به دنبال درخواست پمپئو برای فعال شدن مکانیسم ماشه؛

روسیه خواستار نشست فوری شورای امنیت شد

خبرگزاری اسپوتنیک بامداد روز جمعه در گزارشی نوشت: فدراسیون روسیه در رابطه با قصد آمریکا برای آغاز روند احیای تحریم‌ها علیه ایران در قالب قطعنامه ۲۲۳۱ خواهان برگزاری جلسه شورای امنیت در روز جمعه ( ۲۱ آگوست) شد.

روسیه خواستار نشست فوری شورای امنیت شد

منبعی در شورای امنیت اطلاع داد که درخواست تشکیل جلسه از سوی روسیه با رویدادهای روز پنجشنبه ، پیرامون اجرای مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ مرتبط است. منبع آگاه دیگری این خبر را تأیید کرد.

واسیلی نبنزیا، نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل متحد اعلام کرده است که روسیه درخواست ارائه‌شده توسط وزیرامور خارجه آمریکا در باره احیای تحریم‌ها علیه ایران را برسمیت نمی‌شناسد.

نبنزیا گفت:« چنین شکایتی باعث آغاز روند احیای تحریم‌های ضد ایرانی نخواهد شد. تحریم‌ها می توانند فقط توسط کشورهای امضاکننده برجام احیا شوند. آمریکا یکی از آن کشورها نیست زیرا از برجام خارج شده است. این موضوعی است که ناچار هر یک از هیئت‌های نمایندگی در شورای امنیت مطرح خواهد کرد».

در گزارش اسپوتنیک آمده است: قطعنامه ۲۲۳۱ ، تصویب شده در سال ۲۰۱۵ ، شامل مکانیزمی برای تجدید خودکار تحریم های سازمان ملل علیه ایران در صورت عدم انجام تعهدات این کشور طبق برجام است. این مکانیسم از سال ۲۰۱۵ به مدت ۱۰ سال اعتبار دارد. این قطعنامه پیش بینی می کند که اگر در این دوره هرگونه تخلف جدی از طرف ایران صورت بگیرد، کشور تنها در صورت تصویب قطعنامه مربوطه در شورای امنیت سازمان ملل قادر به جلوگیری از تمدید تحریم ها خواهد بود. اگر حداقل یکی از اعضای دائم شورای امنیت با تصویب چنین قطعنامه ای مخالفت کند، تحریم ها به طور خودکار ظرف ۳۰ روز تمدید می شود.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، نامه‌ای در باره عدم اجرای تعهدات ایران در قالب برجام و آغاز روند احیای تحریم‌های ضد ایرانی را به ریاست شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرد.

در اعلامیه وزارت خارجه آمریکا آمده است:«با سندی که وزیر امورخارجه آمریکا ارائه کرده است آشنا شوید: مطابق با پاراگراف ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، من (مایک پمپئو وزیر امورخارجه آمریکا) به نام دولت خود می‌نویسم که ایران به شکل جدی تعهدات خود در قالب برجام را اجرا نمی‌کند.

بر اساس این سند که آمریکا به عنوان یکی از شرکت‌کنندگان برجام، تهیه کرده است در پاراگراف ۱۰ قطعنامه ۲۲۳۱ روندی در نظر گرفته شده است که احیای تحریم در چارچوب برجام را ممکن می سازد».

توافق هسته‌ای ایران و قدرت های بزرگ جهان که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته می‌شود، سال ۲۰۱۵ میان ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد.

هشتم ماه مه سال ۲۰۱۸ ، دونالد ترامپ ، رئیس جمهور امریکا اعلام کرد که از برجام خارج می شود و نه فقط تحریم های قبلی را باز می گرداند بلکه تحریم های جدید علیه تهران را نیز اعمال خواهد کرد و به دنبال آن تحریم های واشنگتن علیه ایران احیا و تشدید شدند. آمریکا تلاش می کند دیگر کشورها نیز ایران را تحریم کنند.

منبع: ایرنا

66

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • ناشناس
    0

    صد ها خبر زده اید که کشورمان سطح تعهد های خود را کاهش داده آیا حرف خودتان را هم قبول ندارید. پس مطمئن باشید دنیا برعلیه ماست.

  • رضا.
    0

    بند مورد اشاره آمریکا در قطعنامه 2231 می‌گوید کشورهای شرکت کننده در برجام نه کشورهای موجود در بر جام و این متاسفانه بار حقوقی لازم برای اجرای مکانیسم ماشه به آمریکا را می‌دهد.مخالفت همه اعضای شورای امنیت هم نمی‌تواند جلوی مکانیسم ماشه را بگیرد چون وتوی آمریکا جلوی آنها را می‌گیرد. تنها راه ایران و بقیه اعضا موافق ایران رایزنی و مذاکرات در این 30 روز با آمریکا هست تا بتوانند با معاملات پشت پرده آمریکا را منصرف کرده و جلوی این فاجعه را بگیرند. نشستن و منتظر ماندن که بایدن بیاید و فرشته نجات شود کمی ساده انگارانه است.

  • نازی
    0

    خدا میدونه ایراان چقدر پول روسیه دادن تا بره جلسه برپا کنه،آخرشم هیچی دست ایران نمیگیره چون دنیا دست آمریکاست

  • ش.معلم.
    0

    زودتر با کدخدا مذاکره کنید. مذاکره خوب و رودررو و فقط ایران و امریکا. تا از تو آمپاس در بیایید.

  • پوریا
    0

    آفا رضا من از این مطلب چیزی متوجه نشدم.کشورهای شرکت کننده ، با کشورهای موجود چه فرقی دارند.به نظرمن آمریکا هم دنبال یک جو تبلیغاتی مناسب میگردد. فرصت زیادی برای رسیدن به یک توافق خوب نداریم.فکرمیکنم بهترین زمان است.مذاکره و به توافق رسیدن ، دلیل بر دوستی نمیتونه باشه.برای منافع خودمان باید این کاررابکنیم.آخه دلسوزان انقلاب ،توافق را نشانه دوستی می بینند. منافع کشور و آسایش ملت بازیچه دست یک مشت عقده ای که فقط و فقط به فکر منافع شخصی هستند، افتاده.

    نظرات شما -
    • رضا.
      0

      جناب پوریا ببینید اروپایی ها آن زمان که آمریکا از برجام خارج شد مخالف این کار بودند و از ایران هم حمایت کردند و دیدیم که در عمل تحریم های اعمال شده آمریکا را رعایت کردند. الان هم همین داستان داره تکرار می‌شود. آمریکا به عنوان مهمترین و با نفوذترین عضو دائم شورای امنیت طبق بندی از قطعنامه 2231 به عنوان هم عضو دائم و هم عضو مشارکت کننده در برجام می‌تواند از انحرافی ایران از تعهداتش که خود ایران رسما آن را به اطلاع اعضا رسانده بود شکایت کند و در واقع این یک بحث حقوقی است که به آن استناد شده. مخالفت همه دنیا هم نمی‌تواند مانع وتوی آمریکا شود.مگر اینکه رئیس دوره ایی شورای امنیت یعنی اندونزی این را از طرح خارج سازد که خیلی بعید است.

  • .
    0

    ها می خوای بنجولات به ایران بفروشی و مثل ۴۱ سال گذشته با کارت ایران بازی کنی از غرب امتیاز بگیری و ایران را از بازار نفت و گاز دنیا حذف کنی تا تو راحت بفروشی.بدا بحال مسوولین حکومت اسلامی که به این کمونیست ها اعتماد کرده اند