بازار تخممرغ بهتر شده است/ تلاش برای کنترل بازار
وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به کمبود عرضه این محصول، از واردات برای کنترل بازار آن استفاده کردهایم که امروز وضعیت بهتری را شاهد هستیم.
به گزارش خبر فوری به نقل از ایسنا، وزیر جهاد کشاورزی به شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مرغداریهای مرغ تخمگذار در سال گذشته و ادامه آن در سال جاری اشاره کرد و گفت: با توجه به کمبود عرضه این محصول، از واردات برای کنترل بازار آن استفاده کردهایم که امروز وضعیت بهتری را شاهد هستیم.
محمود حجتی در مراسم سیوسومین دوره انتخاب و معرفی نمونههای ملی بخش کشاورزی در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما، اظهار کرد: با وجود تلاشها و مراقبتهای مرغداران در سال گذشته و امسال، با مشکل شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مرغداریهای مرغ تخمگذار مواجه بودیم که در این مدت بخش عمدهای از تولید و گلههای مولد را از بین برد. البته بخشی از آن با حمایتهای وزارت جهاد کشاورزی و انجام فعالیتهای توسعهای و افزایش ظرفیت تولید جبران شد اما با توجه به ادامه این مشکل در سال جاری، تناسب و تعادل عرضه و تقاضا در سال جاری بهم خورد.
وی افزود: براین اساس بخشی از کسری عرضه موجود در بازار در زمینه تخممرغ را از محل واردات جبران میکنیم و بخشی دیگر نیز با کنترل و تنظیم چگونگی توزیع در بازار مصرف انجام میشود و در تلاشیم تولید را به جایگاه خودش برسانیم که البته امروز وضعیت بهتری در بازار تخممرغ وجود دارد و شاهدیم که قیمت تمام شده تولید این محصول از نرخهای جهانی و محصول وارداتی ارزانتر است.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان سطح وسیعی از کشور را در بر گرفته و مشکلات عدیدهای برای مرغداران به وجود آورده است، چراکه آنها بیشترین آسیب را در این میان دیدهاند و امیدواریم از طریق بیمه بتوانیم بخشی از خسارتهای وارد شده به آنها را جبران کنیم.
حجتی در خصوص وضعیت تولید و بازار شیر و لبنیات به ایسنا، گفت: در این زمینه خرید شیر خام از دامداران از نرخ خرید تعیین شده پایینتر است و دامداران متضرر میشوند و شخصا شرمنده آنها و مردم هستم. اما باید از تولید هر چه بیشتر شیر و مرغ و تخممرغ حمایت کنیم که امیدواریم بتوانیم به گونهای به ویژه در زمینه لبنیات اقدام کنیم که همه اقشار مردم بتوانند آن را مصرف کنند.
وی با تاکید بر ادامه حمایتهای وزارت جهاد کشاورزی و دولت از همه کشاورزان و دامداران گفت: امیدواریم بتوانیم از طریق حمایتهای مالی و اعتباری بتوانیم به گونهای برنامهریزی کنیم تا کشاورزان با نگاه به تولید پایدار و استفاده از علم، دانش و فناوری روز از آب و خاکی که به عنوان یک فرصت در اختیارش قرار دهد بهتر استفاده کند و با نگاه اقتصادی بتواند افزایش بهرهوری بیشتری در عرصه خود ایجاد کند، چرا که هنوز ظرفیتهای مغفول زیادی در بخش کشاورزی وجود دارد که میتواند بخشی از مشکلات را برطرف کند و موجب توسعه تولید شود و باید گفت برای تولید محدودیت و حد و مرزی وجود ندارد، چرا که ظرفیتهایی مانند کشت گلخانهای، کشت در قفس وجود دارد که در سالهای اخیر به آن توجه بیشتری شده است و دولت نیز توجه جدی و ویژهای به بخش کشاورزی دارد، چرا که به عنوان مثال در بخش آب و خاک سرمایهگذاری و حمایتهای مالی و اعتباری بیسابقهای طی ۴۰ سال اخیر صورت گرفته که با وجود محدودیتهای دولت در این زمینه توانستهایم بخش کشاورزی از آن بهرهمند کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین در خصوص یارانههای بخش کشاورزی، اظهار کرد: یارانههایی که در بخش کشاورزی پرداخت میشود عمدتا در بخش آب و خاک است. در سال گذشته حدود ۷۰۰۰ میلیارد تومان در شاخههای مختلف و مناطق مختلف هزینه شده و در حال هزینه است و در زمینه آب و خاک ۸۵ درصد هزینهها از سوی دولت به عنوان یارانه پرداخت میشود تا بتواند بنیان تولید را تقویت کند.
وی ادامه داد: تاکید رییس جمهور همواره بر حفظ آب و خاک، محیط زیست و تعادلبخشی به سفرههای آب زیرزمینی است و در این زمینه وزارت جهاد کشاورزی نیز طرحهای بزرگ آب و خاکی مانند طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان و ایلام و طرح ۲۳۰ هزار هکتاری استانهای غربی و شمال غربی را در سراسر کشور ایجاد کرده که در این طرحها سیستمهای نوین آبیاری اجرا میشود. همچنین در طرح ۴۶ هزار هکتاری سیستان و بلوچستان نیز اقداماتی از جمله زهکشی، تسطیح و تجهیز اراضی کشاورزی انجام میشود و براساس گزارشات موجود تا حدود ۴۰ روز گذشته نزدیک به ۱۵۴ هزار هکتار سیستمهای نوین آبیاری در اراضی کشاورزی اجرا شده و پیش بینی میشود تا پایان امسال از ۲۰۰ هزار هکتار عبور کند.
حجتی درباره حمایتها و برنامههای وزارت جهاد کشاورزی در راستای صادرات محصولات کشاورزی نیز گفت: در زمینه صادرات محصولات کشاورزی یارانههای متعددی گرچه با قدری تاخیر اما یارانههای مورد توافق پرداخت شده است، اما در زمینه صادرات طیور توافقی به عمل نیامده و امروز محصول نهایی طیور قیمت پایینتری از نرخهای جهانی دارد، چرا که به عنوان مثال هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار جهانی دو تا ۲.۲ دلار است که در ایران ارزانتر است، بنابراین نیازی به یارانه صادراتی نداریم.
به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از ۱۵۳ کشاورز و نمونه بخش کشاورزی در حضور وزیر جهاد کشاورزی و معاونان این وزارتخانه تقدیر شد.
انتهای پیام
15