در یادداشت اختصاصی برای روزنامه فرامنطقهای «العربی الجدید»
پزشکیان: برای گفتوگوی سازنده با دنیای عرب آمادهام
رئیسجمهور منتخب ایران بر تلاش برای گفتوگوی سازنده و تقویت همکاریهای منطقهای تاکید کرد.
«مسعود پزشکیان» رئیسجمهور منتخب جمهوری اسلامی ایران، ملتها و دولتهای عربی را مخاطب قرار داد و بر تلاش خود برای گفتوگوی سازنده و تقویت همکاریهای منطقهای تاکید کرد.
متن کامل یادداشت اختصاصی پزشکیان برای روزنامه فرامنطقهای «العربی الجدید» به شرح ذیل است:
با هم برای منطقه قوی و شکوفا
اینک که با رأی ملت، عهدهدار مسئولیت ریاست جمهوری اسلامی ایران شدهام در آغاز راه مایلم با برادران و خواهران و همسایگان خود در منطقه سخن بگویم، تا با یکدیگر در راه گفتگوی سازنده و تقویت همکاری و همبستگی میان ملت ها و دولت های منطقه گام برداریم.
آموزههای جاودانه قرآن: "واعتصموا بحبل الله جمیعا ولا تفرقوا" و "تعاونوا علی البر والتقوی و لاتعاونوا علی الاثم و العدوان" و رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله: "الله الله فی جیرانکم" و امام علی علیه السلام "سل عن الجار قبل الدار"، اصول راهنمای ما است.
ما در جغرافیای واحدی زندگی میکنیم و برای رسیدن به حیات طیبه ای که آرمان اسلام و تمام ادیان آسمانی است، باید دست در دست یکدیگر دهیم و با اتکاء بر قدرت منطق به جای منطق قدرت، و استفاده از مولفههای قدرت ملی و در مقدمه آنها پشتیبانی ملتهای خود و نیروهای زنده امت اسلامی، ساختار منطقه قوی را پایه گذاری کنیم.
تا هنگامی که ما در منطقه به انسجام نرسیم و برای آینده روشن و بهرهبرداری درست از نعمتهای خدادادی و موقعیت ژئوپلتیک استثنایی، همکاری نکرده، و زمینه رشد و توسعه عمومی منطقه را فراهم نکنیم، طرحهای جداگانه برای پیشرفت کشورهای منطقه از موفقیت جدی برخوردار نخواهد شد.
گفتوگوی عمیق، سازنده و هدفمند با هدف ایجاد انسجام منطقه ای و همکاری در زمینههای مختلف تنها راه گذار ما از چالشها و تلاطمهای موجود، و ایجاد ثبات و امنیت پایدار و بهرهمندی مردم منطقه از مواهب و ثروتهای خود است. اینجانب در آغاز کار خود برای محقق شدن این هدف و حرکت واقعی و جدی در مسیر همکاری، دست دوستی و برادری به سوی همه همسایگان و کشورهای منطقه دراز میکنم.
ایران و همسایگان عرب و مسلمان در بسیاری از مسائل بینالمللی و منطقهای دیدگاه و منافع مشترک دارند. همه ما با انحصار تصمیمگیریهای جهانی توسط چند قدرت خاص مخالفیم. همه ما با تقسیم جهان و قطببندی بر اساس منافع قدرتهای بزرگ مخالفیم.
همه ما خواستار پذیرش تنوع فرهنگی و رفع تبعیض و احترام نسبت به ارزشهای دینی مسلمانان در جوامع دیگر و در نهادهای حقوقی و بینالمللی هستیم. همه ما برای غلبه بر اسلام هراسی، مسئولیت و منافع مشترک داریم.
درمان زخم دیرینه اشغال فلسطین و حل آن مسئله همه ما است. جمهوری اسلامی ایران با احترام به ایستادگی اسطورهای ملت و مقاومت فلسطین در غزه در برابر یورش وحشیانه رژیم صهیونیستی بر این باور است که برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه، باید حق مقاومت همه جانبه ملت فلسطین برای رهایی از اشغال و تامین حقوق طبیعی و بدیهی خود به ویژه در زمینه استقلال و حق تعیین سرنوشت به رسمیت شناخته شده و با کمک به این ملت، به اشغال و تبعیض نژادی و کشتار جمعی و تروریسم دولتی رژیم اشغالگر صهیونیستی پایان داده شود.
تروریسم و افراط گرایی درد مشترک ماست و معالجه ریشهای آن نیازمند همکاری است. رویارویی نظامی میان کشورهای منطقه میبایست بر اساس حق و عدالت و حقوق مشروع ملتها پایان یافته و بحرانهای داخلی از راه های مسالمت آمیز حل و فصل شود. ادامه بحرانها و تناقضهای درون منطقهای، تنها به سود رژیم اشغالگر اسرائیل و قدرتهای بیگانه است.
ملتهای منطقه سزاوار برخورداری از توسعه اقتصادی و رفاه اجتماعی هستند و دولتها برای پیشرفت باید به یکدیگر کمک کنند. ایران آماده مشارکت در طرحهای توسعه اقتصادی و توسعه زیرساختهای عمرانی و کریدورهای مواصلاتی در کشورهای همسایه بوده و متقابلا آمادگی دارد کشورهای همسایه را در کریدورهای شمال - جنوب و شرق - غرب در جغرافیای خود مشارکت دهد.
جمهوری اسلامی ایران قدرت همسایگان را قدرت خود میداند و معتقد است توانمندسازی همسایگان نباید به حساب یکدیگر باشد. اَبَر اولویت سیاست خارجی ایران گسترش همکاریها با همسایگان است و دولت جدید خواهد کوشید با حفظ و ارتقای رویکرد دولت فعلی در تحکیم روابط با کشورهای همسایه، در صورت همکاری فعال و متقابل کشورهای منطقه، روابط دوجانبه با آنها را بر اساس احترام متقابل به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی یکدیگر ارتقا دهد.
سلاحهای اتمی رژیم صهیونیستی تهدیدی برای منطقه و صلح و امنیت بین المللی است و میبایست با همکاری کشورهای منطقه و جهان در جهت خاورمیانه عاری از سلاحهای کشتارجمعی گام برداشت.
همچنین صلح وثبات پایدار در منطقه خلیجفارس و مقابله با تهدیدات، نیازمند ایجاد نوعی نظام همکاری و امنیت جمعی میان کشورهای پیرامونی آن است.
مدیریت دوران آشوب و گذار نظام بینالمللی، نیازمند ابتکارهایی با هدف همافزایی منطقهای و تلاش برای غلبه بر افراط گرایی و سلطه جویی قدرتهای بینالمللی است. در همین چارچوب کشورهای عربی و اسلامی میتوانند با حفظ ارزشهای فرهنگی خود و تکیه بر آموزههای صلحطلبانه و مدارا محور اسلامی، یک طرف اساسی در گفتوگوها و تلاشهای بینالمللی برای ترویج صلح و ثبات بینالمللی باشند.
الکی میگه
رئیس جمهور در این کشور مقامی تشریفاتی است!!
جزایر سه گانه را نبخشی عزیز
کاش به جای دنیای عرب دنیای غرب می گفتید چون عربها به درد ما نمیخورند جز عربستان
عربستان و قطر نقش کلیدی در منطقه دارند
عربستان قطر و عمان می توانند در پیشرفت برجام مهم باشند
حالا عربی که شاهنشاه برلی جشن 2500 ساله پشت ریو ارتشی سوارش کرد تو را به اندازه بند کفشش قبول ندارد .گذشت گذشت افتخار بزرگی رفت وقار و شاهی رفت چون اون نیست حتی قبرش .
دکتر سفارت آمریکا را باز گشایی کن لطفا
البته تعامل ازشروط حکم رانی است و ما باید با دنیا تعامل بکنیم از جمله همسایگان عربمون
ولی تعامل با غرب قطعا بسیاری گره های اقتصادی دگرا باز خواهد کرد .
گفتگوی سازنده دیگه چه اصطلاحیست ؟!
مگر بقیه کشورها گفتگوی غیر سازنده می کنند؟!
این اداها را بگذارید کنار فقط برای منافع ملی گفتگو کنید.
فقط حاشیه میرن و دنبال کشورهای دست چندم شانه تخم مرغی هستند. اصل کار رو بچسب مفت خور. باید با آمریکا توافق کنی
از دنیای عرب خوبه چون اعراب بهم پیوسته از نظر نژادی هستند بهتره با کدخدایشان بیشتر تعامل داشته باشید. همه کشورهای عربی وابسته به عربستان هستند . مثل غرب که به امریکا چه از نظربیشتر اقتصادی و چه نظامی و چه استراتژی وابستگی شدید دارند و اختلافهای کوچک . دنیای شرق هم بغیر از ژاپن و کره جنوبی بسیار متشتت هستند و ساز خودشون را میزنند. با شرق نمیشه اطمینان داشت ولی اگر با غرب تعامل سازنده و بقولی عزتمندانه داشته باشیم راحتتر میشه ماندگار بود گذشته از اختلافات ایدئولوژی که شرق هم داراست. غرب گدا نباید بود شرق پسند هم نباید بود مثل ترکیه نمونه خوبیست که از دو طرف امتیاز میگیره و بشدت پافشاری میکنه در موضع کنونی اش. باید در دنیا زرنگ و معامله گر بود ایکاش در قراردادها کشور زرنگ و چموش و بی رقیبی بودیم. حالا سوریه و عراق و یمن هم مال ما آیا قطب مهمی تونستیم تشکیل دهیم و هزینه نکنیم. چرا مفت خوران از خودشان مایه نمیگذارند و باید بچه های ما در سوریه و لبنان شهید شوند. این چه منطقه ایست که نفتش را امریکا میبره و فقط تعارف ما میکنند و به صهیونیست گرا میدهند . بسه بخدا