معصومه ابتکار در گفتوگو با خبرفوری:
حذف بخشهایی از لایحه تامین امنیت زنان به ضرورت بوده است/ مراحل ورود زنان به استادیوم در حال طی شدن است/نوار بهداشتی هیچگاه جزو ممنوعههای کمک رسانی نبوده است/ در تلاشیم تا دیه زن و مرد برابر شود
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درباره آخرین اقدامات دولت برای برابری حقوق زنان و مردان در کشور گفت.
سوگل دانائی - نامش مدتهای مدیدی به سازمان حفاظت از محیط زیست گره خورده بود او اما از ابتدای دولت دوازدهم به معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری آمده و این روزها پیگیر مطالبات زنان است. معصومه ابتکار اما حرفهای زیادی درباره لایحه حمایت از حقوق زنان، دیه برابر و حتی استادیوم رفتن زنان ایرانی داشت. گفتوگویی که حاصل آن در ادامه آمده است.
لایحه حمایت از حقوق زنان به کجا رسید؟
معصومه ابتکار در ابتدا درباره لایحه حمایت از حقوق زنان گفت: بسیاری از سرنوشت لایحه حمایت از حقوق زنان پرسیدند، در ملاقاتهای مختلف با تیم جدید قوه قضاییه قرار بر این شده که این لایحه به زودی به مجلس ارسال شود.
وی درباره حذف تعدادی از تبصرههای این لایحه تاکید کرد: در سال گذشته، به ضرورت بخشهایی از لایحه حمایت از حقوق زنان حذف شده بود و چیزی از محتوای آن کم و زیاد نشد. تیم جدید اما قرار است که مجددا نگاهی به این لایحه داشته باشد. اما فکر نمیکنم در محتوا چیزی کم و زیاد شود. تنها ایراد وارده به این لایحه حبس بود. اینکه بتوانیم مجازاتهای بازدارنده دیگری را به جای حبس لحاظ کنیم. در مجموع اما معاونین قوه قضاییه و قضات بسیاری با این لایحه موافقند.
ابتکار ادامه داد: تاکید ما در این لایحه بر حفظ خانواده است. شاید بین اعضای خانواده اختلاف سلیقه باشد اما نباید منجر به صدمه جسمی و روحی شود.
معاون زنان و امور خانواده درباره طرح گفت و گوی ملی خانواده گفت: اگر روی آموزش در حین ازدواج و مهارتهای رفتاری کار شود مشکلاتی که منجر به خشونت خانگی شود نخواهیم داشت. ما در طرح گفتوگوی ملی خانواده به دنبال تقویت همین مهارتها هستیم.
ما در لایحه حمایت از حقوق زنان به دنبال تحکیم خانوادهها هستیم
به فکر کودکان بودیم
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به لایحه حمایت از کودک و نوجوان اشاره کرد و افزود: لایحه حمایت از کودک و نوجوان برای تایید و رسیدن به صحن مدت زمان زیادی را طی کرد. بعد از تصویب شورای نگهبان ایراداتی به آن وارد کرد مدتی متوقف شد و در نهایت با پیگیریهای دوستان ایرادات برطرف شد و لایحه ابلاغ شده واکنون منتظر اجرای آن هستیم.
معاون زنان و امور خانواده ریاست جمهوری در بخش دیگری از گفت و گو با اشاره به لایحه مقابله با کودک همسری ادامه داد: از نیمه دوم سال ۹۷ تقریبا ۵ لایحه به دولت ارايه دادیم که مفصلا در شورای فقهی حقوقی خودمان روی آن ها کار کرده بودیم٬ یکی از آنها لایحه مقابله با کودک همسریست. ما بر اساس نظر وزارت بهداشت، ۱۳ سال را کودکی تلقی کردیم و ازدواج زیر آن را ممنوع اعلام کردیم. درباره موافقت یا عدم موافقت با این لایحه باید گفت چون این لایحه حمایت دولت را پشتوانه خودش دارد احتمالا بیش از طرح کودک همسری بتواند نظر موافقان را جلب کند.
ممنوعهای نداریم
ابتکار درباره ممنوعههایی رسانهای برای زنان مانند استفاده از واژه نوار بهداشتی گفت: بحثی بود که در شبکههای اجتماعی مطرح شد اما هلال احمر باتوجه به تجربیات زلزلههای مختلف نوار بهداشتی را جزو اقلام ضروری و اولیه خودش تعیین کرده است. اصلا مفهومی ندارد که بخواهیم بگوییم نوار بهداشتی ممنوعه است. گزارشهایی که دریافت کردیم همه نهادها اعلام کردند که هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد. احتمال اینکه در اوایل بحران مشکلی در زمینه تامین نوار بهداشتی وجود داشته باشد اما به طور کلی ممنوع بودن آن مفهومی ندارد.
ممنوعیت نوار بهداشتی اصلا مفهومی ندارد
در تلاشیم که دیه زن و مرد برابر شود
معاون زنان ریاست جمهوری همچنین با اشاره به تلاشهای فعالان حقوق زن به برابری دیه زن اضافه کرد: لایحه برابری دیه و اصلاح شروط طلاق از لوایح پنجگانه است که به دولت فرستاده شده است. بسیاری از مراجع مانند آیت الله مکارم شیرازی اعلام کردند که ارزش نقشهای اقتصادی زنان و مردان تغییر نکرده و بنابراین نقش اقتصادی زنان تغییر کرده است. واقعیت اینجاست که ما یک مطالعهای درباره کار خانگی زنان انجام دادیم و ارزش گذاری اقتصادی انجام دادیم و ارزش کاری که زنان خانه دار انجام میدهند به اندازه ۳۰ درصد از تولید ناخالص ملی ایران شده است. پس سهم خانمها کم نیست، بنابراین عدم برابری دیه برایمان معنا ندارد.
وی درباره نقش زنان در دولت هم گفت: ۴۱ درصد از دولت را زنان تشکیل میدهند. آقای رییس جمهور بسیار تلاش کرد، مصوبه شورای عالی اداری بود که ۳۰ درصد از پستهای دولت باید در اختیار زنان باشد. ما اکنون در استانها روند خوبی از انتصاب خانم به عنوان فرماندار، معاون بخشدار و استاندار داریم.
۴۱ درصد از دولت را زنان تشکیل میدهند
ابتکار در پایان به حضور زنان در ورزشگاه اشاره کرد و ادامه داد: حضور خانمها در اماکن ورزشی٬ از قبل هم ممنوعیت نبوده است، در بسیاری از مسابقات حضور دارند، یک مقطعی حساسیت وجود داشت که این هم صرفا بدلیل این بود که آسیب نبینند. دولت شیوه نامه تنظیم کرد و روی این موضوع کار شد که فضای ورزشگاه برای حضور بانوان عادی سازی شود. ما مذاکراتی با هواداران شروع کردیم، که فضای ورزشگاه سالم سازی شود و این هم مرحله اول آن انجام شده است و قرار است این مساله هم به مرور حل و فصل شود.
برای دیدن جزییات بیشتر این گفتوگو ویدئویی که در ادامه آمده است را مشاهده کنید.
33
شما بیخود میکنی برخلاف شرع قران عمل منی
قران مال زمانیه که عرب دخترو زنده به گور میکرد نه الان که خانما خیلی تو کشور موثرند لطفا بفهمید این موضوع رو
خاک بر سرتون دیگه موضوعی به جز نوار بهداشتی نداشتید
پس تکلیف قانون مداری تون چی میشه .امروزانچه برایتان معنا ندارد ؟؟؟؟قانون خداست
هنوز بلد نیستی حرف بزنی بعد دم از خدا و قرآن میزنی. شماها خیلی مونده معنی و مفهوم برابری رو بفهمید. به مادر و خواهر خودت هم میگی اوهی زنه آب بیار و ...
یعنی چه که در تلاشیم دیه زن و مرد برابر شود؟؟ خانم محترم معنی حرفت رو بفهم و حرفت رو مزه مزه کن بعد زر بزن. معنی این حرفت یعنی مخالفت با قران و خدا. این که دیه زن نصف یک مرد باشد رو خوده خدا در خوده قران فرموده.همانطور که مهریه را به زن داده نه به مرد. این حرفه شما یعنی اینکه در تلاش هستید مخالف قران و خدا عمل کنید. بارها با سخنانت نشان دادی که طرفدار بی عفتی و مخالف کشور و انقلاب هستی و عملا یک غرب گرا وضد انقلاب هستی. از یکطرف از جاسووسان انگلیس دفاع میکنی. از طرف دیگر با مراجع اهل تسنن و تشیع مخالفت میکنید در خصوص مسائل شرعی و..... شما معاون امور زنان هستی نه معاون بی عفتی زنان. ایا مشکل کشور ما الآن ورودزن به ورزشگاهه؟؟ ایا نوار بهداشتی مشکل دختران ماست؟؟؟ مشکل کشور الآن بی کفایتی تو ورئیس جمهور توست که با عملکردتان در راه سازی باعث شدید هیچ زن و مرد جوانی خانه دار نشوند. مشکل زنان عدم اشتغال همسرشان است. مشکل دختر ها گران شدن جهیزیه است. مشکل عدم ازدواج کردن بخاطر فرهنگ غربی است. مردان میتوانند بروند فوتبال زنان را ببینند؟؟ نه بنابراین دختران هم نمیتوانند فوتبال مردان راببینند. این دقیقا عین عدالت است. دختر برود فوتبال زنان رو نگاه کند نه مردان. دوم اینکه خانم محترم در اروپا که ادعای برابری حقوق زن ومرد میکند برای زن حقوقی مثل مهریه را منتفی کرده. چون این به معنای افزایش حقوق زن میباشد. همچنین قوانینی مثل نفقه،و یا انداختن هزینه زندگی و فرزندان بر عهده مرد در غرب نیست. اگر به دنبال برابری حقوق زن و مرد هستید اول مثل اروپایی ها مهریه را بردارید؛بعد نفقه را؛بعد هم قوانین مربوط به هزینه هارا که مرد باید متحمل شود را. ملت را با این حرف ها گول نزنید.
چرا باید دیه زن و مرد فرق داشته باشه؟؟شما یه وهابی افراطی هستی که یه همچین اعتقاداتی داری
من در قرآن آیه ای در مورد دیه زن و مرد پیدا نکردم، اگه شما پیدا کردید لطفا آیه رو بیارید
ابتکار چادر به سر میکند تا اقدامات ضد اسلامی خود را توجیه کند . یا اسلام را نمیفهمد و یا منافق است . اینها نمونه همان خوارج زمان حکومت حضرت علی هستند که بدترین ضربه ها را به اسلام زدند .
چه خوب میشد ،چنانچه در خصوص تضییع حقوق زنان (مربوط به اناث و بازماندگان)که در قانون اساسی و قوانین مصوب مجلس آمده، راجع به زنان فاقد شغل و شوهر که رای قطعی دیوان را بر خلاف اصول شرعی و قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی امده و به تایید شورای نگهبان رسیده ، تضیع وصندوق بازنشستگی کشوری از سالهای اخیر حق و حقوق شرعی و قا نونی استنکاف نموده لطفا در الویت قرار گیرد.
مفهوم اصلی تمام آیات قرآن برای زنان این است که مخارج زندگی بر عهده مرد است و از او ساقط نمی شود و درآمد زن مال خود اوست ولی اولویت همسرداری و مدیریت خانواده است برای زن و نه حضور اجتماعی. هرچند برای حضور اجتماعی در صورت حفظ حریم ارتباطات منعی نیست مگر اینکه به حوزه خانواده زن آسیب بزند چه روحی و چه بعلت کمی حضور زن در کنار همسر و فرزندان. علی ایحال موضوع اصلی در مورد دیه: هدف قرآن از قوانینی که برای زن درنظر گرفته اینست که اگر شوهر او فوت کرد. حتما همسر اختیار کند و نه اینکه در جامعه افسرده وار زندگی سپری کند یااینکه به هرزگی برود. پس خدایی که ما را آفریده کاتلوگی با نام قرآن برای دستورالعمل زندگی به ما داده که چون اطلاعات ما نسبت به خودمان به اندازه او کافی نیست لازمه فقط به حکم تعبد بپذیریم. وقتی من بعنوان زن در جامعه اسلامی در مضان دریافت دیه قرار می گیرم. حکم ثانویه است. یعنی نقش زن در خانواده از نظر ارزش اقتصادی باید دید که چقدر است؟؟؟ اگر زنی سرپرست خانوار باشد و بمیرد به حکم خدا دیه او نصف مرد است چون در اسلام سرپرست خانوار معنی ندارد و این چیزی است که مردای ایرانی تنبل بی عار برای ما باب کرده اند. در هر شرایطی یا جد پدری موظف است یا دولت موظف است که حمایت کند. منتها برای شانه خالی کردن از کمک، مردان و مسئولین دولتی که اغلب مرد هستند به جای حمایت مالی بحث سرپرست خانوار را باب کرده اند که شانه زن را با مسئولیت و وظیفه تامین مالی خانواده سنگین کنند .در حالیکه خدا برای زن چنین چیزی نخواسته. از طرفی برخی زنان مرد صفت به این موضوع دامن می زنند. لطفا زن باشید و خود را در جایگاه زن متعالی بدانید