روسیه و چین برای لغو تحریمهای کره شمالی به شورای امنیت قطعنامه دادند
روسیه و چین با ارائه قطعنامهای از شورای امنیت درخواست کردند که تحریمها علیه کره شمالی را لغو کند.
خبرگزاری رویترز گزارش کرد که چین و روسیه با ازسرگیری تلاشهای سال ۲۰۱۹ برای لغو ممنوعیت صادرات مجسمه، غذاهای دریایی و منسوجات پیونگیانگ و تعمیم آن به برداشتن سقف واردات نفت پالایش شده، در تلاش برای اعمال فشار به شورای امنیت برای تسهیل تحریمها علیه کره شمالی هستند.
در پیشنویس قطعنامهای که روز گذشته (دوشنبه)، خبرگزاری رویترز به آن دسترسی پیدا کرد، چین و روسیه از شورای امنیت ۱۵ عضوی درخواست کردند که این تحریمها را «با هدف بهبود وضعیت معیشت غیرنظامیان» در این کشور لغو کند.
کره شمالی از سال ۲۰۰۶ به دلیل دنبال کردن برنامههای اتمی و موشک بالستیک خود، تحت تحریمهای سازمان ملل قرار دارد.
طبق این گزارش، پیشنویس قطعنامه روسیه و چین همچنین شامل اقدامات دیگری نیز میشود که دو سال پیش برای اولین بار چین و روسیه پینهاد دادند نیز میشود که شامل لغو ممنوعیت کار کردن اتباع کره شمالی در خارج از کشور و همچنین معافیت از تحریم پروژههای همکاری ریلی و جادهای دو کره میشود.
چندین تن از دیپلماتهای سازمان ملل که خواستند نامشان فاش نشود تصریح کردند که قطعنامه بازنویسی شده چین و روسیه احتمالاً موفق به جلب حمایت اعضای شورای امنیت نشود.
در سال ۲۰۱۹، روسیه و چین دو دور مذاکرات غیررسمی درباره پیش نویس قطعنامه فوق برگزار کردند اما هرگز به طور رسمی آن را برای رأیگیری ارائه نکردند.
دیپلماتهای سازمان ملل امروز اعلام کردند که چین و روسیه هنوز هیچ گفتوگویی را برای پیشنویس جدید قطعنامه خود برنامهریزی نکردند. قطعنامه فوق برای تصویب به ۹ رأی مثبت نیاز دارد و هیچیک از پنج عضو دائم شورای امنیت از جمله ایالات متحده، فرانسه، بریتانیا، روسیه و چین نیز نباید آن را وتو کنند.
دفاتر نمایندگی روسیه و چین در سازمان ملل تاکنون به درخواست خبرنگاران برای اظهارنظر درباره قطعنامه ارائه شده که بنا بر گفته دیپلماتها روز جمعه هفته گذشته (هفتم آبان ماه) در شورای امنیت ارائه شده است، اظهارنظر نکردند.
«ژانگ جون» سفیر چین در سازمان ملل ماه گذشته به خبرنگاران گفت: «اراده چین همواره بر این اصل بوده است که باید به ابعاد انسانی ناشی از تحریمهای تحمیل شده توسط شورای امنیت رسیدگی کنیم».
وی همچنین تصریح کرده بود که پیشنویس قطعنامه ۲۰۱۹ درباره کره شمالی همچنان بر روی میز قرار دارد.
سخنگوی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل بدون اظهارنظر درباره این پیشنویس گفت که تمامی اعضای سازمان ملل باید بر رسیدگی به آنهایی که تحریمهای موجود را نقض میکنند، متمرکز شوند.
وی گفت: «شورای امنیت مکرراً تأیید کرده است که آماده است تا اقدامات لازم را با توجه به پایبندی کره شمالی اصلاح، تعلیق یا لغو کند اما کره شمالی تاکنون گامهایی را در انطباق با خواستههای شورای امنیت درباره برنامههای هستهای و موشکهای بالستیک ممنوعه خود انجام نداده است».
تحریمهای شورای امنیت علیه کره شمالی در شرایطی است که یک بازرس حقوق بشر سازمان ملل ماه گذشته با توجه به تشدید وضعیت همهگیری کرونا، خواستار کاهش تحریمهای کره شمالی شد.
تحریم صنایع کره شمالی که روسیه و چین خواستار لغو آن شدهاند، پیش از این صدها میلیون دلار برای پیونگ یانگ درآمدزایی میکرد و این تحریمها در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به بهانه قطع بودجه برنامههای اتمی و موشکی کره شمالی وضع شد.
ناظران تحریمی سازمان ملل در ماه آگوست طی گزارشی اعلام کردند که کره شمالی در نیمه اول سال ۲۰۲۱ با نقض تحریمهای سازمان ملل و با وجود بدتر شدن وضعیت اقتصادی این کشور، به توسعه برنامههای هسته ای و موشکی بالستیک خود ادامه داده است.
منبع: فارس
66