امارات دو سال است که با دولت اسد همکاری نزدیک دارد

امارات که از توطئه‌گران و شورشیان علیه دولت‌های دموکرات به خاطر از دست ندادن نفوذ منطقه‌ایش حمایت می‌کند، طی دو سال گذشته همکاری نزدیکی با دولت دمشق داشته است.

امارات دو سال است که با دولت اسد همکاری نزدیک دارد

خبرگزاری دولتی آناتولی ترکیه در گزارشی با بیان این مطلب می‌نویسد: پس از آنکه امارات در سال ۲۰۱۱ میلادی به دنبال بهار عربی تمامی روابط دیپلماتیک خود را با دولت بشار اسد، رئیس جمهور روسیه قطع کرد، مداخله روسیه در حمایت از اسد باعث شد تا امارات علی‌رغم آنکه برای مدتی از مخالفان سوری حمایت می‌کرد، در سیاست خود نسبت به سوریه تجدید نظر کند.

حالا دولت ابوظبی به جای آنکه علیه دولت اسد موضع گیری کند، تصمیم گرفته تا حمایت و جانبداری از دولت اسد را برگزیند.
در زیر به تحولات صورت گرفته در روابط دیپلماتیک، تجاری و نظامی میان ابوظبی و دولت اسد به ویژه در دو سال گذشته پرداخته می‌شود.

تغییر موضع امارات پس از مداخله روسیه

نخستین نشان از تغییر در موضع ابوظبی نسبت به دولت اسد حمایت محتاطانه انور قرقاش، وزیر مشاور دولت امارات در امور خارجه از مداخله نظامی روسیه در نوامبر سال ۲۰۱۵ میلادی بود.

در آوریل ۲۰۱۸ میلادی، قرقاش در بیانیه‌ای ادعا کرد که جنگ داخلی در سوریه میان اسد و گروه‌های افراط‌گرا بود.

او درباره حذف سوریه از اتحادیه عرب شکایت کرده و به این ترتیب بر تغییر رویکرد کشورش نسبت به دولت اسد تاکید کرد.

بازگشایی سفارت امارات در دمشق

در ۲۷ دسامبر سال ۲۰۱۸ میلادی، دولت ابوظبی سفارتش در دمشق را که نزدیک به هفت سال آن را بسته بود، بازگشایی کرد.

براساس گزارش خبرگزاری رسمی امارات "WAM"، امارات با بازگشایی سفارتش قصد دارد روابطش با سوریه را عادی‌سازی کند و به از بین بردن خطر مداخله منطقه‌ای در مسائل میان جهان عرب و سوریه کمک کند.

قرقاش در توییتر گفت: این بازگشایی ثمره این عقیده است که مرحله بعدی نیازمند حضور جهان عرب و ارتباط با سوریه برای مراقبت از مردم، حکومت و تمامیت ارضی‌اش است.

تحسین اسد

عبدالحکیم ابراهیم النعیمی، کاردار امارات در دمشق در جریان سخنرانی در مراسمی در دمشق به مناسبت چهل و هشتمین سالروز استقلال کشورش در دوم دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی علنا دولت اسد را تحسین کرد.

النعیمی به این تغییر در سیاست کشورش نسبت به دولت اسد اشاره کرد و گفت، روابط قوی، محکم و ویژه‌ای میان سوریه و امارات وجود دارد.

او همچنین گفت: دولت اسد یک دولت باهوش است.

تجار امارات علی‌رغم هشدار آمریکا به دمشق سفر می‌کنند

امارات که نزدیک به ۶۰ درصد از واردات تسلیحات خود را از آمریکا دریافت می‌کند، به عنوان یکی از مهم‌ترین متحدان واشنگتن در این منطقه محسوب می‌شود. با این حال به رغم هشدارهای آمریکا، امارات در اعزام هیاتی متشکل از ۴۰ تاجر به دمشق برای شرکت در یک نمایشگاه در اوت سال ۲۰۱۹ میلادی تردید نکرد.

پیش از این نمایشگاه، سفارت آمریکا در سوریه هشدار داد که براساس گزارشاتش برخی تجار و اتاق‌های بازرگانی در این منطقه در این نمایشگاه شرکت خواهند کرد و تمامی افراد و نهادهایی که با دولت اسد همکاری اقتصادی داشته باشند در لیست سیاه آمریکا قرار خواهند کرد.
اما هیچ تحریمی از سوی آمریکا علیه این هیات اماراتی که در این نمایشگاه شرکت داشتند، اعمال نشد.

امارات می‌خواهد با تجاری که به دمشق اعزام می‌کند، روابط تجاری و اقتصادی خود را قوی نگه دارد و گردشگری و سرمایه‌گذاری‌های خود در بخش املاک و مستغلات را همانند آنچه که پیش از سال ۲۰۱۱ میلادی داشت، از سر بگیرد.

امارات بازسازی ساختمان‌های دولتی از جمله بازسازی دفاتر دولتی و زیربناها به ویژه زیربناهای تامین آب در دمشق را انجام داده است

امارات سه میلیارد دلار به اسد برای شکستن آتش‌بس ادلب پیشنهاد داد

وبسایت میدل ایست آی مستقر در لندن در مقاله‌ای که در تاریخ هشت آوریل منتشر کرد گفت که محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد امارات سه میلیارد دلار به دولت اسد برای شکستن آتش‌بس ادلب که در شش مارس میان ترکیه و روسیه امضا شده بود، پیشنهاد داد.

منابع وبسایت میدل ایست آی در این مقاله گفتند که مقامات ارشد به دمشق رفتند تا درباره این پیشنهاد با اسد مذاکره کنند و ۲۵۰ میلیون دلار به عنوان پیش پرداخت داده شد.

با این حال برنامه امارات به خاطر موضع جدی مسکو و آنکارا در خصوص این آتش‌بس ناکام مانده است.

نخستین تماس تلفنی میان آل نهیان و اسد

در تاریخ ۲۷ مارس سال جاری میلادی، آل نهیان در توییتر اعلام کرد که پس از سال‌ها تماس تلفنی با اسد در سایه پاندمی کرونا داشته است.

او گفت: من با بشار اسد درباره کووید ۱۹ صحبت کردم. من به او نسبت به حمایت امارات و تمایلش برای کمک به مردم سوریه اطمینان دادم. همبستگی انسان دوستانه در این دوران بر همه چیز غلبه می‌کند و سوریه و مردمش تنها نخواهند بود.

امارات ماموران اطلاعاتی دولت دمشق را آموزش داده است

براساس تحقیقات ۲۳ ژوئن توسط پایگاه خبری و تحقیقاتی "Orient XXI" مستقر در فرانسه تحت عنوان "ابوظبی چطور به دمشق کمک می‌کند؟"، امارات پس از از سر گیری روابط دیپلماتیک با دولت اسد، حمایت نظامی نیز برای دولت دمشق فراهم کرده است.

در این تحقیقات آمده است که امارات از ۱۵ ژانویه برای مدتی بین دو ماه تا یک سال افسران اطلاعاتی دولت دمشق را آموزش داده است.

بر اساس این تحقیقات، علاوه بر آموزش افسران اطلاعاتی سوری توسط امارات، ۳۱ سرباز اماراتی و هشت مهندس سیستم اطلاعات و ارتباطات غیرنظامی نیز به طرف سوری در زمینه‌های لجستیکی نیز آموزش دادند.

در این گزارش همچنین اشاره شده که امارات از سال ۲۰۱۸ میلادی حمایت دارویی و کمک غذایی برای بیمارستان‌های متعلق به دولت اسد فراهم کرده است.

در پاییز سال ۲۰۱۷ میلادی، هیاتی از ابوظبی به مناطق تحت کنترل اسد در سوریه سفر کرد و پیشنهاد کمک در زمینه بازسازی را مطرح کرد.

بر اساس این گزارش، امارات بازسازی ساختمان‌های دولتی از جمله بازسازی دفاتر دولتی و زیربناها به ویژه زیربناهای تامین آب در دمشق را انجام داده است.

تجهیزات نظامی از کمپانی اماراتی به اسد

در ژوئیه سال ۲۰۱۶ میلادی، وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که یک کمپانی از امارات و مالکش به خاطر نقض تحریم تسلیحاتی اعمال شده بر دولت اسد در لیست سیاه قرار گرفتند.

این وزارتخانه افزود که این کمپانی موسوم به "یونا استار" که در دوبی و دمشق دفتر دارد به عنوان یک آژانس حمل و نقل برای نیروی هوایی، مرکز تحقیقات و مطالعات علمی، بخش اطلاعات نیروی هوایی و اداره تامین ارتش دولت اسد فعالیت می‌کند.

ادعا شده که این کمپانی اماراتی همچنین در تلاش است تا چرخ برای هواپیماهای متعلق به دولت اسد تامین کند.

تحریم آمریکا؛ هشداری برای امارات نسبت به سوریه

جیمز جفری، نماینده آمریکا در سوریه ۱۸ ژوئن سال جاری میلادی به امارات هشدار داد که اگر به تلاش‌هایش برای عادی‌سازی روابط با دولت اسد ادامه دهد، هدف تحریم‌های واشنگتن تحت قانون تازه تصویب "سزار" در کنگره آمریکا قرار خوهد گرفت.

جفری گفته بود که می‌داند امارات به شدت مخالف اقدامات آمریکا برای باز کردن سفارتی در دمشق و عادی‌سازی روابطش با دولت اسد است.

او افزود: آنها کشورهای مستقلی هستند. آنها می‌توانند این تصمیمات را اتخاذ کنند. اما ما صریحا اعلام کرده‌ایم که معتقدیم این ایده بدی است. این ایده برای اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل و پایان دادن به جنگی که برای کل منطقه دردسرساز است، موثر و سازنده نخواهد بود.

جفری درباره شهروندان و کمپانی‌های اماراتی که با دولت اسد کار می‌کنند، گفت: در رابطه با فعالیت‌های اقتصادی که فردی در امارات یا در کشورهای دیگر با دولت اسد دارد و این فعالیت‌ها در این تحریم‌ها و قانون مذکور ممنوع اعلام شده‌اند، بدون شک آنها هدف تحریم‌های بالقوه قرار خواهند گرفت.

منبع: ایسنا

66

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید