راههایی برای حل اختلاف زن و شوهر بر سر تربیت فرزند

شاید تا زمانی که مادر نشده بودید فکرش را هم نمی‌کردید که وجود فرزندتان مایه اختلاف شما و همسرتان شود. با این حال این درد مشترک خیلی از زوج‌ها است که موضوعات تربیتی بهانه‌ای می‌شود تا آنها با هم به اخت...

راههایی برای حل اختلاف زن و شوهر بر سر تربیت فرزند

شاید تا زمانی که مادر نشده بودید فکرش را هم نمی‌کردید که وجود فرزندتان مایه اختلاف شما و همسرتان شود. با این حال این درد مشترک خیلی از زوج‌ها است که موضوعات تربیتی بهانه‌ای می‌شود تا آنها با هم به اختلاف بخورند و حتی رابطه دو نفره شان را در معرض خطر ببینند.

چیزی که باعث می‌شود تربیت فرزند تا این اندازه رابطه همسران را تحت تأثیر قرار دهد، اختلاف سلیقه‌ها، تفاوت‌های شخصیتی و مهم تر از آن، تفاوت شیوه‌هایی است که پدر و مادر خودشان با آن بزرگ شده‌اند. اما این اختلافات هر قدر هم کوچک باشند باز از دو جهت به خانواده شما آسیب می‌رسانند.

اول با ایجاد تنش بین شما و همسرتان و بعد با دوگانگی تربیت کودک و دور شدن فرزندتان از تربیت دلخواه پدر و مادر. کودکی که شاهد اختلافات پدر و مادر در شیوه‌های تربیتی باشد، از همان خردسالی یاد می‌گیرد که قوانین خانه لازم الاجرا نیست و پدر و مادر آنقدرها هم دقیقاً نمی‌دانند چه چیزی درست است و چه چیزی اشتباه. بچه‌ها در این جو یا سردرگم می‌شوند و ساز خودشان را می‌زنند، یا یاغی می‌شوند و می‌آموزند که لازم نیست توجهی به حرف‌های ضد و نقیض پدر و مادرشان داشته باشند و می‌توانند امپراتوری کوچک خود را بنا کنند.

با تمام این‌ها، چطور می‌توان از این اختلافات تربیتی عبور کرد و فرزند را خوب تربیت کرد؟ وقتی یکی از شما فرزندتان را تنبیه یا جریمه می‌کند، طرف دیگر باید بداند که به هیچ وجه حق وتو ندارد و باید با همسرش در اجرای این قانون همسو باشد. طوری رفتار نکنید که فرزندتان فکر کند اگر از طرف یکی از والدین قانونی را شنید، می‌تواند با اصرار به والد دیگر آن را نقض کند.

مقابل فرزندتان رفتار تربیتی یکدیگر را نقد نکنید. درباره تربیت کودک جلوی او بحث نکنید و یا از شیوه‌های تربیتی یکدیگر ایراد نگیرید.با همسرتان در خلوت درباره قوانین تربیتی، جنبه‌های مختلف هر قانون و نتیجه آن صحبت کنید و قبل از تغییر یک قانون حتماً با همسرتان درباره آن به تفاهم برسید.

اگر همسرتان چیزی را به عنوان قانون برای فرزندتان تعیین کرده حتی در غیابش هم به آن پایبند باشید و در هیچ شرایطی آن قانون را زیر پا نگذارید. مثلاً اگر پدر خوردن فست فود را ممنوع کرده، با پنهانی خوردن آن، سعی نکنید قانون را بی‌اعتبار کنید.
می‌توانید به جای این کار یک روز را در ماه، به عنوان روز آزادباش معرفی کنید و با حضور همه اعضای خانواده فست فود بخورید.جلوی فرزندتان از همسرتان بدگویی نکنید و رفتارهای او را بی‌اعتبار ندانید. مثلا نگویید: «پدرت تو را هم مثل خودش بار آورده» و... همیشه به خود یادآوری کنید که یک تربیت هماهنگ و حتی اشتباه کمتر از یک تربیت درست، اما ناهماهنگ به کودک آسیب می‌رساند.

منبع: ایران

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید