سقوط کابل شرمآورترین رویداد برای آمریکا پس از شکست در ویتنام
کاربران شبکه های اجتماعی عموماً وقایع کنونی افغانستان را با «سقوط سایگون» در پایان جنگ ویتنام مقایسه می کنند.
پیش از ورود طالبان به کابل و اشغال کاخ ریاست جمهوری در روز یکشبه 15 آگوست (24 مرداد)، «محمد اشرف غنی» رییس جمهور افغانستان به کشوری ثالث فرار کرد و بار دیگر چشم انداز افغانستان کاملاً متحول شد. همین چند روز پیش، ارتش ایالات متحده تخمین زده بود که طالبان در اولین فرصت در حدود 30 روز به کابل حمله می کنند و در حدود 90 روز می توانند پیروز شوند، اما نتیجه نهایی از سه روز هم فراتر نرفت. این بدون شک، شرم آورترین و تحقیر آمیزترین لحظه برای آمریکا پس از زمان جنگ ویتنام است.
کاربران شبکه های اجتماعی عموماً وقایع کنونی افغانستان را با «سقوط سایگون» در پایان جنگ ویتنام مقایسه می کنند.
در 30 آوریل سال 1975، ارتش ویتنام شمالی سایگون پایتخت ویتنام جنوبی را تصرف کرد و رژیم ویتنام جنوبی را سرنگون کرد. قبل از اشغال سایگون، دیپلمات ها و پرسنل پشتیبانی آمریکایی، اتباع خارجی و پناهندگان با وحشت به صورت دسته جمعی تخلیه شدند. بنابراین «سقوط سایگون» به عبارتی شرم آور برای ایالات متحده تبدیل شده است.
امروز، همین صحنه در افغانستان تکرار شده است. همانطوریکه ارتش آمریکا در جنگ ویتنام شکست خورد و مفتضحانه آن کشور را ترک کرد، «سقوط کابل» نیز نشان دهنده شکست کامل جنگ به رهبری آمریکا در افغانستان است. با فرار سریع آمریکایی ها از کابل، وجهه و اعتبار ایالات متحده بار دیگر به شدت تخریب شده است.
«میچ مک کانل»، رهبر اقلیت جمهوری خواه در مجلس سنای آمریکا، از «جو بایدن»، رییس جمهوری ایالات متحده به خاطر وضعیت ایجاد شده در افغانستان به شدت انتقاد کرده است.
سناتور مک کانل در بیانیه ای که یکشنبه منتشر شد، گفت: خروج مفتضحانه دولت بایدن از افغانستان که شامل تخلیه سراسیمه آمریکایی ها و افغان های در معرض خطر از کابل است، شکست خجالت بار رهبری آمریکاست.
به گفته آقای مک کانل، مسئولیت این فروپاشی به طور کامل با جو بایدن است.
با این حال، مردم افغانستان در فضای مجازی اهمیتی برای اظهارنظر مک کانل قائل نشدند. در بخش اظهارنظر گزارش های فیس بوک رادیو بین المللی چین، کاربران افغان با انتقادات تند به اقدام غیرمسئولانه ایالات متحده حمله کردند که شماری از آنها در زیر می آید:
محمد مُسیبی: با اینکه کمی حقیقت در سخنان این جنایاتکار که خود جزیی از این سیستم است و از بانیان مداخلات نظامی کشورش، بله از نظر حزب خودش که البته شروع کننده بیرون آمدند از افغانستان بودند.
حاجی عبدالله: با آن غرور که در سال 2001 آمده بودند، با این شرمندگی، خجالت و ترس از افغانستان خارج می شوند.
سیاوش نشاط: کشورهای ابرقدرت چیزی را بنام آبرو نمی شناسند، فقط نگران منافع خود هستند.
بایدن پس از روی کارآمدن در صحنه بین المللی شعار «آمریکا برگشته است» را فریاد می زد و به جهان اعلام می کرد که پرچم چندجانبه گرایی را بالا نگه داشته، اما در واقع همچنان اصل منفعت طلبانه «اول آمریکا» را دنبال می کند. با نادیده گرفتن مرگ و زندگی متحدانش و فرار از آنچه بجا گذاشته، اقدامات واشنگتن در مسئله افغانستان چندجانبه گرایی ریاکارانه خود را کاملاً نمایان کرده است. همانطور که «فرانسوا اسبورگ» تحلیلگر دفاعی فرانسوی اظهار داشت این تصور که آمریکایی ها غیرقابل اعتماد هستند به دلیل تحولات افغانستان بیش از پیش به اثبات رسید. بایدن گفت: آمریکا برگشته است؛ بسیاری از مردم می گویند بله، آمریکا به خانه اش برگشته است.
روند سرتحولات افغانستان بسیار سریع بوده و این روند به شکل غیر منتظره ای تغییر کرده است، اما نتیجه آن در واقع به صورت زودهنگام قابل پیش بینی است. اگرچه آسمان تحولات در افغانستان تغییر کرده است، اما آسمان به زمین نمی افتد. همانطور که «وانگ یی»، عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه چین در پایان ماه جولای در شهر «تیان جین» هنگام دیدار با ملا برادر رییس کمیته سیاسی طالبان تاکید کرد «خروج شتابزده نیروهای ایالات متحده و ناتو از افغانستان در واقع نشان دهنده شکست سیاست ایالات متحده در قبال افغانستان است. اما مردم افغانستان به این سبب فرصتی مهم برای تثبیت و توسعه کشور در اختیار دارند.»
بعد از ظهر دوشنبه 16 اوت (25 مرداد)، هوا چون یینگ سخنگوی وزارت خارجه چین در یک نشست خبری به پرسشی در مورد ارزیابی چین درباره اوضاع کنونی افغنستان پاسخ داد و اظهار داشت: تحولات بزرگی در اوضاع افغانستان رخ داده و ما به تمایل و انتخاب مردم افغانستان احترام می گذاریم. جنگ و بی ثباتی افغانستان برای بیش از 40 سال ادامه یافته و اتمام جنگ و تحقق صلح خواسته قلبی جمعیت بیش از 30 میلیون نفری افغانستان و همچنین مورد انتظار مشترک جامعه بین المللی و کشورهای منطقه است.
ااین مقام چینی در ادامه تاکید کرد: «چین انتظار دارد گفته های اخیر طالبان اجرا شود و آنان علاوه بر تضمین انتقال باثبات اوضاع افغانستان و مهار و پیشگیری از هر نوع اقدام تروریستی و جنایی و با دور کردن جنگ و درگیری از مردم افغانستان، به آنها اجازه دهند خانه زیبای خود را بازسازی کنند.»
بدون آمریکا این بزرگترین تخریب کننده جهان، یقینا فردای افغانستان بهتر خواهد بود!
منبع: رادیو بین المللی چین
66
افغانستان برای امریکا فقط یک هزینه شده بود که باید حقوق کارکنان دولتی و پلیس افغانستان را پرداخت می کردند از طرفی چنان فساد اداری بالا بود که افرادی که در اداره پلیس خدمت می کردند ماها حقوق دریافت نمی کردند اگر امریکا پنجاه سال دیگر هم در افغانستان می ماند کشور افغانستان منافعی برای امریکا نداشت و با آمدن طالبان افغانستان به کشوری فقیر تبدیل خواهد شد اینک کوهای افغانستان سنگ های قیمتی دارد جواب هزینه باز سازی شهر نمی دهد باید از راه کشاورزی مواد مخدر به بقاعشان ادامه دهند و یک بار سنگین از روی دوش واشنگتن جو بایدن برداشت
با سلام سقوط کابل سقوط بشریت عصر حاضر و جنایت بارترین دستاورد آنست طالبان توسط مردم افغانستان نابود خواهند شد اما این آغازی برای یک پایان است .
نابودی افغانستان آرزوی ایران،چرا برا عراق و سوریه و یمن نیروی به اصطلاح خودتون مدافع میفرستید اما برای افغانستان که همسایه ایران هم هست صداتون درنمیاد؟جز اینه که طالبان نیروهای خودتونه،ننگ این کار بر پیشونی ایران خواهد ماند