عوامل بروز پوکی استخوان
دکتر مریم امینی درباره پوکی استخوان گفت: سلولهای استخوانی بدن در شکل طبیعی خود شبیه لانههای زنبور است، اما در این بیماری حالت سوراخسوراخ پیدا میکند، مقدار زیادی از استخوان بدن میرود و استخوانسازی کاهش پیدا میکند.
دکتر مریم امینی اظهار داشت: در بیماری پوکی استخوان، استخوانها رفتهرفته ضعیف شده و با کوچکترین ضربه و حتی عطسه و سرفه نیز شکسته میشود. وی، عوامل پوکی استخوان را ارثی، جنسیت، سن، نژاد و مصرف کورتون دانست و بیان کرد: احتمال شیوع این بیماری در زنان بیشتر است و هر چه سن بالا رود، به مراتب پوکی استخوان افزایش پیدا میکند و همچنین در نژاد سفید و آسیایی، ریسک پوکی استخوان بالاتر است.
این متخصص تغذیه افزود: در صورتی که والدین و یا خواهر و برادر مبتلا به پوکی استخوان باشند، شیوع بیماری در فرد بالاتر است، البته ابتلای این بیماری به جثه و هورمونهای افراد نیز بستگی دارد. امینی اظهار داشت: وقتی هورمونهای بدن به خصوص استروژن کاهش پیدا میکنند، استخوانها ضعیف میشوند و به همین دلیل اگر زنان بعد از یائسگی از خود مراقبت نکنند، در معرض پوکیاستخوان قرار میگیرند.
این بیماری در مردان تدریجی است. استادیار گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، با بیان اینکه هورمون تیروئید از عوامل دیگر پوکیاستخوان است که ترشح بیش از حد آن موجب شکستگی استخوانی میشود، تصریح کرد: مصرف زیاد الکل میتواند به استخوانها ضربه وارد کند و همچنین مصرف دخانیات ریسک بیماری را بالا میبرد. امینی در ادامه کورتونها را عامل تخریب استخوانها دانست که برای درمان برخی بیماریها مصرف میشود. توصیه میکنیم ورزشهایی همچون پیادهروی، دویدن، ورزشهای قدرتی و وزنهبرداری و ورزشهایی که وزن بدن را تحمل میکند، انجام بدهیم تا حدودی از بیماری پیشگیری شود.
منبع: زندگی آنلاین
46