کاهش آمار ازدواج از سال ۹۵ تا ۹۸
از سال ۹۵ تا سال ۹۸ میزان ازدواجها کاهش داشته اما در بحث طلاق تغییر چندان محسوسی وجود نداشته است.
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه سامانه تصمیم در زمینه دعاوی طلاق توافقی راهاندازی شده است، گفت: در حال حاضر به لحاظ تامین زیر ساختهای پاسخگویی مطلوب، سازمان بهزیستی در نوع طراحی به شیوهای عمل کرده است که اگر سایر انواع دعاوی هم ارجاع شود، سازمان قابلیت پاسخگویی و تامین خدمات روانی اجتماعی را دارد، البته برای ورود به مباحث سایر انواع دعاوی علاوه بر توافق بینبخشی، موضوع تامین منابع مطرح است.
بهزاد وحیدنیا با اشاره به فعالیت سامانه تصمیم طی چهار سال گذشته بیان کرد: در سال ۱۳۹۵ سامانه تصمیم در زمینه دعاوی طلاق توافقی، برای اولین بار در خراسان رضوی راهاندازی شد و به تدریج در استانهای دیگر نیز شروع به فعالیت کرد؛ به طوریکه تا سال ۱۳۹۸، ۲۴ استان تحت پوشش سامانه تصمیم قرار گرفتند، البته این سامانه تنها برای طلاقهای توافقی و تنها در مراکز استانها فعالیت میکند.
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: براساس ماده ۱۶ و ۱۷ قانون حمایت از خانواده مجموعه قوه قضائیه نیز مکلف به ایجاد مراکز مشاورهای برای کاهش طلاق شده است که البته در تبصره ماده ۱۶ مخیر به تامین خدمات مورد نیاز از طریق مراکز مشاوره سازمان بهزیستی است که تعاملات مطلوبی در سطح ملی و استانی شکل گرفته و سامانه تصمیم یکی از نتایج سیاستگذاریهای مشترک است.
وی افزود: همچنین به تناسب ضرورتی که برای اقدام فوری، متفاوت و فوقالعاده برای مدیریت مسائل مربوط به مردم و به خصوص در حوزه خانواده وجود داشت، نمیتوانستیم منتظر بمانیم که این زیرساختها به تدریج ایجاد شود؛ در نهایت این ظرفیتهای ملی شبکه تامین سلامت روانی اجتماعی در بخش غیردولتی که همان مراکز مشاورهای و روانشناختی هستند به کار گرفته شد. اما نکتهای که وجود دارد این است که در حال حاضر به لحاظ پاسخگویی سازمان بهزیستی در نوع طراحی به شیوهای عمل کرده است که اگر سایر انواع دعاوی هم ارجاع شود، سازمان بهزیستی قابلیت پاسخگویی و ارائه خدمات به مسائل را دارد.
وحیدنیا افزود: البته برای ورود به مباحث سایر انواع دعاوی نیز علاوه بر توافق بینبخشی، موضوع تامین منابع مطرح است.
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر زیرساختهای لازم وجود دارد و هر خدمت روانی و اجتماعی که لازم باشد از طریق این مراکز تامین شود، تامین میشود، این نکتهای است که هم میتواند سیاستگذاران را در طراحی قوانین موضوعی همراهی کند و در بخشهای مختلف نیز میتوانند از این ظرفیتها استفاده کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه برای پیشبرد سامانه تصمیم در فازهای بعدی باید با قوه قضائیه و شورای اجتماعی کشور تعاملاتی شکل گیرد، ادامه داد: توافقی که در نیمه دوم سال جاری میان قوه قضائیه و سازمان بهزیستی صورت گرفت باعث توسعه پوشش خدمات در کلیه استانهای کشور شد تا بتوانیم این سامانه را برای شهرستانهای بالای ۵۰ هزار نفر در کشور نیز راهاندازی کنیم که این اتفاق موجب تحت پوشش قرار گرفتن ۲۱۰ شهرستان دیگر در سامانه تصمیم شد.
به گفته مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور، در حال حاضر ۳۲۰ شهرستان تحت پوشش این برنامه قرار دارند.
وحیدنیا با بیان اینکه حدود ۳۱۰۰ مرکز مشاوره و خدمات روانشناسی سازمان بهزیستی در کشور فعال هستند، گفت: بالغ بر ۹۰۰ مورد از این مراکز و کلنیکهای مددکاری اجتماعی، خدماتی را برای ارائه مشاوره به زوجین ارائه میدهند.
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور یکی از مشکلات سامانه تصمیم در گذشته را تعداد بالای پشت نوبتیها در زمینه خدمات ارزیابی چندبعدی تشخیصی (غربالگری) در برخی از شهرستانها دانست و افزود: در این راستا واحدهای غربالگری یا ارزیابی روانی و اجتماعی و مراکز مشاوره را در کشور توسعه دادیم که این موضوع دسترسی را تسهیل و مدت انتظار افراد را کمتر میکند.
وی با اشاره به آمار طلاق و ازدواج در کشور گفت: از سال ۹۵ تا سال ۹۸ میزان ازدواجها براساس آماری که در سایت ثبت احوال نیز منعکس شده، کاهش داشته است و همچنین در بحث طلاق تغییر چندان محسوسی وجود نداشته است.
منبع: ایسنا
24
این قدرزندگی را سخت کردین دیگه میلی به ازدواج نمانده
خیلی رو دارین با این وضع ازدواج کجا بود
بقدری امار طلاق بالا بود که دیگه جا نداشت بالاتر بره
والا فکر به همه چی می کنیم غیر ازدواج! اینقده بدبختی واسه ما جوونا زیاد شده ک ازدواج شده الویت اخر
چه خانواده های که بخاطر نداری از هم پاشیده نشدند حتی زندگی های 10حتی 20ساله *
جوانان شرمنده والدین والدین شرمنده جوانان این یک درد بزرگ است در جامعه که هرچه بیشتر کهنه شود علاجش مشکل ترمی شو د وعوارش بیشتر
می گویند ازدواج آرامش می آورد ،مهریه آرامش می آورد .نفقه آرامش می آورد .زندان آرامش می آورد .حضانت یک طرفه فرزند. آرامش می آورد نیمی از اموال آرامش می آورد .اجرت المثل آرامش می آورد .بیماری وکمی در آمد آرامش می آورد.بیکاری آرامش می آورد .خیانت آرامش می آورد.اجاره مسکن آرامش می آورد تمام اینها بازی بالایی هاست می گویند ازدواج کنید تا سرباز مفتی ووکلا وپزشکی قانونی ودادگاهها ومراکز طلاق در آمدشان بیشتر شود دست خودشان است میخواهند فقط مردم راسر کیسه کنند والا مطوئن باشید که میدانند ایراد کار کجاست
این هم از برکات تحریم است جوان ایرانی به دلیل بیکاری سنش روز بروز بالا میرود و نمیتواند ازدواج کند انوقت مقامات چند زن رسمی و غیر رسمی دارند خدا لعنتتان کند . خبر فوری لطفا منعکس کن چون کارد به استخوانم رسیده
به خدا از وقتی ازدواج کردم همش استرس دارم سر نوشت زن بچم چی میشه تو این اوضاع
بنیاین زندگی مشترک درحال نابودیه و جامعه به علل فرهنگی و اقتصادی داره وارد دوره جدید از سبک زندگی میشه که ازدواج قانونی در اون جایگاهی نداره
تو این وضعیت اگه کسی ازدواج کنه خریت کرده
یک کلام بی پولی
امیدی نیست که نیست که نیست که نیست این ارمغان حوزه هلی علمیه است خدایا بفریاد این جوانها برس که آخوند هم کاری از پیش نبرد
سلام ممنون از زحمت شما الان بااین اوضاع یا باید آقازاده باشی یا باید بابا جان حاجی پولدار باشه یامغزت هواه داشته باشه ادم سیم برقو بگیره توی دستش بهتره.چراه.یازغال میشی .یامیمیری
قبرسون بری بخوابی بخداهزار بار به خداازازدواج بهتره