بازار مسکن چه وضعیتی دارد؟/هشدار مشاوران املاکی: خانه گران می شود
در حالی بازار مسکن پنجمین سال رکود خود را پشتسر میگذارد که برخی کارشناسان نسبت به افزایش قیمت ناگهانی به دلایلی خاص هشدار میدهند.
به گزارش سایت خبر فوری به نقل از خبرگزاری تسنیم، چند وقتی است که شایعات پیرامون بازار مسکن افزایش یافته است؛ اینکه مسکن طی ماههای پیشرو با افزایش تقاضا روبرو میشود که این مسئله با توجه به عدم تناسب با عرضه در نهایت به رشد قیمتها منتج میشود. در سوی دیگر این نظریه، برخی کارشناسان معتقدند بخش مسکن به دو دلیل وارد فاز جدیدی شده است. به اعتقاد این افراد افزایش ساخت و سازها و رشد معاملات مسکن نشان میدهد طی ماههای باقیمانده از سال بازار مسکن به طور نسبی رونق میگیرد و خبری از جهشهای قیمتی نخواهد بود.
" رونق و رکود" مسکن
افشین پروینپور کارشناس اقتصاد مسکن بر این باور است که سیر رکودی بازار مسکن همچنان ادامه خواهد داشت و تا زمانیکه برای اشتغال و درآمد مردم اتفاق خوبی روی ندهد، رکود مسکن سنگین و سنگینتر میشود.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین دلایل تداوم رکود بخش مسکن، نبود درآمدهای کافی و شغل است، میگوید: توان اقتصادی مردم پایین است و به همین دلیل نمیتوانند حضور موثری را در بازار مسکن داشته باشند. بانکها به دلیل اینکه در ملک و املاک سرمایهگذاری زیادی انجام دادهاند، الان دیگر پولی برای پرداخت تسهیلات به مردم ندارند.
وی با اشاره به اینکه رکود مسکن در کشور بسیار سنگین شده است، یادآور شد: در دهه 70 و اوایل دهه 80 برخی ذینفعان با ایجاد حلقه "رونق و رکود" مسکن، باعث گرانی در این بازار میشدند، اما واقعیت این است که چند سالی است که به دلیل کاهش درآمدهای ملی و سرانه دیگر نمیتوانند این کار را انجام دهند.
پروینپور با بیان اینکه رکود مسکن سنگین و سنگین تر شده است، اظهار کرد: بخش مسکن ممکن است رشد قیمتی داشته باشد اما این افزایش بیشتر از نرخ تورم نخواهد بود و در حدود 4 تا 7 درصد است. فرض کنید قیمت هر متر یک آپارتمان 6 میلیون تومان است؛ در حال حاضر معامله ای برای این رنج قیمتی صورت نمیگیرد، حالا 6 میلیون تومان 8 میلیون تومان شود اتفاقی نمیافتد چون مردم پولی برای ورود به بازار مسکن ندارند.
وی رونق بخش مسکن را در گرو روی دادن اتفاقی مثبت در اقتصاد کشور دانست و با بیان اینکه این اتفاق "افزایش وام خرید مسکن" نیست، افزود: چنانچه اتفاق خوبی در اقتصاد روی دهد که منجر به افزایش اشتغال و درآمدهای مردم شود، میتوان به رونق بازار مسکن امیدوار بود.
2سیگنال تغییز فاز در بازار مسکن
در نقطه مقابل این تحلیل، برخی کارشناسان اقتصاد مسکن نظریه دیگری را برای آینده کوتاه مدت بازار مسکن ارائه میدهند که تا حدودی خوشبینانهتر است. بهروز ملکی در اینباره میگوید: دو سیگنال مهم تغییر فاز در بازار مسکن نسبت به ماه های گذشته پر رنگ تر شده؛ یکی علامت مربوط به ساخت و ساز و دیگری بازار معاملات مسکن.
وی با بیان اینکه تغییر فاز بازار مسکن ز ناحیه تقاضای مصرفی و خانوارهای عمدتا با سطح درآمدی متوسط آغاز شده است، افزود: گرچه با تصویب مالیاتهای جدید در حوزه ساخت مسکن این تصور ایجاد شد که تا حد زیادی از سرعت حرکت سازندگان در بازگشت به فعالیت های ساختمانی کاسته می شود اما تاثیر این رویدادها به حدی نبوده که ساخت و سازهای مسکونی را به دوره رکود بازگرداند.
وی با اشاره به اینکه همین اتفاق در بازار معاملات خرید و فروش مسکن نیز مشاهده می شود، گفت: عمده معاملات کنونی خرید و فروش در بازار مسکن از ناحیه تقاضای مصرفی است.
وی یادآور شد: تغییرات تورم مسکن در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل در تهران نشان می دهد نوسانات قیمتی بازار مسکن آغاز شده هر چند این نوسانات به هیچ وجه افزایش غیرمنطقی و جهش گونه قیمت مسکن تلقی نشده و در حکم افزایش نامتعارف قیمت ها و بروز رونق تورمی مشابه سال های میانی دهه 80 و سال های ابتدایی دهه 90 نیست.
کارشناس مسکن با بیان اینکه در مقطع کنونی احتمال جهش قیمتی در بازار مسکن منتفی است به افزایش سطح قیمتهای پیشنهادی برخی مالکان و فروشندگان و بیتوجهی مصرفکنندگان به این نرخها اشاره کرد و افزود: به تقاضاهای مصرفی توصیه می شود تنها از فروشندگان منصف و واقع بین واحد مسکونی مورد نظر خود را خریداری کنند.
به گفته ملکی، حجم قابل توجه و انباشته واحدهای مسکونی خالی از سکنه، شیب ملایم نرخ تورم، سطح بنیه مالی و قدرت خرید خانوارها، نرخ بالای سود بانکی و ... از جمله عواملی است که بروز شوک قیمتی در بازار مسکن را به موضوعی بعید و دور از ذهن تبدیل کرده است.
28
ای بابا کی به نظرات ما توجه میکنه حالا دنیایی هم نظر بذاریم چه تاثیری داره کسی برامون تره هم خرد نمیکنه
جای اینکه کمک کنن ملت خونه دار...
من تازه ازدواج کردم و مستاجر هستم.وضعیت حقوقی من با اینکه شاغل هستم جوابگوی خرید خونه سند دار توی شهری مثل تهران و کرج نیست مگه اینکه بریم خونه های قاچاق ساخت کرج رو بخریم.
امکان افزایش قیمت مسکن نیست شما به قدرت خرید مردم توجه ندارید قیمت مسکن از سال ۶۳ بیش از ۱۰۰۰برابر شده ولی قدرت خرید نه
اینقدر مسکن گرون شده که دیگه بخواد برا چی گرون شه این همه واحد خالی عرضه دارن برن بفروشن
باسلام. خداییش کسی هست مشکلات مستاجرین و درک کنه آخه این چه وضع مدیریتیه.....
سلام خیالتون راحت 2.5میلیون مسکن خالی بدون استفاده فقط ثبت شده هست /مسکن تکون نمی خوره
واقن انقد بدبختی هس دیه نمیدونیم ب چی ناراحت شیم ب این همه اختلاس یا...
مگه ار دولت بی تدبیر چیزی دیگری میخاستید.
با این وجود هیچ جوانی نمیتوانه خونه بخره پس ازدواج هم نمیتونه بکنه خدا به داد افراد درامد بکنه
الکی جو بدید تا مردم بترسند که ساله آینده خونه گران میشه برن خونه خالی هایی که دست پولدارا مونده رو بخرن!! نه عزیز با یه حساب ساده هم میشه فهمید خونه حالا حالاها گرون نمیشه چون عرضه خیلی بیشتر از تقاضاست در چند سال قبل انقدر خونه ساختن که تا 10 ساله دیگه هم خونه گرون نمیشه
باعرض سلام و خسته نباشید .به نظر بنده مسکن الان گران هست .گران به چه میگویند.منظور شما از گران شدن چیست.بادرآمدهای این چنینی مسکن الانشم خیلی گران هست وقیمتها بازهم نزول خواهد کرد.درامد مردم قیمتها را مشخص میکند.با1ملیون حقوق.مسکن گران میشود؟بگذار بشود.کی میتواند بخرد.اصلا نباید مسکن را اینقدر رسانه ای بکنند.رسانه ای کردن مسکن به ضرر مردم هست.مسکن نباید منبع درامد یک تعدادی باشد.دلالی کنند خریدو فروش کنند و پول دربیاورند.مسکن باید هر وقت کسی پول داشت بخرد وزندگی بکند.فکر گران شدنش را نکند.مانور دادن روی مسئله مسکن خوب نیست.تبلیغات باید به طرف ارزان شدن مسکن باشد نه کران شدن آن.کمی به فکر مردم بیچاره باشند که کسی شرمنده خانواده اش نشود
همش دروغه. مسکن گران نمیشه چون تقاضا نداره. یه مشت پولدار فرصت طلب رفتن خونه ساختن خالی افتاده. این خبرها زیر سر سیف رئیس بانک مرکزی هست. میخواد بازار مسکن از رکود خارج بشه. اصلا ازدواج میشه که کسی خونه بخواد بخره؟
بنده در مشهد مهندس معمار هستم. هیچ گونه سیگنالی از طرف نظام مهندسی خراسان رضوی و همکاران پیدا نکردم که امکان رونق و افزایش قیمت را بدهد. تعداد واحدهای خالی بسیار زیاد است.
در جواب اقا یا خانم ناشناس بگم که نیازی نیست به نظر ما اهمیت بدن .همین که بهشون بفهمونیم خر خودشون هستن کافیه
اگر یک جوان ماهی یک میلیون تومان پس انداز کنه و مابقی را خرج ایاب و ذهاب و غیر ا قدام کند در سال دوازده میلیون پس انداز می کند باید توی بیست سال کار کند تا یک خونه در حاشیه شهر بخرد تا ۲۰ سال یه تورم می خوره یعنی هیچ اون وقت می گویند ازدواج و خونه داشتن مردم درفلاکت دست و پا می زنند و همه به جون یکدیگر سیستم روس و انگلیس چه بر سر این مردم اورده پدر و مادرها درمانده و جوانان وا مانده هیچ مدیریتی در کار نیست پولهای این مملکت را به باد دادند و جوانان در حسرت و مادران و پدران مستأصل
حقوق های نجومی کمک های بی شمار به سوریه ولبنان عامل رکود اختلاس ها
باتوجه به گران شدن بنزین و گازوئیل وحاملهای انرژی گران شدن مسکن هم حداقل تا سی درصد صد درصده
خداااااوکیلی فازایناچیه؟
خیلی چیزها تو این مملکت داره ارثی میشه ،اگه کسی ژن خوب داشته باشه هم چیز داره ،اگه نه باید حسرت داشتن خیلی چیزها روداشته باشه ،عیب نداره همینکه برادران لبنانی ما داشته باشند انگار ما داریم ،فقط به امید آن روز