنیم که حکومت ب پس انداز مان دسترسی نداشته باشد!! امنیت و هیچ اعتباری ب حکومت نداشته و نداریم!!! طلاهای که زنان ساده دل ب لبنان کمک کردن چه؟؟؟ دلارهای فروش ثروت خدادادی در ۴۶ سال گذشته چه شد؟؟؟

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      الله و اکبر اخر پدر امرزیده ها مردم عادی برای نان شبشان لنگی میزنند اگر این حدث و گمان 60 - 70 در صد هم صحت داشته باشد خود مسئولین واقربای انان به نیابت از طرف مسئولین دلار و سکه و شمش برای انان نگهداری میکنند تجار و کارخانه داران هم که تکلیف انان مشخص است در کار و گردش مالی تجاری فعالیت میکنند .حتی یکصد هزار تومان هم در بانک و یا منزل نگهداری نمیکنند و همه تبدیل شده به دپوه مواد اولیه تولیدی ها و کارخانجات کسی که اینطور اظهار نظر بی محابانه و بدون مدرک و سند میفرماید باید از او سئوال شود شما اولا این امار را از کجا اوردی مگر در خانه های مردم باز است که شما مستقیما رفتید و انرا کشف کردید دوم شما که اینقدر با حوصله و با دقت برای قبولاندن حدث و گمان قلم سحرامیزتان را بکار گرفته اید چرا 35 سال است مردم ایران پولهای این مملکت را میبردند به کشور ترکیه وامارات خانه خریداری میکردند صدای شما در نیامد.رئیس وقت اتحادیه مشاورین املاک ان زمان هر هفته فریاد میکشید مسئولین بداد این مملکت برسید پول ها را مردم میبرند ترکیه و امارات خانه و مغازه و هتل میخرند اگر دریای پول هم داشته باشیم بزودی ته میکشد ولی افسوس کو گوش شنوا . مشکل این مملکت از اول انقلاب تا کنون این بوده که مسئولین ایران همیشه در پی حفظ منافع شخصی خودشان بودند و به منافع ملی و کلی مملکت کاری نداشتند ؟

    • ناشناس
      0

      مردم بدبخت نان شب ندارند، این بنده خدا دنبال دلار توی خانه هایشان می گردد.

  • ناشناس
    1

    هیچ وقت با مردم روراست نبوده اند ، همیشه نیم کاسه ای زیر کاسه بوده، ضرب النثل در اینجا اینگونه بای. نوشت نه کاسه ای زیر نیم کاسه

  • ناشناس
    1

    بی اعتمادی خیلی بد است ، به خصوص به کسانی که اجنبی برایشان مهم تر است

  • بهلول
    7

    دلارهارادرخانه نگه داشتیم تاهروقت شروع به ترمیم خانه های حزب الله لبنان کردن دراختیارایشان قراردهیم

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      تیتر «یک مشت دلار»زدید انگار یک مشت خاک است هر برگ دلار 82000تومان است آنچه یک مشت چیز است حرف مسئولین اقتصادی است

  • عادل
    6

    مردم دلارش نمی‌دن تا پول بمب بشه دست یمنی ها فرزندان مردم بکنن هوا

    نظرات شما -
    • ناشناس
      6

      فرزند کیا رو کردن هوا؟

    • ناشناس
      0

      مردم دلار نخرن همه دلارهاشون رو بفروشن ، چهار پنج هزار دلال گردن کلفت خرابکار همراه با صرافی های اخلال کننده در نظام ارزی رو بدون تشریفات اعدام کنن پول ملی با ارزش میشه

  • ناشناس
    1

    به شما ربطی نداره چقدر مردم ذخایر ارز و طلا و ... دارند شما اگه عرضه دارین آلودگی هوا و کمبود برق گاز و اب و اختلاس و گرانی و فساد رو درست کنید

  • عمو جانی
    1

    و این قصه سرررری دراززززززز دارررررد

  • ن
    0

    اوضاع مملکت شبیه رابین هود هست و مسئولین داروغه

  • امیر
    0

    تا کی .دلار تا کجا می تواند رشد کند .تورم تا کجا
    دلار یک تومانی شده هشتاد تومان
    یعنی میشود بشود هشت میلیون تومان
    بی طرف جواب بگویید. بدون توهین. همه را خواهم خواند

  • mohsen
    0

    سلام . افرادی هستند که هزاران میلیارد پول در بانک ها سپرده دارند و همین سودی که به اونها میده میشه طلا و دلار . تنها یک راه است از دولت شروع کنند . اول بانکها رو که وام به خودشانی ها میدهند و دوم خودرو سازها که قاتلین کشتار درجاده ها هستند و هرساله میلیونها دلار بعنوان ضرر از دولت وام بی بهره میگیرند . ضمنا هنوز قانون خانه اای خالی اجرا نشده چرا یک نفر حق داشته باشد ۷۰۰ پلاک در بهترین نقطه تهران داشته باشد و ۶۰ درصد مردم مستاجر باشند اگر سرمایه گذاری ازاد است این سرمایه باید شامل کل ایران شود نه یک منطقه . بیایید از خودتان شروع کنید مطمعن باشید وقتی جلو سفته بازی ها گرفته شد مردم بطرف خرید طلا و دلار نمیروند .

  • ناشناس
    0

    بی عرضه گیهای خودتان بر گردن مردم نیندازید! وقتی ارزش پول ملی را نمیتوانید کنترل کنید طبیعی ست مردم به دلار و طلا روی لیاورند!صد البته این قصه سالهاست ادامه دارد

  • بابک زنجانی
    0

    سلام من بابک زنجانی هستم.سه میلیارد دلار اختلاس کردم و خوردم گفتم به پول من دست نزنن اما از جیب مردمی که حقوقشون دویست دلاره و با این حقوق کم پس انداز ارزی دارن دست درازی کنن

  • محمد عبدلی
    2

    با سلام و خسته نباشید
    به نظر من دولت بایستی پلکانی واسه دلار مبلغی جهت واریز به صندوق توسعه ملی بزاره مثلا هر کس تا پایان اسفند اگر دلار بفروشه ۲۰ درصد بایستی واریز کنه و اگر بعد عید بیفته ۳۵ درصد برای صندوق توسعه بریزه و حق فروش در بازار آزاد جرم باشه و طبقات سخت برای فروشنده و خریدار داشته باشه اگر نگاه کنید در حوزه مسکن دولت گفت زمین حتی رایگان در اختیار جوانان قرار خواهیم داد البته نداده ولی زمین و ملک زمین گیر شده و خیلی هم قیمت ها پایین اومده لااقل در شهر ما که اینطوریه پس اگر دولت بخواد به راحتی میتونه

  • ایرانی
    0

    طی چهار ماه دلار به ۸۲هزار تومان رسید پزشکیان خواهشا بروید بیمارستان بیمارانشان را تنقیه کنید

  • واحد حقگو
    1

    اگر مردم اطمینان داشته باشند که دولت از ارز موجود در دست مردم برای فقط ایران استفاده و ارزش پول ملی را بالا ببرند حتما همکاری خواهند کرد.

  • ناشناس
    0

    به دولت چی ک مردم در خانه چی دارند ؟دولتهای ناتوان و ضعیف طی 46 سال از جهل روزگار مردم را سیه کردند اگر کسی عقل معاش داشت و دور اندیشی کرد که طوفان حهالت هست و نیستش را به باد یغما نبرد اشتباه کرده است؟برادران شیعه اسکیمو هم برای خود پس اندازی دارند.

  • ناشناس
    0

    دروغگویان دزد ریاکار دینفروش که دستشان دهه هاست روشده نمی توانند از مردم انتظار همراهی داشته باشند!