یک‌بار برای همیشه تکلیف لباس شخصی‌ها را مشخص کنید

نکته عجیبی که بعد از وارد شدن لباس‌شخصی‌ها در فضای سیاسی کشور مشاهده می‌شود دفاع افراد انقلابی از آن‌ها است. دفاعی که اغلب خودش را در قالب حمله به منتقدان به این ورود نشان می‌دهد.

یک‌بار برای همیشه تکلیف لباس شخصی‌ها را مشخص کنید

 عصر ایران درباره وقایع جدید در کوی دانشگاه تهران پس از قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی این دانشگاه نوشت:

 الف: در روزهای اخیر و بعد از تجمع دانشجویان دانشگاه تهران برای محکومیت قتل یکی از دانشجویان توسط سارقان، دوباره موضوع لباس شخصی‌ها بر سرزبان افتاده است. افرادی که مشخص نیست از طرف کدام نهاد یا دستگاه احساس تکلیف می‌کنند و در موارد اینچنینی به قصد سرکوب وارد میدان می‌شوند. البته نتیجه این ورود که درتمام اعتراضات به ویژه بعد از تیر ۷۸ پررنگ است هر چه باشد به نفع نظام نیست. 

ب: نکته عجیبی که بعد از وارد شدن لباس‌شخصی‌ها در فضای سیاسی کشور مشاهده می‌شود دفاع افراد انقلابی از آن‌ها است. دفاعی که اغلب خودش را در قالب حمله به منتقدان به این ورود نشان می‌دهد. نمونه‌اش هجمه‌هایی است که بعد از سخنان شجاعانه رییس دانشگاه تهران در مذمت حضور لباس شخصی‌ها رخ داد. اما چرااین اتفاق از نظر نگارنده عجیب است؟

ج: مواد 28 و 29 آیین دادرسی مدنی، انواع ضابطان قضایی را تعریف کرده است که مأموران نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و نیروی مقاومت بسیج جزوشان هستند. این یعنی قانونگذار با تعریف شأن حاکمیتی برای افرادی که مسئولیت مواجهه با جرم (تازه اگر جرمی اتفاق افتاده باشد!) را دارند سایر افراد را از دخالت در کار تخصصی آن‌ها منع کرده است. 

ماده 28 حتی واضح‌تر می‌گوید که احراز عنوان ضابط دادگستری، علاوه بر وثاقت و مورد اعتماد بودن، مشروط به فراگیری مهارت‌های لازم با گذراندن دوره‌های آموزشی زیر نظر مرجع قضایی مربوط و تحصیل کارت ویژه ضابطان دادگستری است. این یعنی افراد صرفا با داشتن یک کارت عضویت در هر نهادی، ضابط قضایی محسوب نمی‌شوند. نکته فرامتنی این مواد این است که قانونگذار، ضابطان قضایی را دارای توانایی کامل برای ورود به موارد هنجارشکنی دیده است و می‌داند که آن‌ها به واسطه آموزش‌هایی که دیده‌اند از پس چنین مسئولیتی به خوبی بر می‌آیند.

د: اما متاسفانه علی‌رغم در نظر گرفتن چنین شأنی، در هر رخداد اعتراضی، افرادی وارد داستان می‌شوند که هیچ نهادی آن‌ها را گردن نمی‌گیرد. یعنی هیچکدام از ضابطان تصریح شده در قانون نمی‌گویند که این‌ها مأموران ما هستند. اما طبعا وجودشان قابل انکار نیست و اینجا نکته عجیب داستان رخ می‌نماید. کسانی که خود را حامی نظام و انقلاب می‌دانند به جای اعتراض به وجود افرادی که شأن ضابطان قضایی را زیر سؤال می‌برند و به طور تلویحی عدم توانایی آن‌ها را نشان می‌دهند به حامیان این افراد بدل می‌شوند و حتی صحبت از چنین موضوعی را به منزله خوراک دادن به رسانه‌های معاند می‌دانند.

ه: به گمانم یک بار برای همیشه باید موضوع لباس شخصی‌ها روشن و بسته شود و چه کسانی برای این تعیین تکلیف اولی‌تر از خود ضابطان قضایی هستند؟ افرادی که در پس حضور لباس شخصی‌ها، جدای از یک قانون‌شکنی صریح، توانایی و حتی فلسفه وجودیشان زیر سؤال می‌رود و برای حفظ حرمت عنوانی که کسب کرده‌اند باید از همه حساس‌تر باشند. ضمن اینکه این بار رییس‌ شورای عالی امنیت ملی کشور هم به صراحت آن‌ها را خودسر نامیده و به نظر فضا برای حراست از حرمت قانون بیشتر فراهم است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 24
  • سید عزیز
    3

    در داستان قلعه ی حیوانات سگها مطیع اوامر خوکها بودن هرکی حتی در گوشی و پچ پچ از اوضاع شکایت میکرد فرداش ناپدید میشد یا مورد ضرب و جرح سگها قرار میگرفت

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      عجب تمثل زیبایی
      واقع گل کاشتی

    • ناشناس
      0

      لباس شخصی‌ها وجود دارند و خواهند ماند چون حمایت می شوند

  • مهرداد سربندی
    1

    اینقدر ما ضربه از لباس شخصی ها خورده ایم که دیگه باورمون شده لباس شخصی خودش یک نوع لباس سازمانی محسوب می شه. چون به تن نیروهای سازمان یافته ضد مردمیه. اسم رمز همه عملیات های ضد مردمی شان هم آتش به اختیاره.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      لباس شخصی/
      دشمن A ×

  • هموطن
    0

    من باچشم خودم ازهمه گروهای نظامی بالباس شخصی دیدم براماموریت حالااحتراض یاخیلی پروندها

  • یک نفر
    1

    وابسته بجای هستند که اینقدر بی کله واتش به اختیار و همه کا ره در همه امورات از حجاب تا گرفتن سفارتها و درگیری خیابانها وغیره ازاد هستند

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      رئیسشون تخصص نداره

  • ناشناس
    1

    از حسین الله کرم بپرسید تا راهنماییتون کنه. خصوصا که الان حزب هم تاسیس کرده و فکر می کنه هر کارش قانونیه!

  • ناشناس
    0

    تکلیف لباس شخصی ها هیج وقت مشخص نخواهد شد . چون ........

  • ناشناس
    0

    لباس شخصی نیستند بدون لباس فرم تشریف میارن !!!

  • ناشناس
    1

    نقش اراذل واوباش در طول تاریخ این کشور پررنگ تر از نقش فرهیختگان بوده وهست .!!

  • ناشناس
    0

    رسانه ونشریات اجیر افراد معلوم الحال درمواقع بن بست افکار عمومی را ابزار کارشون قرارمیدن،عنوان کردن لباس شخصی تاریخ مصرفش گذشت ،

  • حائری
    6

    لیبرال ها دوست دارند به بها نه کفتن لباس شخصی ها دزدی وغارت و کسترش فساد را بدون هیچ مزاحمتی انجام دهند؟

  • حدی
    0

    لباس شخصی ها ،امربران آماده ای هستند که در هر زمان و مکان آماده عملیاتی هستند. ضرباتی که اینها به اصول دمکراسی در ایران زده اند کمتر از کمونیست ها نیست.

  • ناشناس
    0

    ایناهمون آتش به اختیارای هستندکه ازطرف نظام حمایت وپشیبانی می شوندوبه هیچ نهادوموسسه ای پاسخگونیستند

  • ناشناس
    0

    یعنی حکومت و نیروهای انتظامیش قادر به شناسایی و دستگیری انها نیست ؟.حکومت فقط منتقدین را میتواند شناسایی و مجازات کند ؟
    چه کسی میخواهد به این اشفته بازار سر و سامان دهد ؟

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      بنده در اینجور زمینه‌ها تخصص ندارم

  • ناشناس
    0

    !!!! اس اس

  • کمبوجیه
    3

    اصلا هر مثل خاتمی چی ها فکر نمی‌کنه بکشیم سرببریم آتیش بزنیم مملکت که یکدست شد وفاق مورد نظر اصلاح طلبان حاصل میشه علی برکت الله

  • ناشناس
    0

    یعنی بیام نیروهای بزنگاهی را برکنار کنیم که چه بشه؟ فقط همینها و اسلحه و 4تا 5 در صد دور سفره ای و داراییها ایران در اختیار ماست بیام نیروهای آدم کش بی مسئولیت را برکنار کنیم بعد چه میشه !باید فرار کنیم..

  • ناشناس
    0

    چهل واندی سال مشخص نشده البته برای مردم روشن است وابسته و وصل هستند اگر نباشند که برخورد میشه پس 100% وصل هستند

  • ناشناس
    0

    در کتاب اتقلاب ها و تجزیه و تحلیل آن: مامور در لباس شخصی یعنی چشم گوش های حکومت..... هرچه تعداد لباس شخصی بیشتر منفور بودن مردم از ان حکومت بیشتر! اگر ۹ایی در دل مردم داشت نمی ترسید و این هم جاسوس نمی خواست

  • ناشناس
    0

    در ایتالیا زمان موسولینی فاشیست یه عده اجیر شده پیراهن مشکی کارشون بهم زدن و کتک زدن و تخریب اجتماعات آزادیخواهان بود !