تقدیر چینی ها از تلاش دیپلمات ایرانی در به تصویر کشیدن زیبایی و واقعیت «شین جیانگ»
یک دیپلمات ایرانی در طول چندین روز گذشته، «خاطرات روزانه دیپلمات ایرانی در شین جیانگ» را در شبکه های اجتماعی از جمله «توئیتر»، «ویبو» و «توتیائو» ( سرخط خبرها ) منتشر کرد.
«ولادیمیر نوروف» دبیرکل سازمان همکاری شانگهای و بیش از 30 نماینده و دیپلمات از بیش از 20 کشور جهان از تاریخ 30 مارس (10 فروردین) تا تاریخ 2 آوریل (13 فروردین) سال 2021 میلادی، از شین جیانگ چین بازدید کردند؛ در این بین، «محمد کشاورززاده» سفیر ایران در چین نیز در این سفر حضور داشت.
کشاورززاده تجارب واقعی خود در شین جیانگ را در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشت که به شکلی گسترده مورد توجه رسانه ها و تقدیر افکار عمومی قرار گرفت.
این دیپلمات ایرانی در طول چندین روز گذشته، «خاطرات روزانه دیپلمات ایرانی در شین جیانگ» را در شبکه های اجتماعی از جمله «توئیتر»، «ویبو» و «توتیائو» ( سرخط خبرها ) منتشر کرد.
دیپلمات های ایرانی در ارومچی مرکز شین جیانگ شاهد مساجد باشکوه، خیابان های تمیز، مردم پر جنب و جوش و غروب آفتابی دیر هنگام تر از غروب آفتاب پکن بودند؛ آنچه باعث شد که این دیپلمات های ایرانی بیشتر احساس آشنایی و صمیمیت در سفر به شین جیانگ داشته باشند، بازار بزرگ بین المللی بود؛ این دیپلمات های ایرانی گفتند: «مجموعه خیره کننده صنایع دستی باعث می شود احساس کنیم که به ایران برگشته ایم».
خاطرات ثبت شده روزانه سفیر ایران در چین در جریان سفر او به «کاشغر» به زیبایی نوشته شده و بسیاری از مردم چین را تحت تاثیر قرار داده است؛ در متن این خاطرات آمده است: «اینجا شهری است که سال هاست سعادتمند و خوشبخت شده است؛ گذشت هزاران سال، صرفا به آسودگی خاطر و آرامش در این مکان افزوده است؛ خانه های سنتی خاکی، کوچه های متقاطع، ظروف سفالی ظریف و جالب و صنعتگرانی که روی کار دستی خود متمرکز می شوند، همگی دلایلی هستند که باعث می شوند از سرعت حرکت خود کم کنیم».
سفیر ایران در چین با اشاره به اینکه علت اساسی اینکه برخی افراد به جعل دروغ از جمله ادعای کذب نسل کشی در شین جیانگ می پردازند این است که آنها نمی خواهند شاهد توسعه و پیشرفت چین باشند، نوشته است: «آنچه ما در شین جیانگ شاهد آن بودیم، به هیچ وجه جنایات نسل کشی نیست بلکه تلاش برای ریشه کن کردن فقر است و دقیقا به دلیل همین اقدامات و تلاش هاست که زندگی مردم شین جیانگ روز به روز بهتر و بهتر می شود».
در حالیکه برخی کشورهای غربی با استناد به داده های کذب و دروغ و ادعای نقض حقوق بشر در شین جیانگ، چین را هدف انتقاد و حمله قرار می دهند، این سفیر ایران در چین و سایر دیپلمات ها هستند که شخصا به شین جیانگ قدم گذاشته اند تا از زندگی روزانه محلی های این منطقه آگاه شوند و تجارب شخصی خود را برای توجیه دیگران درباره شین جیانگ به کار گیرند.
روزنامه مردم چاپ چین امروز برابر با 2 آوریل/13 فروردین ماه مقاله ای منتشر کرد و گزارش داد که تهران جهت تصحیح نام شین جیانگ در (باور جهان) بسیار واقع گرایانه رفتار کرده است؛ روزنامه «بیجینگ دیلی» نیز با انتشار گزارشی نوشت خیلی بهتر است که دیپلمات های ایرانی شخصا به شین جیانگ سفر کنند.
بسیاری از کاربران فضای مجازی در چین در واکنش به این گزارش های رسانه های خود به اظهار نظر پرداختند و برای مثال نوشتند: «از ایران متشکریم که از چین دفاع می کند»؛ «این شین جیانگ واقعی است»؛ «از دوستان ایرانی امان به خاطر نشان دادن شین جیانگ زیبا به جهان سپاسگزاریم»؛ «زنده باد دوستی چین و ایران».
پیش از این نیز سفارت ایران در چین در شبکه های اجتماعی به طرفداری از واکسن های کرونای تولیدی چین پرداخته و تاکید کرده است که: «برخی افراد می گویند که واکسن های چینی اثرات جانبی دارند؛ دیپلمات های سفارت ایران بعد از واکسیناسیون شاهد «اثرات جانبی واضحی»بودند؛ در این بین اصلی ترین تظاهرات بالینی این واکسن های چینی این است که همه این دیپلمات ها افتخار می کردند که با واکسن های چین واکسینه شده اند! بیش از 100 میلیون دوز واکسن در داخل و خارج از چین تزریق شده است که این مقیاس بزرگ واکسیناسیون با واکسن های تولیدی چین نه تنها ایمنی و اثربخشی آنها را ثابت می کند بلکه نشان دهنده تعهد چین به تامین واکسن های تولیدی خود به عنوان یک محصول همگانی جهانی است».
کاربران اینترنت در چین به این بیانیه طنزآمیز منتشر شده از سوی سفارت ایران در چین، لقب ««ورسای» (شکایت ظاهری اما پز درونی) دادند که طرفداران چینی زیادی را به سوی خود جلب کرد.
سال جاری میلادی (2021) پنجاهمین سال تاسیس روابط دیپلماتیک بین چین و ایران است؛ این دو کشور اخیرا یک طرح همکاری جامع را در تهران امضا کرده اند که این طرح، یک چارچوب کلان را برای همکاری های آتی بین چین و ایران تعریف می کند.
دو کشور چین و ایران در جریان مقابله با همه گیری کرونا در طول سال گذشته و در شرایط فعلی، همواره در شرایط مساعد و نامساعد شریک یکدیگر بودند و به یکدیگر کمک رساندند؛ چین و ایران در آینده نیز بدون توجه به اینکه شرایط خوب است یا بد و بدون توجه به چگونگی تغییر وضعیت جهان، به همکاری با یکدیگر ادامه خواهند داد تا فصل جدیدی در دوستی با یکدیگر رقم بزنند.
منبع: رادیو بین المللی چین
38
بله ، بله