بازگشت دومین مشتری بزرگ نفت ایران
مدتی است که هند اعلام کرده که اگر آمریکا تحریمها علیه ایران را تسهیل کند، پالایشگاه های هندی واردات نفت ایران را از سرخواهند گرفت که طبق گفته کارشناسان انرژی این مساله به نفع هر دو کشور خواهد بود.
هند که پس از چین دومین مشتری بزرگ نفت ایران بود، واردات نفت ایران را از اواسط سال ۲۰۱۹ پس از تشدید تحریمها از سوی دولت دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا متوقف کرد. ام کی سورانا، رییس هیات مدیره شرکت هندوستان پترولیوم در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار کرد: نفت ایران در سبد واردات پالایشگاه های هندی بوده و ما خوشحال خواهیم شد که این نفت را زمانی که شرایط فراهم شد، .
به گفته وی ایران پیش از این شرایط مطلوبی برای پرداخت و تخفیف حمل بار عرضه می کرد که خرید نفت ایران را نسبت به گریدهای نفتی دیگر گزینه ممتازی می کرد. پس از توقف خرید نفت ایران، پالایشگاه های هندی واردات نفتشان را متنوع کردند. پس از تحریمها، گزینه های جدید اضافه شدند و نفت آمریکا به هند وارد شد. پالایشگاه ها گزینه های موجود در بازار و ارزشی که در درآمد حداکثری آنها دارند را ارزیابی می کنند اما اگر نفت ایران در بازار موجود باشد، قطعا به عنوان گزینه خرید مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند اواخر سال گذشته اظهار کرده بود هند که سومین واردکننده بزرگ نفت جهان است، مایل است واردات نفتش را متنوع کند و وارداتش شامل واردات نفت ایران و ونزوئلا باشد.
توسعه روابط هند و ایران به نفع هر دو کشور است
در این باره محمد خطیبی -نماینده سابق ایران در اوپک به ایسنا گفت: هند جز مشتریان سنتی نفت ایران است و مدتی طولانی خریدار نفت ایران بود حتی در زمان تحریم دوره قبل نیز خرید خود را قطع نکرده بود و علی رغم تهدیدهایی که وجود داشت نفت را از ایران خریداری می کرد اما در تحریم های دو سال اخیر ظاهرا خرید خود را قطع کرده است اما با این حال این کشور جزو مشتریان سنتی ایران است و تجارت گسترده ای با ایران دارد.
وی با تاکید بر اینکه چنانچه هند از ایران نفت خریداری کند وارداتی را از این کشور خواهیم داشت و در کل این مساله به نفع هر دو کشور است و این تجارت می تواند مفید باشد، تصریح کرد: شر این مساله این است که ابتدا هند از ایران نفت خریداری کند و بعد از آن ایران نیز کالاهایی را از آن کشور خریداری خواهد کرد.
نماینده سابق ایران در اوپک با اشاره به اهمیت حفظ روابط ایران و هند، گفت: نباید به خاطر تحریم روابط دو کشور قطع شود چراکه این روابط بسیار عمیق است و نباید تحریم ها در آن تاثیر بگذارد با این حال به نظر می رسد که افزایش روابط تجاری بین ایران و هند می تواند برای هر دو کشور مفید باشد و در واقع یک بازی برد-برد بین ایران و هند خواهد بود.
به گفته خطیبی گسترش روابط هند و ایران مفید است به ویژه اینکه هند جزو5 کشورهایی است که تقاضای آن برای نفت و گاز رو به رشد است و می تواند روی یک منبع مطمئن همچون ایران حساب باز کند و باید گفت که این موضوع به نفع هر دو کشور است و تحقق آن نیز چندان دور از ذهن نیست.
منبع: ایسنا
70
به هند در حال با جمعیت زیاد نفت دهید و کالای مورد نیاز واردکنید ازغرب هیچی آید کشور نمیشه
آره! فیلم هندی بیارید.برا مردم هم نون میشه هم آب
امسال این آدمها هستند که ایران رو نابود کردن.....نصف پول نفت بدید دانشجوهای نخبه که هزینه علم کنند و کسی از ایران فرار نکنه ببینید ایران از ژاپن هم بهتر میشه .....
جناب مسئولین بی فکر نگاه کنید گفته اگر تحریم امریکا معلق گردد یعنی باید امریکا اجازه دهد همه کشورها از تحریم امریکا حتی چین که دوست ماست ودر حال قرارداد بیست و پنج ساله با او هستیم پیروی میکنند ان وقت ما با دشمن فرضی در حال مبارزه هستیم هر روز که میگذرد ضررهای زیادی به کشور وارد میشود که جبران ان سخت است و این یعنی ضرر به مردم بروید مانند کشورهای دیگر بنشینید و مشکلات را حل کنید بالاخره دیپلماسی بده و بستان است انهایی که برجام را نقد میکنند ثبات نسبی قیمتها ،افزایش ذخیره ارزی که بعد از تحریم حداکثری از ان استفاده میشود،حتی تامین هزینه نیروهای نیابتی و...را در ان زمان ببینند
هند اول پولهایی را که بلوکه کرده و به ایران نمیدهد آزاد کند تا بعد
حتما نفت رو مفت و ارزان می برید می دید هندیا و چینیا بجاش نخ و سوزن و کفش و سنگ مزار و ... میارید ، کفاشای خودمونم بیکار میشن. لطفا تجارت نکنید بهتره.
آقای فتاحی برنج هندی رو یادت رفت....
خدایش بدجورظلم به نسل های آینده میشه ....هیچ چیز براشون باقی نخواهد موند همه چیز رو دارند مفت میفروشند از خاک و آب گرفته تا نفت و گاز.....ایران تو جهان اگه این سرمایه مردم رو نداشته باشه که مال ملت هست .....هیچ چیز برای گفتن نداره واقعا آینده ترسناکی داریم.....