خفه کردن صدای رسانههای روسی و چینی؛ راهکار غرب برای هموارسازی پخش اخبار جعلی
رسانههای غربی معمولاً با روایتهای تحریف کننده اطلاعات نادرست را در میان مخاطبین پخش می کنند و در اذهان آنها چهره های مد نظر خود درباره برخی کشورهای خاص مانند روسیه و چین را مجسم میکنند.
همان طور که میدانیم، آلمان اخیرا پخش برنامههای کانال آلمانی زبان شبکه خبری «راشا تودی» در آلمان را ممنوع کرده است. البته آلمان بهانه این اقدام را عدم وجود مجوز اعلام کرد. وزارت خارجه روسیه نیز در واکنش به این تصمیم برلین اعلام کرد: مسکو در حال بررسی اتخاذ تمهیدات تلافی جویانه در این خصوص است.
شایان ذکر است شبکه راشاتودی همواره مورد انتقاد کشورهای غربی قرار دارد و آنها این رسانه روسیه را «پخش کننده اخبار جعلی» می دانند. البته راشا تودی همه این اتهامات را رد کرده است.
حال که صحبت از اخبار جعلی به میان آمد، بهتر است بدانیم که جدیدترین خبر کذب معروف، توسط یک رسانه آمریکایی به نام «خبرگزاری بلومبرگ» پخش شده است. این رسانه خبر «حمله روسیه به اوکراین» را پخش کرد که قطعا خبری دروغ و جعلی بود. در واقع این خبر کذب نشان دهنده عجله دنیای غرب برای تشدید تنش بین روسیه و اوکراین تلقی میشود.
به بحث ممنوعیت پخش تلویزیون راشا تودی در آلمان بر میگردیم.
به گفته «استفان ندگوا»، استاد دانشگاه بینالمللی آمریکا در آفریقا، منع پخش برنامههای راشا تودی در آلمان در حالی صورت گرفته است که تنش بین روسیه و اوکراین تشدید شده و آلمان نیز به نظر میرسد دیگر نمی تواند پروژه «نورد استریم 2» را بیرون از این تنش نگهدارد.
بر اساس گزارشها، «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان اظهار کرده است اگر روسیه به اوکراین حمله کند، آلمان توقف بهره برداری پروژه نورد استریم 2 را مد نظر قرار خواهد داد. در این صورت، صداهای مخالف این جریان در آلمان که از کانال آلمانی زبان راشا تودی پخش میشود، به هیچ وجه برای آلمان خوشایند نخواهد بود.
در واقع، سرنوشت این رسانه روسیه با سرنوشت رسانههای چینی در آمریکا و بریتانیا بسیار شبیه است.
همان طور که میدانیم، آمریکا در دوره ترامپ بارها رسانههای چینی فعال در آمریکا را در ردیف «آژانسهای خارجی» قرار داده و محدودیتهای زیادی برای آنها ایجاد کرد.
در بریتانیا حتی تدابیر جدیتر علیه رسانههای چینی اعمال شده بود. بریتانیا مستقیا مجوز فعالیت شبکه انگلیسی زبان «سی جی تی ان» را باطل اعلام و پخش برنامههای این تلویزیون چینی در انگلیس را ممنوع کرد.
اگر به پسزمینه رویداد منع «سی جی تی ان» در بریتانیا نگاهی بیاندازیم، متوجه می شویم که آن در حالی صورت گرفته بود که این رسانه چینی یک سری برنامهها برای افشای گزارشهای نادرست و شرورانه بی بی سی در موضوعات هنگ کنگ و پاندمی کرونا پخش کرده بود.
استفان ندگوا معتقد است که با از دست دادن مزایای آشکار در زمینههای علم، فناوری و قدرت نظامی، کشورهای غربی «جنگ» در حوزه ایدئولوژیک را علیه کشورهای خاصی تشدید کردهاند.
در این راستا، رسانههای غربی معمولاً با روایتهای تحریف کننده اطلاعات نادرست را در میان مخاطبین پخش می کنند و در اذهان آنها چهره های مد نظر خود درباره برخی کشورهای خاص مانند روسیه و چین را مجسم میکنند اما وقتی رسانههای این کشورها صداهای مخالف برای پاسخ به این گزارشهای تحریفکننده را پخش مینمایند، با محدودیت و یا با سرنوشت تعطیلی روبرو میشوند.
اما سئوال اینجاست که مگر طرفی که همیشه مدعی آزادی بیان است، غرب نیست؟