سعید شادکام، عضو کمیسیون سرمایهگذاری اتاق ایران عنوان کرد:
خروج اروپا از برجام با عدم تصویب افایتیاف در ایران
عضو اتاق بازرگانی ایران معتقد است با توجه به گرایشی که اروپا به آمریکا دارد، در صورت عدم تصویب FATF در ایران، احتمالا سه قدرت اروپایی از برجام خارج شده و به جبهه آمریکا می پیوندند.
سعید شادکام مهلت داده شده به ایران برای بررسی تصویب دو لایحه دیگر FATF را فرصتی برای کشور دانست و اظهار کرد: FATF باید در این فرصتی که به ما داده شده به تصویب برسد، در غیر این صورت، ۴ ماه دیگر که نشست آن به میزبانی آمریکا برگزار شود، کار برای ایران سخت تر خواهد شد.
عضو کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران اضافه کرد: اگر تصویب FATF در ایران به درازا نمی کشید و از سوی دیگر، برجام به سرانجام رسیده و توسط دیگر کشورها به درستی انجام می شد، می توانستیم امیدوار باشیم با دیپلماسی ، بخشی از مشکلاتی که در بخش خصوصی ، تولید، تجارت و صنعت وجود دارد، حل شود.
به شبکه جهانی وصل نیستیم
این فعال اقتصادی با بیان این که اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام، نظر مثبتی نسبت به تصویب دو لایحه پالرمو و « CFT » نداشته باشد، تبعات نگران کننده ای برای کشور پیش بینی می شود، گفت: در حال حاضر در بخش تجارت بین الملل به شبکه جهانی وصل نیستیم و روابط بانکی نداریم اما امکان دارد از طریق FATF این ارتباط ایجاد شود و بانک های بزرگی که امروز نسبت به ما بی اعتماد هستند، با ترس کمتری به ایران نزدیک شده و راه مراوادت بانکی و مالی باز شود.
به گفته شادکام تعریف جامعی برای برقراری روابط بین الملل و عضویت در سازمان های بین المللی در کشور وجود ندارد زیرا شبکه بانکی وصل نبوده و همه مراودات از طریق دور زدن تحریم ها انجام می شود و این موضوع بسیار خطرناک است.
این فعال بخش خصوصی معتقد است اگر به FATF نپیوندیم، بهانه به دست کشورهای اروپایی داده ایم زیرا با توجه به گرایشی که اروپایی ها به سمت آمریکا دارند با عدم عضویت ایران در این سازمان بین المللی، بهانهای به دست می آورند تا با آمریکا همراه شوند. اروپایی ها می گویند به برجام پایبند هستیم و عدم عضویت ایران در FATF بهترین بهانه است تا اروپا هم از برجام خارج شود.
روابط تجاری خوبی نداریم
شادکام در ادامه با اشاره به وضعیت نابسامانی که در بخش مراوادت بانکی ایران با دیگر کشورها وجود دارد، گفت: در حال حاضر روابط تجاری خوبی با کشورهای دوست و همسایه نداریم. برای نمونه بانک های پاکستان به عنوان کشوری همسایه که بیشتر تحت سلطه آمریکاست از تعامل با ایران واهمه دارند. در وضعیت عادی اگر بخواهیم کالایی را به کراچی بفرستیم از نظر مسافت سه تا چهار روز زمان می برد تا کالا به این شهر برسد اما اکنون این کار حدود یک ماه زمان می برد. علاوه بر آن، محموله صادراتی به هر دلیلی با بحران روبرو شود، نمی توان از بیمه، ادعای خسارت کرد. علاوه بر آن بانک به محض آن که متوجه شود بار از یکی از بنادر ایران بارگیری شده است، به سرعت پول را بلوکه می کند.
وی در پایان افزود: ایران در این مدت به تمام تعهدات برجام پایبند بوده و اگر شفاف سازی انجام دهد، نقطه تاریکی که در ارتباط با حمایت ایران از تروریسم ایجاد شده، روشن خواهد شد و بهانه از آنها گرفته می شود. امیدوارم تصمیمی درست و به موقع در ارتباط با برجام و FATF گرفته شود تا دچار فرصت سوزی نشویم.
منبع: خبرآنلاین
15
بهر حال انها در هر شرایطی از برجام خارج میشوند اگر امروز خارج نشوند فردا خارج میشوند پیوند امریکا و غرب ناگسستنی است و غرب منافع خویش را در پیوند با امریکا میداند
قرار بود آمریکا و اروپا در روز توافق برجام تمام تحریمها را بردارند . که بر نداشتند . اروپا قرار بود تمام تعدات را انجام دهد که نداد و حالا به جای اینکه وظایفش را در قبال بر جام انجام دهد . بهانه های واهی درست کرده و جای طلبکار و بدهکار عوض شده و یک عده آدم ساده لوح گول تعهدات بی خاصیت را خورده و برای وعده های توخالی اروپا کشور را فدا می کنند .
آقایانی نگران هستند به این دو سوال جواب بدن. 1_ آیا الان که در برجام هستند وضع ما خوب است که می ترسیم خارج شوند؟ 2_ آیا مشکل عدم ارتباط بانکی ما با جهان ناشی از امضا نکردن FATF است، یا خواسته آمریکا؟ 3_ آیا با امضای FATF آمریکا دست از دشمنی با ما بر می داره؟ خیلی باید آدم ساده باشه که نفهمه مشکل آمریکا با ما نه هسته ایه، نه FATF، نه حقوق بشر، نه موشکی، نه دخالت منطقه ای و... آمریکا می خواهد ایران جمهوری اسلامی ایران نباشه. البته اون میخواد ایران هر چی میخواد باشه، باشه. فقط مطیع آمریکا باشه.
از رئیس جمهور کره شمالی سوال کنند تا بگوید چکار کننداو از برجام ما خیلی چیزها یاد گرفت
یعنی الان اوضاع خوبه گوربابای اروپا و امریکا یا علی بگید رو پای خودتون بایستید