چهار خاصیت بینظیر سویا را بشناسید
سویا سرشار از مواد مغذی است و به همین دلیل میتواند فواید زیادی مانند کاهش قند خون، بهبود سلامت قلب و حتی کاهش خطر ابتلا به برخی از سرطانها را به همراه داشته باشد.
سویا و مشتقات آن معمولاً سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها هستند. رژیمهای غذایی غنی از سویا، مزایای بسیاری برای سلامتی دارند که در این مطلب به چهار مورد از آنها اشاره میشود:
ارتقای سلامت قلب
سویا از خانواده حبوبات است و رژیمهای غذایی غنی از حبوبات، میتوانند به کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک کنند. اینطور به نظر میرسد که ایزوفلاونهای موجود در سویا باعث کاهش التهاب رگهای خونی و بهبود قابلیت ارتجاعی آنها میشوند. این دو عامل تأثیر بسزایی در حفظ و بهبود سلامت قلب دارند. برخی از تحقیقات نشان میدهند که رژیمهای غذایی غنی از سویا، خطر مرگ ناشی از ناراحتیهای قلبی را تا ۱۵٪ کاهش میدهند.
تنظیم و کاهش فشار خون
سویا سرشار از آرژنین است؛ آرژنین نوعی آمینواسید است که میتواند به تنظیم سطح فشار خون کمک کند. همچنین ایزوفلاونهای موجود در سویا تأثیرات مثبتی در کاهش فشار خون دارند.
طی یک تحقیق مشخص شد که مصرف روزانه دانه سویا به اندازه نصف فنجان (چیزی حدود ۴۳ گرم) باعث کاهش ۸ درصدی فشار خون دیاستولیک در برخی افراد میشود.
تقویت استخوانها
کمبود هورمون استروژن که معمولاً در دوران یائسگی ایجاد میشود، میتواند باعث کاهش کلسیم در استخوانها شود. این کاهش کلسیم هم باعث ضعف و شکنندگی استخوان، یا پوکی استخوان میشود. یافتهها نشان میدهند که مصرف روزانه ۴۰-۱۱۰ میلیگرم ایزوفلاون سویا میتواند روند تحلیل استخوان را کندتر کند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
رژیمهای غذایی سرشار از سویا به کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان کمک میکنند. طبق آخرین مطالعات، مصرف زیاد ایزوفلاونهای موجود در سویا میتواند خطر ابتلا به سرطان آندومتر (مخاط رحم) را حدود ۱۹ درصد کاهش دهد. همچنین، داشتن رژیمهای غذایی سرشار از سویا با کاهش ۷ درصدی خطر ابتلا به سرطان دستگاه گوارش و کاهش ۸-۱۲ درصدی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، به ویژه در زنان همراه است.
علاوه بر اینها، مصرف سویا باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان نیز میشود.
منبع: خبرآنلاین
70