در گفتگو با یک جمعیتشناس مطرح شد:
بحران تجرد قطعی مردان در ایران چقدر جدی است؟
یک جمعیتشناس گفت: ما بحرانی که در مورد تجرد قطعی وجود داشت را پشت سرگذاشتهایم، چراکه متولدین دهه ۶۰ الان نزدیک به ۴۰ سال سن دارند و تکلیف ازدواجشان مشخص است، بعدها هم برای متولدین دهه ۷۰ اصلا مشکلی نخواهیم داشت.
روز گذشته یکی از مسئولان از کمتر بودن تعداد مردان در معرض ازدواج نسبت به زنان در ایران هشدار داده بود، اما به گفته یک جمعیتشناس این اظهار دقیق نیست و مشکل تجرد قطعی برای مردان در ایران وجود ندارد.
محمدمهدی تندگویان، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در یک نشست خبری گفته بود که "بحث حمعیت جدی است" و "به طور میانگین از هر ۱۲۲ مرد متقاضی ازدواج تنها ۱۰۰ خانم آماده ازدواج، انتخاب و تشکیل زندگی داریم که خود آمار قابل توجهی است و تاثیر بدی بر آمارهای ازدواج میگذارد. "
این آمار اعلام شده توسط معاون امور جوانان با مقایسه تعداد مردان و زنان بالای ۱۵ سال و در معرض ازدواج در کشور به دست آمده است و به این معناست که کشور با مشکل تجرد قطعی مردان روبرو شده و جمعیتی از مردان قطعا قادر به ازدواج نخواهند بود. اما جمعیتشناسان معتقدند که آمار اعلام شده درست نیست و ایران هنوز با چنین مشکلی روبرو نشده است.
شهلا کاظمیپور، جمعیتشناس، در این رابطه میگوید: «برای آقایان نباید جمعیت گروه سنی ۱۵ سال به بالا را برای ازدواج در نظر بگیریم و این مقایسه درست نیست. در واقع باید جمعیت مردان بالای ۲۰ سال را با جمعیت زنان بالای ۱۵ سال مقایسه کنیم. با این مقایسه متوجه میشویم تعداد مردان بالای ۲۰ سال ۵.۵ میلیون نفر و زنان بالای ۱۵ سال ۵.۶ میلیون است و تقریبا برابر هستند.»
در واقع به گفته این جمعیت شناس برخلاف برخی از پیشبینیها ایران به دلایل مختلف دیگر با مشکل تجرد قطعی مردان روبرو نمیشود و پس از به ثبات رسیدن نرخ رشد جمعیت در ایران این تعادل هم ثابت باقی میماند.
گفتوگو با کاظمیپور را اینجا بخوانید:
دیروز اعلام شد که تعداد مردان متقاضی ازدواج از زنان متقاضی بیشتر است، با توجه به این که نرخ تولد مردان بیشتر از زنان است، چرا این اتفاق رخ داده است؟
من اتفاقا بعد از این اظهار نظر آمارها را نگاه کردم، براساس آماری که نگاه کردم در جمعیت ۱۵ سال به بالا ۱۱ میلیون مرد و ۸.۵ میلیون زن وجود دارد و به نظر میرسد براساس همین آمار اعلام کردند که به ازای هر ۱۲۲ مرد متقاضی ازدواج ۱۰۰ زن وجود دارد.
در حالی که برای آقایان نباید جمعیت گروه سنی ۱۵ سال به بالا را برای ازدواج در نظر بگیریم و این مقایسه درست نیست. در واقع باید جمعیت مردان بالای ۲۰ سال را با جمعیت زنان بالای ۱۵ سال مقایسه کنیم. با این مقایسه متوجه میشویم تعداد مردان بالای ۲۰ سال ۵.۵ میلیون نفر و زنان بالای ۱۵ سال ۵.۶ میلیون است و تقریبا برابر هستند. ما نباید گروههای سنی را مشابه بگیریم چراکه آقایان معمولا دیرتر ازدواج میکنند و دیرتر به سن بلوغ میرسند، به همین دلیل معمولا در محاسبات این چنینی زنان بالای ۱۵ سال و مردان بالای ۲۰ سال را نظر میگیریم.
در این صورت تعداد مردان و زنان متقاضی ازدواج در ایران برابر است، این امکان وجود دارد که در آینده کمی تعداد مردان بیشتر بشود اما در حال حاضر این طور نیست.
این آمار در دهههای مختلف در کشور ما بارها تغییر کرده، علت این موضوع چیست؟
در دهه ۶۰ وقتی براساس همین نوع آمارگیری که گفتم تعداد زنان بیشتر از مردان بود، چراکه در آن زمان برای ازدواج آقایان برای دهه ۵۰ و زنان متولد دهه ۶۰ بودند و در آن زمان بخاطر افزایش جمعیت در دهه ۶۰ تعداد زنانی در معرض ازدواج بیشتر از مردان بود.
من پیشبینی نمیکنم که وضعی مثل کشور چین داشته باشیم، در این کشور در دوره سیاست تک فرزندی خانوادهها مایل بودند که فرزند پسر داشته باشند و پسرزایی در این کشور زیاد شد و حتی آمار به ۱۴۰ پسر در مقابل ۱۰۰ دختر رسید. اما به نظر من چنین اتفاقی برای جامعه ما رخ نمیدهد
برنامه کنترل جمعیتی که در دهه ۷۰ اجرایی شد چه تاثیری در این اتفاق داشت؟
سیاست کاهش موالید در دهه ۷۰ اجرا شد وضعیت برعکس شد و انتظار میرفت که دختران متولد دهه ۷۰ کمتر از پسرهای متولد دهه ۶۰ باشند، اما این اتفاق در جامعه ما رخ نداد چراکه مردان ما اکثرا ازدواج کردند و این تجرد قطعی متوجه زنان شد. آقایان دهه ۷۰ وقتی به مرز سن ازدواج میرسند به طور طبیعی با جوانتر از خودشان ازدواج میکنند و با متولد دهه ۶۰ ازدواج نمیکنند.
بعد از این اتفاقاتی که در سالهای مختلف رخ داد الان وضعیت رشد جمعیت در کشور به چه شکل است؟ برخی معتقد هستند که نرخ رشد جمعیت تا ۲۰ سال آینده صفر میشود شما این موضوع را قبول دارید؟
موالید در کشور در این سالها سیری کاهشی داشته است اما قرار نیست این روند به همین شکل ادامه پیدا کند، در همه کشورهای جهان نرخ رشد به عددی مثل ۱.۷ رسیده و بعد از آن کمتر نشده است.
البته ایران الان هم یک سری سیاست تشویق موالید اتخاذ کرده است، اگر آنها جواب بدهند ممکن است که با افزایش موالید روبرو شویم، البته این موضوع با اما و اگر همراه است و معلوم نیست که این سیاستها چقدر تاثیرگذار باشند.
با توجه به کاهش نرخ رشد جمعیت در کشور در سالهای اخیر، پیشبینی میکنید که در آینده نزدیک چه اتفاقی درباره آمار زنان و مردان متقاضی ازدواج رخ بدهد؟
در همه کشورها وقتی که جمعیت به یک رشد ثابتی برسد و جمعیت یک دفعه زیاد یا کم نشود، تعادل برقرار میشود. جامعه ما دو تجربه جمعیتی را پشت سر گذاشته است، یکی در دهه ۶۰ یک دفعه جمعیت زیاد شد و دیگری در دهه ۷۰ یک دفعه شیب رشد جمعیت کاهش پیدا کرد.
نتیجه این دو پدیده هم تجرد قطعی دختران و بعد پسران است، البته همانطور که گفتم من فکر نمیکنم که پسرها با مضیقه ازدواج روبرو شوند، چراکه دایره همسرگزینی آنها نسبت به دختران خیلی بیشتر است. زنان معمولا در یک دوره کوتاهی و با افرادی در با محدوده سنی خاصی شانس ازدواج دارند ولی مردان حتی بعد از جدایی از همسرشان هم شانس ازدواج دارند.
یعنی به نظر شما مشکل تجرد قطعی دیگر برای متولدین دهه ۷۰ وجود ندارد؟
من پیشبینی نمیکنم که وضعی مثل کشور چین داشته باشیم، در این کشور در دوره سیاست تک فرزندی خانوادهها مایل بودند که فرزند پسر داشته باشند و پسرزایی در این کشور زیاد شد و حتی آمار به ۱۴۰ پسر در مقابل ۱۰۰ دختر رسید. اما به نظر من چنین اتفاقی برای جامعه ما رخ نمیدهد.
ما بحرانی را که درمورد تجرد قطعی وجود داشت پشت سرگذاشتهایم، چراکه متولدان دهه ۶۰ الان نزدیک به ۴۰ سال سن دارند و تکلیف ازدواجشان مشخص است، بعدها هم برای متولدان دهه ۷۰ اصلا مشکلی نخواهیم داشت.
اگر همانطور که گفتید نرخ رشد جمعیت در کشور بعد از یک مدتی ثابت بماند، چه اتفاقی درباره این آمار رخ میدهد؟
جمعیت این آماری که گفتیم ۵.۵ میلیون مرد و زن متقاضی ازدواج وجود دارد کمتر میشود، اما برابری تعداد مردان و زنان متقاضی ازدواج برقرار خواهد بود و در آن رابطه با مشکلی روبرو نمیشویم.
منبع: خبرآنلاین
66
من میخوام همسر دوم بگیرم .۴۰ سالمه دختر خانم ۲۰ ساله معرفی کنید
ببخشا،،،،،،،،
من اگه میتونستم به گذشته برگردم هیچوقت ازدواج نمیکردم نه تنها به آرامش نرسیدم بلکه همان نصفه آرامشی رو هم که داشتم از دست دادم ازدواج آنقدر ها مهم نیست آنقدر چیزهای زیبا و دوست داشتنی در زندگی وجود دارد کافیست کمی درنگ کنی
اقا قلند مگر دختر بیست ساله عقل ندارد که بیاید همسردوم مردی شود کهبیست سال از خودش بزرگتر باشد که بگویند ازدواج کرده صدسال هم نگویندخودت حاضری حواهرت را یا دخترت را این گونه بسوزانی
زیاده
دست از سر مردان بردارید به فکرازدواج آنان نباشید تازه فرزندمان را از ازدواج منصرف کردیم یری که درد نمیکنه دستمال برایش حرام اندر حرام است کارتو بکن سرتو بالا بگیر زندگی کن حتمٱ باید زیر بار حضانت نفقه مسکن مهریه بری کافیه نگاهت به زندگی رو عوض کنی
دخالت در کار مردان نکنید زمانی که تمام قانون های جنگلتون بر علیه مردان است و فقط دارین با این جنگلی که بوجود آوردین دست مردان را بسته اید و مرد ستیزی می کنید حتی گفتین که اگر زن خیانت بکند مهریه من درآوردی بهش تعلق می گیره یا اینکه در قانون بیمه حق بازنشستگی پدر به دختر یا زن مطلقه میرسه و به پسر نمی رسه یا دختران سربازی نمیرن و یا شروط در قباله از 6 تا به 12 تا رسوندین بر علیه مردان و کلا همه چیز مالی بر علیه مردان و به سود زنان است مگر مردان دیوانه باشند خودشان را زیر بار زنان ناقص العقل بکنند حکومت هم بهتر این سیاست ویران کنند مردان را تموم کنه و گرنه مجبوره بره خودش همه زنان را بگیره تا چیزی دیگه رو زمین نمونه
کل مفروضات این مطلب اشتباه است. به طور طبیعی زنان و مردان اختلاف سن بلوغ دارند که متوسط 7 سال است و در نتیجه حداقل اختلاف سن طبیعی ازدواج آقایان با خانمها بهتر است 7 سال باشد (توصیه است وگرنه در موارد استثناء اشکالی ندارد این 7 سال رعایت نشود) /// هم اکنون تجرد مردان قطعای است و فقط مسئله اقتصاد نیست، مسئله تغییرات سبک زندگی است // حقایقی میدانم و بسیرای دیگر میدانند و اما اجازه انتشار رسانه ها نمیدهند! // مثلا این حقیقت دختربازی پسرها در اوج ناجوانمردی که میروند به صورت گله ای و فله ای و شبه حرامسرداری دختربازی میکنند و بعد ابروی دخترهای تورشان میبرند و بعد همین مردان و پسران دخترباز یک دختر کم سن سال آفتاب و مهتاب ندیده و نجیب مذهبی میگیرند! در حالی در زمان تجرد دختربازی شان ژست روشنفکری گرفته از حجاب اجبرای انتقاد و از آرادی روابط قبل از ازدواج دافع میکنند! ولی همین حرام لقمه های دخترباز میروند مذهبی ترین و با حجاب ترین دختر میگرند و به شدت هم سخت گیری میکنند حتی اجازه کار به زنشان نمیدهند چون معتقدند دخترهای سانتی مانتال زن زندگی نیستند چرا بالاخره خودشان دهها نفر از همین دخترها تور کرده و شهوترانی کرده کرده اند! این حقایق رسانه ها کمتر منتشر میکنند! // متاسافنه بر اثر ترویج فرهننگ منحط غربی،اغلب دخترها و زنان مجرد اصلا اهمیتی نمیدهند مثل یک کنیز عضوی از یک حرامسرای دخترباز و خانم باز پولدار و جذاب باشند! این قدر کلاس دخترها پایین امده یک دخترباز با یک پراید چهارتا دختر تور میکند و میروند آن کار را گروهی میکنند! تف بر بی غیرتها! /// در زمینه سن ازدواج با بالا رفتن سن، میتوان فاصله سن بین مرد و زن بیشتر شود، مثلا یک مرد مجرد 45 ساله میتواند با یک دختر ازدواج کند و بنظرم مشکلی پیش نمی آید // اما این چند همسری یک توطئه خطرناک است // کما اینکه بعنوان یک ملی گرا، قانون دادن تابعیت به فرزندان حاصل ازدواج زنان ایرانی با کردان اجنبی را به شدت ضد ملی و خطرناک علیه هویت ملی ایرانی مان برای برای آینده کشور میدانم، پیشنهاد میکنم برای این قانون مهلت انقاض مثلا در دو سال آینده بگذارند و این قانون را همیشگی ندادند و گرنه در ده سال آینده بخش مهمی از دختران ایرانی مردان اجنبی مسلمان خواهند گرفت! مسلمانان سنی ها براحتی میتوانند تا چهارتا دختر شیعه ایرانی بگیرند و فقط فکر کنید دو میلیون مرد اجنبی بیاند 8 میلیون دختر ایرانی را بگیرند، آن وقت دیگر ملیت ایرانی چیزی نمی ماند! غیرت ملی تان کجا است؟!
به وطن پرست ملی گرا باید گفت که تو شایسته این اسم نیستی چون بیشتر اگر اسم یک زن مرد ستیز عقده ای روی خودت میذاشتی خیلی بهتر بود معلومه که ازون زنایی هستی که کاسبیتو کساد کردن و نمی تونی مردی رو تلکه کنی عقده داره میکشتت چرا همه چیز را خلاف واقعیت میگی!
خانم بزرگوار،ازاون موقع که امثال شمااونطوری پشت میزنشستی ودختران تشویق به کاربیرون ازخونه کردی دیگه زندگیها بودکه ازهم پاشید
مهمترین مورد برای دغدغه جوانان در ازدواج قانون مهریه در کشور ماهست که در هیچ جای دنیا حتی در کشورهای اسلامی هم نیست و آن اینکه مهریه ای که برمبنای قیمتی چندین سال قبل در نظر گرفته شده را باید با قیمت روز و حتی با خیانت زن و یا حتی با طلاق نیز برگردن مرد بیچاره میباشد و باید به هر شرایطی هم که شده تا آخرین سکه باید پرداخت کند و یا تا آخر عمر به زندان برود