علت بیماری مروارید مو چیست؟
بیماری مروارید مو یکی از بیماری هایی است که باعث ریزش مو در اثر کمبود ویتامین یا استفاده زیاد از مواد شیمیایی ایجاد می شود و به دلیل برجستگی مرواریدی مانندی که روی پوست ایجاد می کند به این نام شناخته می شود.
هر گونه تغییرات در ظاهر مو ، بافت مو و پرپشتی مو میتواند نشان دهنده مشکلات سلامتی مثل بیماری تیروئید یا کمبود مواد مغذی در بدن یا استفاده بیش از حد از لوازم آرایشی مو باشد. تغییر ناگهانی موها مانند ریزش مو بیشتر به دلیل مشکلات سلامتی ایجاد می شود و تغییرات تدریجی مو مثل کم پشت شدن می تواند به دلیل عوامل ژنتیکی باشد.
بیماری مروارید مو چیست؟
در این بیماری ، پوست در یک یا چند نقطه متورم می شود و به دلیل ظاهر و شکل مرواریدی که دارد به این نام نامگذاری می شود. مرواریدی شدن مو باعث ایجاد ضعف و شکنندگی و در نهایت ریزش که از نقطه متورم شده می شود.
بیماری مروارید مو می تواند در هر قسمت از پوست بدن یا پوست سر ایجاد شود و شباهت زیادی به دانه های مروارید دارد.
این بیماری باعث ایجاد تورم در پوست به شکل دانه های مروارید می شود که اگر این تورم در سر ایجاد شود باعث شکنندگی ، پارگی و از بین رفتن موها ، ریزش مو و در نهایت در صورت عدم درمان می تواند منجر به طاسی سر شود.
علت بیماری مروارید مو
• آسیب پوست سر
علت ایجاد مروارید مو می تواند استفاده بیش از حد از وسایل گرمایی برای فر کردن ، خشک کردن ، صاف کردن و حالت دادن به مو ها است.
مروارید مو میتواند منجر به ریزش موها شود.
شدت ریزش مو در اثر این بیماری به شدت بالاست ولی به راحتی قابل درمان است بنابراین در صورت ابتلا به این بیماری و تورم پوست سر قبل از ریزش غیر قابل جبران موها باید به پزشک مراجعه نمایید.
• کمبود ویتامین ها و مواد معدنی
فولیکول های مو از مواد مغذی که از طریق غذا خوردن وارد بدن می شوند ، تغذیه میکنند بنابراین اگر تغذیه مناسبی نداشته باشید ، ضعف ایجاد شدن در فولیکول های مو میتواند باعث ایجاد ریزش مو شود. بنابراین اگر دچار بیماری مروارید مو شده اید همزمان با درمان دارویی باید از نظر تغذیه هم بدن خود را تقویت کنید در غیر اینصورت بیماری شما تشدید خواهد شد.
برای کاهش ریزش مو در این شرایط بهتر است از مکمل ها و ویتامین های مورد نیاز برای رشد مو استفاده کنید و پروتئین ، آهن و منیزیم مورد نیاز برای رشد موها را مصرف کنید.
• استرس و افسردگی
استرس و افسردگی می تواند احتمال ابتلا به مروارید مو را افزایش داده و باعث ریزش بیش از حد مو شود. اگر روح و روانتان به قدری شعیف شده که بی دلیل دچار استرس می شوید احتمال ریزش مو در شما بسیار زیاد است .
اضطراب مزمن ، غم و اندوه و افسردگی همه عواملی هستند که به موها آسیب می رسانند و می توانند باعث کم پشت شدن یا خالی شدن موهای سرتان شوند. برای متوقف کردن ریزش مو در این شرایط نیاز به کمک روان پزشک دارید.
• سندرم تخمدان پلی کیستیک
علایم اصلی این بیماری ایجاد جوش های صورت ، اختلال قاعدگی و ریزش مو است که به دلیل به هم خوردن تعادل هورمونی بدن ایجاد می شود.
• اختلال تیروئید
افرادی که مبتلا به اختلال کم کاری یا پرکاری تیروئید هستند ممکن است با نازک شدن موها یا ریزش مو روبرو شوند که تنها راه توقف ریزش مو در این افراد مراجعه به متخصص غدد است که ضمن درمان اختلالات هورمونی ایجاد شده در بدن ، ریزش موهایشان درمان شود.