چگونه به رژیم فستینگ پایبند باشیم؟

پایبندی به یک رژیم غذایی فستینگ می‌تواند برای بسیاری از افراد چالش برانگیز باشد.

چگونه به رژیم فستینگ پایبند باشیم؟

فَستینگ، روزه‌داری متناوب یا روزه‌داری مقطعی به معنای جابه‌جایی بین زمان خوردن و نخوردن است. برخلاف رژیم‌های غذایی سنتی که بر روی آنچه باید بخوریم تمرکز می‌کنند، این رویکرد بر زمان خوردن تمرکز دارد.

با این حال، بسیاری از افراد پس از شروع این نوع رژیم غذایی در پایبندی به آن به مشکل می‌ خورند که دانستن نکاتی در این زمینه مفید است.

در ادامه به نقل از «مدیکال نیوز تودی» به چند توصیه در این باره خواهیم پرداخت.

* آب کافی بنوشید: در طول روز مقدار زیادی آب و نوشیدنی‌های بدون کالری مانند دمنوش های گیاهی بنوشید. این کار می‌تواند به شما کمک کند که الکترولیت، سدیم و کلرید پتاسیم کافی دریافت کنید.

* از فکر کردن به غذا بپرهیزید: برای پرهیز از فکر کردن به غذا، فعالیت‌هایی را برنامه‌ریزی کنید که حواس‌تان را پرت می‌کنند، مانند رسیدگی به امور اداری یا تماشای فیلم.

* به استراحت و آرامش خود بها دهید: از انجام فعالیت‌های شدید اجتناب کنید، اگرچه ورزش‌های سبک مانند یوگا ممکن است مفید باشد.

* به کالری دریافتی خود دقت کنید: اگر برنامه انتخابی اجازه می‌دهد مقداری کالری در طول دوره‌های فستینگ دریافت کنید، غذاهای غنی از مواد مغذی را انتخاب کنید که سرشار از پروتئین، فیبر و چربی‌های سالم هستند. به عنوان مثال می‌توان به لوبیا، عدس، تخم مرغ، ماهی، آجیل، آووکادو و گوشت‌های فرآوری نشده اشاره کرد.

* غذاهای با حجم بالا بخورید: غذاهای سیر کننده و در عین حال کم کالری را انتخاب کنید که شامل ذرت بو داده، سبزیجات خام و میوه‌هایی با محتوای آب بالا مانند انگور و خربزه می‌شود.

* طعم غذاها را افزایش دهید: وعده‌های غذایی را با سیر، سبزی، ادویه‌جات، ترشی‌جات یا سرکه مزه‌دار کنید. این غذاها بسیار کم کالری هستند و در عین حال سرشار از طعم هستند که ممکن است به کاهش احساس گرسنگی کمک کنند.

* غذاهای غنی از مواد مغذی را برای بعد از دوره ناشتا بودن خود انتخاب کنید: خوردن غذاهای سرشار از فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی به ثابت نگه داشتن سطح قند خون و جلوگیری از کمبود مواد مغذی کمک می‌کند. یک رژیم غذایی متعادل همچنین به کاهش وزن و سلامت کلی بدن کمک می‌کند.

دیدگاه فعلی در مورد رژیم فستینگ این است که می‌تواند مفید باشد اما کارشناسان معتقدند تحقیقات بیشتری لازم است.

از مزایای کوتاه مدت مانند کاهش وزن و سلامت کلی بهتر در پی این نوع رژیم غذایی اطلاعاتی به دست آمده است اما ما به طور کامل اثرات بلندمدت آن را نمی‌دانیم به خصوص زمانی که صحبت از خطر سرطان و سایر مسائل مربوط به سیستم ایمنی باشد.

از آنجایی که روش‌های مختلفی برای رژیم فستینگ وجود دارد و مردم به آنها واکنش‌های متفاوتی نشان می‌دهند، ارائه توصیه‌هایی که برای همه مفید باشد، دشوار است. همچنین چون اکثر افرادی که در این مطالعات شرکت کردند اضافه وزن داشتند یا دیابت یا سایر مشکلات سلامتی داشتند، نمی دانیم که چگونه نتایج در مورد جمعیت گسترده تر اعمال می‌شود.

رژیم فستینگ برای افراد سالم به طور کلی بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود اما برای همه افراد مناسب نیست به ویژه آنهایی که شرایط پزشکی خاصی دارند. همچنین برای زنان باردار یا شیرده و افرادی که سابقه اختلالات خوردن دارند. بنابراین قبل از شروع هر برنامه فستینگ با ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود مشورت کنید.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید