واشنگتنپست: قاطعیت دولت ترامپ در قبال ایران نتیجه عکس داشت
یک روزنامه آمریکایی گزارش کرد که دولت ترامپ با هدف وادار کردن ایران برای حضور مجدد بر سر میز مذاکره، فشارهای اقتصادی علیه تهران را افزایش داد اما ایران تسلیم خواستههای واشنگتن نشده است.
دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا حدود یکسال پیش با هدف تحمیل تحریمهای اقتصادی به ایران تا زمانیکه این کشور با یک توافق جدید با محدودیتهای بیشتر موافقت کند، از برجام خارج شد و مجدداً تحریمهایی را علیه تهران وضع کرد.
روزنامه آمریکایی واشنگتنپست پس از این مقدمه افزود، با اینحال، ایران تسلیم آمریکا نشد و علاوه بر ساقط کردن پهپاد واشنگتن، فعالیتهای هستهای خود را که پیش از این طبق برجام محدود شده بود نیز از سر گرفت و تأکید کرد که ذخایر اورانیوم غنیشده 3.67 درصدیاش به زودی از سقفی که در توافق هستهای تعیین شده بود، عبور خواهد کرد.
روزنامه آمریکایی واشنگتنپست ادامه داد که اقدامات اخیر دولت ترامپ علیه ایران از جمله وضع تحریمهای جدید، حملات سایبری و تهدید ایران به استفاده از نیروی نظامی در صورت حمله ایران، نمایانگر قاطعیت واشنگتن برای آوردن ایران به میز مذاکره است اما تحقیقات نشان میدهد که قاطعیت بیش از حد نتیجه معکوس دارد.
بر اساس این گزارش، محققانی که در زمینه «درگیریهای بینالمللی» مطالعاتی را انجام میدهند، معمولاً «قاطعیت» را تمایل برای جنگ تعریف میکنند و وقتی رقبا قاطعیت شما را برای جنگ مشاهده کنند، امتیازاتی را واگذار میکنند اما این در حالی است که سیگنالهای ترامپ تاکنون نتوانسته ایران را متقاعد به واگذاری امتیاز کند.
این روزنامه آمریکایی ادامه داد که نشان دادن قاطعیت یک طرف به طرف مقابل زمانی مؤثر است که رقیب شما متقاعد شود که شما قصد حمله ندارید اما اگر رقبا به این باور برسند که صرفنظر از هر اقدامی که انجام میدهند، مورد حمله قرار خواهند گرفت، انگیزه چندان زیادی برای انجام خواستههای شما نخواهند داشت.
این گزارش ادامه میدهد، اگر قاطعیت بالا بعنوان تمایل برای جنگ تلقی شود، ممکن است قاطعیت بیش از حد به این مفهوم برای رقبا تلقی شود که حتی در صورت پایبند بودن به خواستههای طرف مقابل، در هر صورت مورد حمله قرار میگیرند و بنابراین گاهی اوقات داشتن قاطعیت بیش از حد، طرف مقابل را برای حضور در میز مذاکره متقاعد نمیکند.
طبق این گزارش، ایران تا زمانیکه اطمینان حاصل نکند که هرگونه توافق با آمریکا به صلح پایدار منتهی میشود، حاضر به پذیرش محدودیتها نخواهد بود و با توجه به اظهارات جنگطلبان دولت ترامپ از جمله «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا و «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا، بعید است که ایران به چنین اطمینانی برسد.
این گزارش تاکید کرده است که اگر مقامات ایرانی آنطور به این باور برسند که صرفنظر از هر اقدامی مورد حمله آمریکا قرار میگیرند، منطقی است که برنامه هستهای خود را حفظ کنند.
18
ما دولت قدرتمندی هستیم و توان کافی داریم .وکیل و وصی نمی خواهیم ،خودمان میتوانیم وارد صحبت بشویم. اگر هم مذاکره ای باشد باید خودمان مستقیم انجام دهیم.چه ترسی باید داشته باشیم.
چنانچه مذاکره ای در آینده درجریان بیافتد، باید به آمریکاییها تفهیم شود، به یک قدرت درغرب آسیا و خاورمیانه به ایران نگاه داشته باشد وگرنه چهل سال دشمنی،جنگ ،ترور، تحریم،بلوکه کردن و مصادره داراییهایی ایران را به حراج میگذاریم!!؟
خودت فهمیدی چی نوشتی داداش؟
بیست کشور همه با هم هستند.؟!!
الان دارند اخبار میگوید که رئیس جمهور آمریکا را هم روسیه آورده !!!
اگر بخواهد جنگی خدای نکرده اتفاق بیافتد کل کشورهای قدرتمند با هم هستند . و به این دوستی ظاهریشان نباید توجه کرد.
جنگ با عراق هم اسمی فقط با عراق بود. بالاخره در آخر مذاکره شد.
هر ایرانی از قدرت آمریکا بترسد باید به ریشه ایرانی بودن خود شک کند .
مردم ما در این چندین سال و هشت سال جنگ همه چی را ثابت کردند ولی این که یک کشتار الکی راه بیافتد و نسل کشی دیگر ، باید شک کرد.