رئیس سازمان برنامه و بودجه:

مالیات بر ارزش افزوده مشمول خود جنس طلا نمی‌شود و فقط از اجرت ساخت و حق‌‌العمل گرفته می‌شود

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: قانون مالیات بر ارزش افزوده که در مورد خرید و فروش طلا در سال 1400 تصویب شد، هیچ تغییر جدیدی پیدا نکرده است.

 مالیات بر ارزش افزوده مشمول خود جنس طلا نمی‌شود و فقط از اجرت ساخت و حق‌‌العمل گرفته می‌شود

بر اساس قانون پایانه‌های فروش، از ابتدای دی ماه 1402 همه فعالان اقتصادی از جمله فعالان صنف طلا و جواهر ملزم شدند، به سامانه جامع مؤدیان مالیاتی بپیوندند و اطلاعات خرید و فروش خود را در این سامانه بارگذاری کنند.

این امر صرفا برای ایجاد شفافیت و سامانه‌ای شدن و عدالت مالیاتی اتخاذ شده و هیچ دخل و تصرفی به نرخ‌های طلا و جواهر نداشته است، اما بعد از اعلام این وظیفه قانونی، برخی از فعالان تجاری که قبلاً فرار مالیاتی داشتند، در فضای مجازی اقدام به شایعه‌سازی کردند، از جمله اینکه شایع شد که قرار است 25 درصد مالیات از اصل طلا گرفته شود، در حالی که چنین مطلبی اصلاً صحت نداشته است.

امروز داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در فضای مجازی خود اعلام کرد: قانون مالیات بر ارزش افزوده در مورد خرید و فروش طلا که در سال 1400 آخرین ویرایش آن انجام شد و بعد از آن هم هیچ تغییری نکرده و نرخ مالیات بر ارزش افزوده طلا افزایش نیافته است.

به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه مالیات بر ارزش افزوده مشمول خود جنس طلا نمی‌شود و این مالیات فقط از اجرت ساخت و حق‌‌العمل طلا گرفته می‌شود و نرخ مالیات بر ارزش افزوده طلا هم هیچ تغییری پیدا نکرده است.

مهدی موحدی‌بک‌نظر سخنگوی سازمان امور مالیاتی نیز در این زمینه اظهار داشت: هیچ نرخ جدید یا پایه جدید مالیاتی برای طلافروشان مصوب نشده است و فقط تکلیفی که از قبل برای آنها در نظر گرفته شده بود، این است که طلافروشان مصنوعات طلا و پلاتین بر اساس جزء ۴ بند «ب» ماده ۲۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰ مکلف هستند از اول دی ۱۴۰۲ به سامانه مؤدیان مالیاتی متصل شوند و صورتحساب‌های خرید و فروش طلا و جواهر را در این سامانه بارگذاری کنند و این در راستای الزام قانون تسهیل کسب و کارهاست.

هر از مدتی که فعالان صنف طلا می‌خواهند با اجرای قانون به شفافیت مالی بپیوندند، عده‌ای در این صنف با ایجاد جنگ زرگری و ملتهب کردن فضا، مانع اجرای قانون می‌شوند، در حالی که طبق آمارهای سازمان امور مالیاتی میانگین مالیات پرداختی یک واحد طلافروشی در سال گذشته کمتر از 7 میلیون تومان یعنی کمتر از مالیات پرداختی یک کارمند معمولی در سال بوده است.

از طرفی به گفته مدیران سازمان امور مالیاتی، مالیات ارزش افزوده که از مردم دریافت می‌شود، در حساب طلافروشان به مدت سه ماه می‌ماند و در پایان هر فصل ملزم هستند، مالیات دریافتی را به دولت اظهار کنند و در واقع پرداخت‌کننده واقعی این مالیات مردم هستند که هیچ اعتراضی ندارند، اما طلافروشان که از مالیات پرداختی مردم به مدت 3 ماه استفاده می‌کنند و بعد از این مدت آن را اظهار می‌کنند گاهی با راه‌اندازی یک شایعه در فضای مجازی از پرداخت مالیات طفره می‌روند.

منبع: فارس
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • ناشناس
    0

    چقدر قشنگ دروغ می‌گویید، از ملت خجالت نمی‌کشید مهم نیست از فرزندان خودتان چی روتان میشه شب به چشم فرزندان یا با فرزندانتان از اخلاق و صداقت و امام حسین حرف بزنید

  • ناشناس
    0

    وقتی کسی یک جفت کفش ۵۵۰هزارتومانی می خرد۵۰هزارتومان مالیات برارزش افزوده می دهداین یعنی اینکه افرادبرای پیاده راه رفتن هم به دولت مالیات می دهنداین چیزی بودکه هنگام خریدیک بازنشسته دیدم مالیات برارزش افزوده بااین مدلی که درکشورمارایج است یعنی باج گیری ازمردم ستمدیده وپولهای دیگری مثل آنچه کمیسیون ماده ی ۱۰۰شهرداری ازملت می گیردآن پول سرگردنه وباجگیری ازملت است وچیزهایی ازاین دست که ملت رابه ستوه درآورده است فقط مانده است ازجوراب ملت چیزی دربیاورند...

  • ناشناس
    0

    ایراد اساسی ارزش افزوده دو چیز است .اولا ارزش افزوده باید بر مبنای فروش باشد نه مصرف یعنی این مالیات باید یکبار گرفته شود .دوما، اساس شکل گیری ارزش افزوده بر مبنای این بود که با افزایش ارزش افزوده مالیات به ترتیب کاهش و در نهایت جمع شود.و کلا ارزش افزوده جایگزین مالیات شود.