تب طلای دیجیتال؛ ارزش بازار توکنهای طلا از ۱.۲ میلیارد دلار عبور کرد
با افزایش بیسابقه قیمت جهانی طلا و رشد علاقه سرمایهگذاران به داراییهای مبتنی بر بلاکچین، بازار توکنهای طلای دیجیتال اکنون از مرز ۱.۲ میلیارد دلار عبور کرده است.

سرمایهگذاران بیشازپیش جذب گزینههایی مانند تترگلد (XAUT) و پکسوس گلد (PAXG) شدهاند؛ چراکه روشهای سنتی نگهداری طلا دیگر برای بسیاری قدیمی و ناکارآمد به نظر میرسد و جای خود را به راهکارهای مدرن و دیجیتالی داده است.
دان تپاسکات، رئیس مؤسسه تحقیقاتی بلاکچین، معتقد است توکنیزهکردن طلا میتواند بازار ۱۳ تریلیون دلاری این فلز گرانبها را متحول کند؛ چرا که شفافیت و نقدشوندگی بیشتری را فراهم میآورد. بهگفته او، دیجیتالیکردن ذخایر طلا، دسترسی و ردیابی آن را آسانتر کرده و جایگزین مناسبی برای رویکرد سنتی نگهداری طلا در خزانههاست.
در حال حاضر، شرکت پکسوس با در اختیار داشتن حدود ۵۲ درصد از کل بازار، پیشتاز توکنهای طلایی است و شرکت تتر نیز با سهمی نزدیک به ۴۷ درصد، در جایگاه دوم قرار دارد. در این میان، شرکت Matador Technologies نیز راهکارهای نوآورانهای ارائه داده و توکنهای طلایی را با آثار هنری دیجیتال کمیاب، روی بلاکچین بیتکوین عرضه کرده است.
همچنین صحبتهایی درباره مدرنسازی ذخایر طلای ایالات متحده مطرح شده است. پس از اقدام اخیر دونالد ترامپ برای ایجاد ذخیره راهبردی بیتکوین، اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، به امکان توکنیزهکردن داراییهای ملی اشاره کرده و این گمانهزنی را تقویت کرده است که شاید طلای موجود در فورت ناکس هم دیجیتالی شود.
در عرصه بینالمللی، چین و روسیه ممکن است راه دیگری را در پیش بگیرند و با عرضه یک استیبلکوین مبتنی بر طلا، چالشی تازه برای سلطه داراییهای دیجیتال وابسته به دلار ایجاد کنند. مکس کایزر در اینباره میگوید داراییهای مبتنی بر طلا میتوانند برای کشورهایی که بهدنبال گزینهای باثباتتر هستند جذابتر باشند، چراکه در برابر تورم مقاومتر از رمزارزهای پرنوسان هستند.
با دگرگونیهای مداوم در فضای مالی، ترکیب طلا با فناوری بلاکچین در حال بازتعریف نحوه مدیریت داراییهای سنتی است؛ تغییری که نویدبخش راهکارهایی شفافتر و انعطافپذیرتر برای سرمایهگذاری است.