واکنش خطیب نمازجمعه هامبورگ به اتهام دروغ علیه مرکزاسلامی هامبورگ
حجت الاسلام مفتح در واکنش به اتهام یکی از رسانه های آلمانی نسبت به مرکز اسلامی هامبورگ، گفت: چنین تهمتی با این ابعاد نمی تواند هیچ گونه سنخیتی با مرکز اسلامی هامبورگ داشته باشد.
پخش برنامه ای از یکی از شبکه های تلویزیونی آلمان که در بخشی از آن اینگونه برداشت می شود که شخصی توسط مرکز اسلامی هامبورگ تهدید به قتل شده است واکنش شدید خطیب نماز جمعه هامبورگ را به دنبال داشت. امام و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ در بخشی از خطبه دوم نماز جمعه مسجد امام علی(ع) به این مدعا و تهمت بزرگی که به این مرکز وارد شده است اشاره نموده و طی صحبت هایی اعلام نمودند که:
«چنین ادعایی، سخنی بسیار بزرگ است و تهمتی با این ابعاد نمی تواند هیچ گونه سنخیتی با مرکز اسلامی هامبورگ که سابقه ای طولانی و شصت ساله در این شهر دارد، داشته باشد. آیا در طول سالیانی که از حیات مرکز اسلامی هامبورگ می گذرد میتوانید موردی پیدا کنید که در آن تشویق به افراطی گری و یا خشونت و اعمال غیر انسانی وجود داشته باشد، که امروز چنین اتهامات بی اساسی به این مرکز وارد می کنید.»
رئیس مرکز اسلامی هامبورگ به این نکته اشاره کردند که این مرکز پس از روشن شدن کامل این قضایا پیگیری هایی را نیز خواهد داشت، اظهار کرد: کسانی که با مرکز اسلامی هامبورگ آشنا هستند و سابقه آن را می شناسند و همینطور مردم شهر هامبورگ که این مسجد در کنار آنهاست و هر روز و یا در طول هفته با آن برخورد دارند، همگی عملکرد واضح و شفاف مرکز را شاهد هستند.این مرکز چیزی برای مخفی کردن نداشته و ندارد و همه روزه تمامی فعالیت ها و برنامه های خود را به صورت شفاف در سایت مرکز و همینطور از شبکه های مجازی مرکز منتشر میکند، در نتیجه جایی برای چنین توهمات و تهمت هایی باقی نمی ماند.
حجت الاسلام مفتح در بخش دیگری از سخنان خویش اصول راهبردی مرکز اسلامی هامبورگ از ابتدای تاسیس و در طول عمر شصت ساله این مرکز را این چنین برشمردند: ۱. صلح و دوستی با همه مردمان: مرکز اسلامی هامبورگ از ابتدای تاسیس خود اصول مشخصی را برای تبلیغ، بیان و عمل داشته و این مرکز مبلغ اسلامی است که برای همه مردم خواستار صلح و دوستی است و نگاه ما به اسلام و دین خداوند چیزی جز این نیست. ۲. گفتگو و دیالوگ با پیروان ادیان و مذاهب: مرکز اسلامی هامبورگ همواره منادی دیالوگ و صلح بین ادیان و مذاهب بوده است و گفتگوی علمی را به عنوان اصل همیشگی در طول عمر شصت ساله خود حفظ کرده است و علاوه بر این در عمل نیز این سخنان اجرایی شده اند، این مکان همیشه به عنوان مرکزیت گفتگوی بین ادیان در شهر هامبورگ، جایگاهی این چنینی را برای خود حفظ کرده است. ۳. پایبندی و احترام به قوانین: این مرکز بر اساس آموزه های دین مبین اسلام و احکام شرعی همواره تاکید بر پایبندی و احترام به قوانین کشور آلمان داشته است و کسی نمیتواند نمونه ای از تخلف از قانون در طول این شصت سال مرکز اسلامی هامبورگ پیدا کند. ۴. تاکید بر اخلاق فردی و اجتماعی: امروزه اخلاق در جهان، گم شده ی بشریت است و متاسفانه شاهد روند منفی و نزولی آن در سراسر جهان هستیم. کدام فطرت و کدام ضمیر بشری به انسان اجازه میدهد که برای نفع و سود خود به دیگری ضرری برساند. ۵. مقابله با افراطی گری، قانون شکنی، و خشونت: ایشان در ادامه به بحث مقابله همیشگی مرکز با افراطی گری و خشونت پرداخته و در سخنانی اشاره کردند که سابقه این مرکز نشان دهنده آن است که این مکان همیشه در حال مبارزه با این صفات بوده است و حتی شخص ایشان نیز یکی از لطمه خوردگان اینگونه مسائل افراطی هستند و پدر بزرگوارشان توسط افرادی که گرایشات افراطی به اسلام داشتند به شهادت رسیده اند. همچنین ترویج روح معنویت و تاکید بر عقلانیت در اندیشه اسلامی را می توان به عنوان اصول راهبردی و استراتژیک مرکز اسلامی هامبورگ نام برد.
وی در پایان مجددا مرکز هامبورگ را از اتهاماتی از این قبیل مبرا دانسته و اشاره کردند که این مرکز از ابتدا بر پایه تقوا پایه گذاری شده و مانند درختی است که هر روزه میوه های جدیدی را به جامعه بشری عرضه می کند و تمامی افراد این مرکز و کسانی که به آن رفت و آمد دارند میبایستی پاسدار حریم و حرمت آن باشند.
منبع: مهر
1981