۱۴ وسیله ای که باید از خانه های خود دور بیاندازید

راز خانه‌ای مرتب، حذف مداوم وسایلی است که دیگر کارایی ندارند؛ وسایلی که تنها باعث شلوغی و آشفتگی فضا می‌شوند و جای وسایل ضروری را می‌گیرند.

۱۴ وسیله ای که باید از خانه های خود دور بیاندازید

بسیاری از افراد تصور می‌کنند داشتن خانه‌ای منظم و بی‌نقص، کار دشوار و طاقت‌فرسایی است؛ اما نظم و ترتیب در خانه بیشتر از آن‌که به خرید وسایل جدید وابسته باشد، به رهایی از وسایل اضافه و غیرضروری بستگی دارد.

به نقل از ساوثرن لیوینگ، در دنیای امروز که زندگی‌های پرمشغله و فضای محدود خانه‌ها بسیاری را به چالش کشیده، حفظ نظم و ترتیب در خانه به دغدغه‌ای جدی تبدیل شده است. شاید تصور بسیاری از افراد این باشد که برای داشتن خانه‌ای منظم، باید راهکار‌های پیچیده‌ای را اجرا کرد یا وسایل گران‌قیمتی تهیه کرد، اما سامان‌دهندگان حرفه‌ای نظر متفاوتی دارند. بر اساس تجربه افرادی که سال‌ها در زمینه سازماندهی و مرتب‌سازی فضا‌های مختلف خانه فعالیت می‌کنند، مهم‌ترین راز داشتن خانه‌ای منظم، دور ریختن مداوم وسایلی است که دیگر کارایی ندارند یا بدون دلیل در گوشه‌وکنار خانه مانده‌اند. این افراد تاکید می‌کنند که باید همواره نسبت به وسایل بلااستفاده حساس بود و هر از چندگاهی آشپزخانه، کمد لباس، کشوها، انباری و حتی حمام و دستشویی را از وسایل اضافی پاکسازی کرد.

هرچند این کار در نگاه اول ممکن است سخت و طاقت‌فرسا به نظر برسد، اما سامان‌دهندگان حرفه‌ای با سال‌ها تجربه، دقیقا می‌دانند از کجا باید شروع کرد و کدام وسایل را باید بی‌درنگ کنار گذاشت. در ادامه ۱۴ وسیله معرفی خواهند شد که نباید جایی در خانه داشته باشند؛ وسایلی که تنها باعث ایجاد شلوغی و آشفتگی می‌شوند و فضای ارزشمند خانه را اشغال می‌کنند.

۱. ظروف بدون در یا بدون کف

نیکی بل، سامان‌دهنده حرفه‌ای از تگزاس، تاکید دارد که هر نوع ظرف نگهدارنده غذا یا سبد و جعبه‌ای که بخش‌هایی از آن مفقود شده است، باید به سرعت از خانه حذف شود. او می‌گوید: «تمام ظروف خالی را بررسی کنید و در‌ها و بدنه‌ها را با هم تطبیق دهید. هر موردی که ناقص یا آسیب‌دیده است یا نیازی به آن ندارید، باید دور انداخته شوند.»

۲. هدایا و سوغاتی‌های بلااستفاده

کنیکا ویلیامز، سامان‌دهنده‌ای از آتلانتا، به این نکته اشاره می‌کند که بسیاری از افراد به دلیل وابستگی عاطفی، از دور ریختن برخی هدایا یا سوغاتی‌هایی که استفاده‌ای ندارند، خودداری می‌کنند. او می‌گوید: «اگر این وسایل نه استفاده می‌شوند و نه جایی برای نمایش دارند، فقط فضای خانه را اشغال کرده‌اند.»

۳. کارت‌های تبریک قدیمی

آلیسا تروسکلر، سامان‌دهنده‌ای از لوئیزیانا، بر این باور است که تنها کارت‌های تبریکی ارزش نگهداری دارند که در آنها پیام شخصی و خاصی نوشته شده باشد. او می‌گوید: «اگر کارت تنها حاوی یک امضا باشد، بدون تردید آن را دور می‌اندازم. کارت‌های مهم‌تر را هم نهایتا اسکن می‌کنم و نسخه الکترونیکی‌شان را نگه می‌دارم.»

۴. چوب‌لباسی‌های نامتناسب

تونیا تاملین، سامان‌دهنده‌ای از دالاس، معتقد است که برای داشتن ظاهری مرتب و زیبا در کمد لباس‌ها، باید تمام چوب‌لباسی‌ها یکدست و هماهنگ باشند. او می‌گوید: «چوب‌لباسی‌های مختلف و نامرتب باعث به‌هم‌ریختگی دیداری فضا می‌شوند و اولین چیزی هستند که باید حذف شوند.»

۱۴ وسیله‌ای که باید از خانه‌های خود دور بیاندازید/ ترجمه

۵. لوازم آرایش تکراری یا نیمه‌خالی

لینزی ملون، سامان‌دهنده‌ای از آتلانتا، تاکید می‌کند که مواد آرایشی عمر کوتاهی دارند و نباید به امید استفاده دوباره آنها را نگه داشت. او می‌گوید: «اگر محصولی ترک خورده، رو به اتمام یا تکراری است، بهتر است بدون تعلل از آن خداحافظی کنید.»

۶. وسایل تکراری آشپزخانه

ویلیامز درباره آشپزخانه می‌گوید: «واقعا چند کف‌گیر یا پیمانه اندازه‌گیری برای یک آشپزخانه کافی است؟ حذف وسایل تکراری، هم فضا را بازتر می‌کند و هم دسترسی به وسایل ضروری را آسان‌تر می‌سازد.»

۷. جعبه‌های ارسال کالا

تروسکلر بر این باور است که نگهداری بی‌دلیل جعبه‌های مقوایی ارسال کالا تنها باعث اشغال فضای خانه می‌شود. او می‌گوید: «این جعبه‌ها را بلافاصله بازیافت می‌کنم و اطمینان دارم که در صورت نیاز، جعبه جدیدی به دستم خواهد رسید.»

۸. مدارک مالی قدیمی‌تر از ۷ سال

بر اساس قوانین مالی، اغلب افراد نیازی به نگهداری مدارک مالیاتی قدیمی‌تر از ۷ سال ندارند و بهتر است برای آزادسازی فضای کمد‌ها و کشوها، این مدارک را دور بریزند یا اسکن کنند.

سایر وسایلی که باید حذف شوند

علاوه بر موارد یاد شده، سامان‌دهندگان حرفه‌ای به وسایل دیگری هم اشاره می‌کنند که بهتر است از خانه حذف شوند؛ از جمله:

باتری‌های قدیمی و خراب

سیم و شارژر‌های بلااستفاده

لوازم الکترونیکی خراب

مجلات و روزنامه‌های قدیمی

لباس‌های کهنه یا نامناسب

دارو‌های تاریخ مصرف گذشته

وسایل تزئینی آسیب‌دیده یا شکسته

در نهایت، سامان‌دهندگان حرفه‌ای معتقدند که پاکسازی خانه از وسایل اضافه نه تنها باعث نظم و ترتیب بیشتر می‌شود، بلکه احساس آرامش و سبکی بیشتری را به ساکنان خانه منتقل می‌کند. آنها توصیه می‌کنند که این روند را به بخشی از برنامه ماهانه یا فصلی زندگی خود تبدیل کنید تا خانه‌ای خلوت، منظم و دلنشین داشته باشید.

منبع: فرارو
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • ناشناس
    11

    چوب لباسی دیگه خیلی احمقانه بود ! اصلا هم چوب لباسی های رنگ و وارنگ خانه را نامرتب جلوه نمی دهد

  • نیر فیضی
    1

    سلام وقتتون به خیرمطالب بسیار مفید و مورد نیاز هر بانویی هست ممنونم

  • ناشناس
    0

    شوهر من یک آشغال جمع کن هست و اصلا اجازه نمیده از وسایل کهنه چیزی دور انداخته بشه، خونه مثل خلازیر شده

  • ناشناس
    0

    ممنون مطلب خوب بود.و دیگه اینکه چوب لباسی رنگ و وارنگ خانه را درهم نشون نمیده ولی کمد لباس را چرا. کمدها و کابینت ها هم جزوی از خانه هستن.چوب لباسی یک رنگ به نظم کمد لباس به شدت کمک میکنه.یا حداقل دو مدل...امتحان کنین.