جدیدترین خبرها از پرونده سانحه واژگونی اتوبوس حامل دختران کرمانی/ چرخ عقب اتوبوس ترمز نداشت
دادستان عمومی و انقلاب ماهان آخرین وضعیت پرونده واژگونی اتوبوس حامل دختران دانشآموز نخبه در محور شهداد به کرمان را تشریح کرد.
![جدیدترین خبرها از پرونده سانحه واژگونی اتوبوس حامل دختران کرمانی/ چرخ عقب اتوبوس ترمز نداشت](https://cdn.khabarfoori.com/thumbnail/txarULJuc21U/Z16wE4UvYwwq6tR2EOJTejVKGi50irI1BRxa7rEvYTnP-Bf9ahgZsp-WJuyTV3Z4V6BMQR8T-nfsv9pue1duJLwExE2-EugH/images.jpg)
سینا بنیاسد با اشاره به اینکه پرونده این حادثه مرگبار در دادستانی ماهان در حال رسیدگی است، اظهار کرد: راننده اتوبوس و مدیرعامل شرکت حملونقل یک روز بعد از حادثه بازداشت شده و همچنان در بازداشت هستند.
مدیر مدرسه نیز تحت نظارت قضایی است. همچنین مدیرکل آموزش و پرورش استان، مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان، مدیرکل راه و شهرسازی استان و رئیس آموزش و پرورش ناحیه دو کرمان برای ادای توضیحات به دادستانی احضار شدهاند.
دادستان عمومی و انقلاب ماهان گفت: طبق تحقیقات به عمل آمده فرسودگی ناوگان مشهود است و اتوبوس سانحه دیده که ولوو B ۱۲ مدل ۱۳۸۲ بوده، بر اساس نظریه پلیس راه دارای نقص فنی مستمر بوده، به گونهای که یکی از چرخهای عقب از ابتدا سیستم ترمز نداشته است.
بنابراین دفتر شرکت حملونقل مذکور با دستور قضایی پلمب و کد فعالیت آن غیرفعال شده است.
رعایت نشدن کامل پروتکلهای اردویی از سوی مدرسه
دادستان عمومی و انقلاب ماهان گفت: بررسیها نشان داده آییننامه اجرایی اردوهای دانشآموزی به صورت دقیق و کامل از سوی مدرسه و آموزش و پرورش رعایت نشده است.
برای اردو مدرسه میبایست با یک شرکت حملونقل معتبر قرارداد منعقد میکرد، اما در این رابطه مسئولان مدرسه فرزانگان کرمان به صورت شخصی با رانندگان توافق کرده و شرکت حملونقل هم صورت وضعیت را فقط بر اساس اظهارات رانندگان تنظیم کرده است.
همچنین طبق دستورالعملهای موجود باید در هر اتوبوس یک نفر سرپرست یا مربی همجنس با دانشآموزان (خانم) حضور داشته باشد، اما تحقیقات اولیه نشان میدهد در اتوبوس حادثه دیده سرپرست و مربی حضور نداشته است.
دادستان عمومی و انقلاب ماهان از رسیدگی خارج از نوبت به این پرونده در شعبه دادستانی ماهان خبر داد و تأکید کرد: دستگاه قضایی بدون اغماض و مماشات با تخلفات و جرایم صورت گرفته در این رابطه برخورد خواهد کرد.
عصر پنجشنبه 18 بهمن اتوبوس حامل 38 دختر دانشآموز مدرسه فرزانگان کرمان هنگام بازگشت از اردوی تفریحی در جاده ماهان به علت نقص در سیستم ترمز واژگون شد و 4 دختر دانشآموز به همراه همسر و پسر کوچک سرایدار مدرسه جان باختند و بقیه سرنشینان نیز مجروح شدند.
من زماني كه بسرم دانش اموز بود عضو انجمن اوليا بودم وهميشه در اردوها شركت مي كردم وبه مدير مدرسه كمك مي كردم واقعا اردو بردن بچه ها مسئوليت دارد با كوچكترين سهل انكاري اتفاق ناگوار رخ ميدهد