در مصاحبه با اشپیگل آلمان؛

عراقچی: پیام من این است؛ تحریم‌ها را فراموش کنید/ جمشید شارمهد رهبر یک گروه تروریستی بود/ مقامات و جامعه آلمان این حقیقت را بپذیرند/ ما تابعیت مضاعف را قبول نداریم/ خانواده وی می توانند درخواست انتقال جسد را بدهند و از نظر ما انتقال، بلامانع است

وزیر امور خارجه گفت: اعترافات شارمهد مربوط به قبل از دستگیری است نه بعد از دستگیری، زمانی که ایشان در امریکا بود در مصاحبه با شبکه های تلویزیونی با افتخار از این عمل خود یاد می کند و می گوید ما با جمهوری اسلامی ایران وارد جنگ شدیم و آن ها را می کشیم. بنابراین جرم شارمهد به عنوان یک تروریست و قاتل ۱۴ نفر کاملا روشن است. من علاقه مند هستم مقامات و جامعه آلمان این حقیقت را بپذیرند. اگر آن ها فکر می کنند آقای شارمهد یک آلمانی است باید بپذیرند که او یک آلمانی تروریست است.

 عراقچی: پیام من این است؛ تحریم‌ها را فراموش کنید/ جمشید شارمهد رهبر یک گروه تروریستی بود/ مقامات و جامعه آلمان این حقیقت را بپذیرند/ ما تابعیت مضاعف را قبول نداریم/ خانواده وی می توانند درخواست انتقال جسد را بدهند و از نظر ما انتقال، بلامانع است

گزیده مصاحبه سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه با اشپیگل آلمان در پی می آید:

جمشید شارمهد رهبر یک گروه تروریستی بود.  این واقعیتی است که دوستان ما در آلمان نادیده می گیرند و علاقه ندارند به آن اشاره کنند.

شارمهد به انتخاب خودش، مسئول انفجار یک مسجد در شیراز است که در آن چهارده تن از حمله پنج زن و بچه کشته شدند و  بیش از ۲۰۰ تن نیز مجروح شدند.

اعترافات شارمهد مربوط به قبل از دستگیری است نه بعد از دستگیری !زمانی که ایشان در امریکا بود در مصاحبه با شبکه های تلویزیونی با افتخار از این عمل خود یاد می کند و می گوید ما با جمهوری اسلامی ایران وارد جنگ شدیم و آن ها را می کشیم. بنابراین جرم شارمهد به عنوان یک تروریست و  قاتل ۱۴ نفر کاملا روشن است.

من علاقه مند هستم مقامات و جامعه آلمان این حقیقت را بپذیرند.  اگر آن ها فکر می کنند آقای شارمهد یک آلمانی است باید بپذیرند که او یک آلمانی تروریست است. البته از نظر ما ایشان یک فرد ایرانی بود چرا که ما تابعیت مضاعف را قبول نداریم. ایشان به عنوان یک ایرانی دستگیر و به ایران منتقل شده است و در بک محاکمه عادلانه براساس قوانین ایران به اعدام محکوم شده است.

من این حجم از سرو صدا و پروپاگاندای سیاسی علیه ایران را درک نمی کنم و فکر می کنم جامعه آلمان نفهمیده که با چه پدیده ای مواجه است.  همچنین علت این واکنش های شدید را نیز درک نمی کنم،  یک تروریست به اعدام محکوم شده است.

قبول دارم که اطلاعیه ای که دادستانی تهران در این خصوص منتشر کرده، ابهام دارد و در این اطلاع از اعدام صحبتی نشده است. به هر حال قوه قضاییه ایران در این خصوص اگر لازم باشد اطلاعات بیشتر را منتشر خواهد کرد.

ما اطلاعاتی که داشتیم به مقامات آلمانی ارائه  دادیم و آن که شارمهد در قید حیات نیست. اینکه ایشان مجازات شده است یا به مرگ طبیعی از دنیا رفته یک موضوع فرعی است.

موضوع اصلی‌این است که این فرد رهبر یک گروه تروریستی بوده و به جنایات خود اعتراف کرده  است. ما با  مقامات آلمان در این خصوص در تماس هستیم، خانواده ایشان می توانند درخواست انتقال جسد را بدهند. از نظر قوانین ایران خانواده متوفی در مورد محل دفن تصمیم می گیرند.  اگر خانواده ایشان رسما درخواست دهند جنازه برای دفن به هر جایی منتقل شود از نظر ما بلامانع است.

آنچه که در زمان دستگیری رخ می دهد و ممکن است همراه با خشونت توسط پلیس باشد، اسمش شکنجه نیست. من صحنه ای را در آلمان دیدم که پلیس آلمان به یک فرد که فقط روی ماشین پلیس خط انداخته بود، شلیک کرد و او را کشت. 

در زمان دستگیری ممکن است اتفاقی بیفتد ولی در طول  بازداشت هیچ شکنجه ای رخ نداده، جسد ایشان نیز در دسترس است و اگر خانواده ایشان مایل باشند، ما مشکلی نداریم که حتی کالبد شکافی صورت گیرد.

اینکه ادعا شود ایشان در زندان شکنجه  شده فقط یک ادعاست.

کاظم دارابی ۱۵ سال در زندان های آلمان بود ودر همان دو ماه اول دستگیری ۱۷ کیلوگرم کاهش وزن داشت. من هم ادعا می کنم ایشان شکنجه شده ، با ادعا که چیزی ثابت نمی شود.

شارمهد طبق قوانین ایران یک محاکمه عادلانه داشت البته قوانین ایران و آلمان متفاوت است اما این تفاوت نباید باعث شود ما به قوانین یکدیگر احترام نگذاریم. 

ایشان در دادگاه وکیل داشته و مدارک هم موجود است. وقتی فردی خودش وکیل انتخاب نکند دادگاه برایش وکیل تسخیری تعیین می کند، ایشان هم مجاز بوده که وکیل انتخاب کند و خودش نخواسته ولی دادگاه برایش وکیل تسخیری قرار داده است.

من هم می توانم شواهد زیادی در مورد عادلانه نبودن دادگاه های آلمان بیان کنم. ولی ما اینجا نیستیم که با یکدیگر جر و بحث کنیم.

به هر حال از وقوع این اتفاقات در روابط ایران و آلمان متاسفم. ای کاش می‌شد از این رویدادها جلوگیری کرد اما این نیازمند آن بود که دولت آلمان هم از یک تروریست حمایت نکند.

دولت فعلی آلمان تمام استانداردهای حقوق بشر را زیر پا گذارده است. ارسال تسلیحات آلمان به رژیم صهیونیستی و شراکت در قتل مردم غزه و لبنان به کنار، شما در این سو هم دارید از تروریستی که مسئول قتل ۱۴ تن است حمایت می کنید.

من شیوه برخورد کشورهای اروپایی و امریکا را می خواهم زیر سوال ببرم که کاملا متکبرانه است. اگر یک آلمانی دستگیر شود شما می گوید او حتما گروگان گرفته شده و اصلا به جرمش توجه نمی کنید. ولی اگر خود شما کسی را دستگیر کنید، معتقدید عدالت اجرا شده است. اینکه اروپا خود را مظهر عدالت می داند و دادگاه های بقیه را ناعادلانه می داند؛ این اهانت به شعور انسان هاست. این رفتار متکبرانه اروپا الان وضعیت را به اینجا رسانده است. 

خود شما در مورد مرگ یک تروریست حدود 20 دقیقه است که من را مورد سوال قرار داده اید در حالی که در مورد مرگ 50 هزار نفر در غزه به اندازه مرگ همین یک نفر شاهد هیچ اقدامی در آلمان نبوده ایم. شما اینقدر که برای شارمهد سر و صدا کردید برای برای آن 50 هزار نفری که در غزه قربانی شدند، شلوغ نکردید.

۵۰ هزار نفر در غزه توسط رژیم اسرائیل کشته شدند و ما حتی ندیدیم، دولت آلمان یک اطلاعیه محکومیت صادر کند. در شورای حقوق بشر قطعنانه ای معرفی کند، تحریمی علیه رژیم اسرائیل اعمال کند یا نمایندگی های رژیم اشغالگر قدس را تعطیل کند. این ها همه اش استاندارد دوگانه است. چرا شما درک نمی کنید که با این شیوه اعتبار اروپا و آلمان را در کشورهای دیگر از بین می برید. اگر این برخوردهای دوگانه کنار گذارده شود، ما در موقعیت بهتری برای گفتگو قرار می گیریم.

منبع: جماران
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 15
  • ناشناس
    6

    آیا این اعدام ارزش این همه بدبختی برای مردم ایران را داشت؟

    نظرات شما -
    • ایرانی
      3

      اگر یکی از اعضای خانواده شما جزء کشته ها بود باز هم می گفتید اعدام نشود؟

  • رابی
    14

    دو تابعیتی قبول نداریم.و هر طوری دوست داشته باشیم با شهروندان ایران برخورد می کنیم.به شما هم هیچ ربطی نداره.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      4

      تند رو

  • آرش
    3

    فکر کرد به همین راحتی میتونه قسر دربره
    همش جوابهای سربالا

  • مردم
    4

    همه بچه های شما وحتی خود مسولین دو تابعیت هستید حتی خود شما . شناسنامه ها صاره از نجف و لبنان و... آقازاده‌ها همه در آمریکا و اروپا با مال ملت ایران عشق میکنند

    نظرات شما -
    • ناشناس
      2

      بعضی از مسولان متولد نجف و بصره و کوفه و دمشق و بیروت هستند.چون بدلیل شغل پدرشان که اکثرا روحانی بوده اند در آنجا متولد شده اند.و اکثرشان برای ادامه تحصیل عازم لندن و نیویورک شده اند و اقامت آن کشورها را هم اخذ کرده اند.و برای ادامه خدمت در دستگاه های حکومتی به ایران بازگشته اند.و پس از عبور از شرایط آرامش و رسیدن به شرایط بحرانی به کشورهایی که اقامت دارند بر می‌گردند.دستگاههای حکومتی از جذب و استخدام و بکارگیری ایرانیانی که‌در کشورهای دیگر مانند عراق و سوریه و پاکستان و افغانستان و ترکیه و لبنان و مصر و هندوستان و مالزی و اندونزی متولد شده اند در دستگاه‌های مهم حکومتی جلوگیری کند.

  • ناشناس
    3

    تنها چیزی براتون اهمیت نداره مردم ایرانه

  • چای دبش باغ ازگل
    5

    الان وقت اعدام نبود؛ هر نکته مکانی دارد یک عده علاقمندان تحریم حرکت های می‌زنند برای تحریم های بیشتر

  • ناشناس
    22

    ایول جناب عراقچی
    خوب جواب این تروریست ها را دادی

  • ناشناس
    0

    جالبه قبول نمیکنند کارهایشان اشتباه است و اصرار دارند که درست است!

  • پارسائی
    2

    اگر شارمهد یک نفر آدم را کشته باشد ًًکشتن او حق بوده ولی اگر نکشته باشد چطور ؟

  • حسن کریمی
    12

    درودبر عراقچی

  • شهروند
    2

    چشم عباس اقا حتما چرا دیر گفتی

  • ناشناس
    0

    چرا مسئولان بلند پایه اسامی اصیل ایرانی ندارند؟